Mindenben van valamilyen életerő. Különösképpen igaz ez a kristályokra és a drágakövekre. Nagyon sokan vannak, akik úgy vélik, hogy ezek a kövek számukra hasznos energiákkal vannak tele. Sőt, vannak, akik a tudatosság bizonyos formájaként tekintenek rájuk.

„Érzem, hogy létezésük és fejlődésük során csak úgy ömlik beléjük az energia. Ott van bennük a lenyomata az időnek, a többi ásványnak, egyéb energiáknak, a víznek és mindenkinek, aki tudatosságával belecsöpögtette azt.” (Healing Crystals)
A kristályok tehát azokból az energiákból merítik csodálatos képességeiket, amelyeket létezésük során magukba szívtak.

Kristályok és drágakövek kezdőknek

gyogyito_kristaly_3Tiszta kvarc

A tiszta kvarc az egyik legsokoldalúbb és leghatásosabb erősítő. Úgy tartják, hogy minden rezgést – beleértve az emberi test rezgését is – felerősít. Minden testnek megvan ugyanis a saját elektromágneses frekvenciája, és ez az, amit a kvarcban lévő szilícium-dioxid felvesz.

gyogyito_kristaly_4Citrin

A citrin energiája vidám és kreatív. Ha éppen padlón vagy, vagy mondjuk, úgy érzed, hogy a kreativitásod blokkolva van, akkor a citrin lesz a te köved. Lendületet ad mindennek, legyen szó akár az anyagiakról, a jólétről vagy a bőségről. Sugárzó energiája révén kiváló manifesztációs jellemzőkkel is rendelkezik.

gyogyito_kristaly_5Rózsakvarc

A rózsakvarc rendkívül nyugodt, finom és együttérző energiákkal bír. A szerelem és mindenféle szeretet köve. Ha szeretetre vágyunk, vagy együttérzésünket szeretnénk kimutatni egy másik ember felé, a rózsakvarc lesz a mi kövünk.

gyogyito_kristaly_6Zöld aventurin

Vitalitásának köszönhetően a zöld aventurin mindenféle baj és betegség kezelője. Ha úgy érezzük, hogy valamely életterületünk gyógyításra szorul – például az anyagiak, baráti kapcsolataink, fejlődésünk vagy magabiztosságunk –, akkor ez a kő mindenképp legyen benne kristályarzenálunkban.

gyogyito_kristaly_7Ametiszt

Az ametiszt kiváló védelmező és tisztító kő. Intuícióerősítő kőként is ismert. Úgy tartják, hogy az ametiszttel el tudjuk engedni függőségeinket is. Nagyszerű kristály, egy olyan kő, amelyre sokszor van szükség, legyen hát mindig kéznél.

Hogyan válasszuk ki a számunkra legmegfelelőbb kristályt?

Ha eldöntöttük, hogy milyen kristályra van szükségünk, nincs más hátra, mint hogy kiválasszuk a számunkra legmegfelelőbbet. A kristályok ugyanis nem ugyanúgy hatnak mindenkinél. Van, hogy egy bizonyos kristály nálad nagyon jól működik, míg ugyanaz a kő egy másik személynél már kevésbé hatékony.

Kövesd ezt a három lépést, hogy megtaláld a számodra leginkább megfelelő kristályt!

gyogyito_kristaly_21. Határozd meg a célt!
A kristály megtalálási folyamatának kezdete előtt határozzuk meg a célt, azaz mondjuk ki hangosan vagy magunkban, hogy milyen kristályt vagy drágakövet szeretnénk találni. Például: „Köszönöm, ametiszt, hogy te leszel a következő drágakövem. Fedd fel magadat előttem!”

2. Kövesd az érzékeidet!
Vannak fizikális és intuitív érzékeink. A fizikális érzékelésbe beletartozik a látás, a hallás, a szaglás, a tapintás és az ízlelés. Az intuitív érzékelésbe pedig a tisztánlátás, a tisztán hallás, a tisztán érzés, a tisztán szaglás, a tisztán ízlelés és a tiszta tudás. Használjuk összes érzékünket a tökéletes kő kiválasztásánál!

3. Várjunk az érzésre!
Van, hogy egy kristály vagy drágakő egyszerűen megmutatja magát nekünk, kitűnik a többi közül. Ha egy kő magára vonja figyelmünket, lehet, hogy ő lesz számunkra a legmegfelelőbb. De olyan is van, hogy a kő elkezd rezegni, vagy valamilyen energiát bocsát ki akkor, amikor a megfelelő ember kezébe kerül. Keresd az érzést!

Örömteli kristály- és drágakővadászatot mindenkinek!

Könyvajánlatunk a témában:
image