Van egy könyv, ami radikális változásokat idéz elő az életemben: ez pedig nem más, mint Az élet hét törvénye Deepak Choprától. Évekkel ezelőtt találkoztam már ezzel a könyvvel, ám akkor csak végigpörgettem, nem mélyedtem el benne igazán.

Most viszont rászántam az időt, hogy ezeket a törvényeket alaposan tanulmányozzam és a gyakorlatba is átültessem. És azóta a dolgok valóban jobbra fordultak…

Ez a hét törvény végre lehetővé teszi számomra, hogy ellazuljak, hogy az esszenciámba lélegezhessek és ebben a teljesen kibomló állapotban hagyjam, hogy a dolgok a maguk természete szerint táguljanak ki. A mágikus csodák és meglepetések akkor történnek meg, amikor hagyjuk, hogy az Univerzum rajtunk keresztül dolgozzon.

 

Az első, a tiszta potenciál törvénye.

Ez volt az, amiről a legtöbbet kellett olvasnom. A szerző elmagyarázza, hogy mindannyian meg kellene engednünk magunknak, hogy csak legyünk. Csak legyünk? Ez egy merőben új létezési forma egy perfekcionistának, mint amilyen én is vagyok! A szerző arra bátorít, hogy csendben töltsünk időt önmagunkkal, ne mindig azon igyekezzünk, hogy a dolgokat akár erővel is, de előre mozdítsuk.

Korábban mindig pont ez utóbbit csináltam.

Azelőtt vállalati ügyvédként dolgoztam, folyton dolgom volt, állandóan rohantam, mindig nyomattam és erőltettem a dolgokat. Még az utóbbi időben is, amikor már regényeket írok, folyamatosan kifárasztom önmagamat, azon küzdök, hogy a dolgok történjenek meg, és ez valójában kontraproduktívnak bizonyul.

 

„A múlt történelem, a jövő rejtelem, a jelen ajándék.”
Deepak Chopra

 

Kulcsfontosságú, hogy tudjunk csak úgy lenni magunkkal, meghallani, mit súg az intuíciónk. Képesek legyünk lekapcsolni a tévét, kikapcsolni a rádiót, otthagyni a számítógépet és a közösségi média forgószelét. Tudjunk a felsőbb énünk számára tiszta potenciálissá válni, és hogy észrevegyük, milyen üzenetek érkeznek. Azt tapasztaltam, hogy ilyenkor kapom a regényeimhez az ötleteket, és ilyenkor találom meg a belső békémet is.

 

A második törvény az adok-kapok törvénye.

Azt kapod vissza, amit adsz. Mindig. Ezen törvény szerint ez azt is jelenti, hogy ha felhalmozzuk az erőforrásokat, akkor nem hagyunk teret az Univerzumnak, hogy még többet adjon számunkra. Ugyanakkor, ha az időd és az erőforrásaid egy részét mások segítésére tudod fordítani, akkor az a törvénnyel összhangban így vagy úgy, de visszatér hozzád. Ne feledd, hogy már egyetlen mosollyal is jobbá teheted egy ismeretlen napját.

 

A harmadik törvény a karma törvénye.

Ki mint vet, úgy arat. Következésképpen, irtó fontos, hogy odafigyelj, hogy milyen döntéseket hozol az üzleti és a magánéletedben, mert ez is mindig visszatér, mint egy bumeráng. Bölcsen kell döntenünk.

 

 

A következő törvény a szándék törvénye,

ami a vonzás törvényéhez kapcsolódik. Amikor elhatározod, hogy megcsinálsz valamit, vagy vágysz valamire, az univerzum mindig válaszol… Viszont… kell időt és teret hagynod az univerzumnak, hogy a dolgok a maguk idejében történhessenek meg. Nagyon fontos, hogy ne próbáld meg a dolgokat a kezedben tartani.. és el kel fogadni, hogy lesz egy bizonytalan időszak. De hát nem épp egy ilyen időszakon megyünk át most mindannyian? Ha pedig valami nem jön össze az életedben, legyen szó egy állásról, vagy kapcsolatról vagy projektről, akkor ne feledd, hogy ennek jó oka van, és hogy valami még ennél is jobb vár rád!

 

A következő törvény az elkülönülés törvénye.

Ez egy kemény dió! Van, hogy szeretnénk kontrollálni a dolgok kimenetelét, de valójában ez a lehető legrosszabb dolog, amit tehetünk. Ezzel olyan, mintha azt jeleznénk az univerzumnak, hogy nem bízunk benne. Ha elengeded a végkimenetelhez való ragaszkodásodat, akkor a dolgok elkezdenek áramlani. Hagynod kell, hogy a dolgok és a helyzetek csak legyenek azok, amik, így lesz lehetőségük a dolgoknak idővel maguktól elrendeződni. Lehet, hogy híreket vársz, vagy egy állással kapcsolatos visszajelzést vagy egy üzleti lehetőséget, de az egész csak húzódik….Teljesen megértem … de te csak lazíts, és emlékezz rá, hogy ha neked van szánva, akkor meg is érkezik tehozzád.

 

Az élet utolsó törvénye a Dharma törvénye.

Ez a törvény azt mondja ki, hogy mindannyiunknak van egy elhivatása: egy életcélja. Ez számomra különösen fontos, mivel imádok másoknak segíteni abban, hogy összhangba kerülhessenek a saját életküldetésükkel. Az én küldetésem az, hogy segítsek neked megtalálni a tiédet.

Amint felfedezed, hogy mi a te küldetésed, és miért érkeztél ide pont most, ebben a nagy változásokkal teli időszakban, megnyílnak előtted az ajtók és eléred a boldogságot. Fontos, hogy hallgass a megérzéseidre és kövesd a neked kijelölt lépéseket, amik segítenek abban, hogy az emberiség a fénybe léphessen.

 

Azért vagy itt, hogy ragyogj és hogy másokat is segíts ragyogni.

 

Ez a könyv nagyon nagy hatást gyakorolt az életemre. Ennek köszönhetem, hogy el tudok lazulni, hogy tudok magamra szakítani egy kis időt, amikor csak vagyok.

Ebben az átalakuló és változó időszakban remélem te is így teszel.

Forrás: www.soulfulculture.com

 

Ajánlott könyvek:

AZ ÉLET HÉT TÖRVÉNYE

A siker alapelvei könyv

TITKOK KÖNYVE

BUDDHA