Ha a válaszod: nem, akkor itt az ideje, hogy tollat, ceruzát ragadj és kezdj el Hálanaplót vezetni minél hamarabb! Hogy miért….?

Tudnod kell, hogy minden, amiért hálás vagy megsokszorozódik az életedben!

A világ minden nyelve tartalmazza azt a kifejezést, hogy: KÖSZÖNÖM! Ez azért van, mert a hála érzése egy minden emberben jelen lévő, tőle elválaszthatatlan tulajdonság, amely az élet számtalan helyzetében képes spontán megnyilvánulni az emberi jóság és alázatosság tökéletes és kiapadhatatlan forrásából. A hála átível minden határon – faj, kor, nem, foglalkozás és nemzetiség – és a világ minden vallási tradíciója hangsúlyozza fontosságát.

halanaplo6
halanaplo4


Valójában hála nélkül nincs is igazán boldogság. Egyes tanulmányok még arra is kitérnek, hogy a hálás emberek boldogabbak, és elégedettebbek az életükkel. Még testileg is egészségesebbnek érzik magukat, és több időt fordítanak a testgyakorlásra is. A hála révén elkerülhető az irigység, hiszen aki hálát ad azért, amije van, nem emészti magát amiatt, hogy mást vagy többet akarjon. Ez mindenképp hozzásegíti, hogy megmaradjon a saját keretein belül, sőt nagylelkű legyen másokhoz.


A hála elnézővé is tesz – egyszerűen nehezebb kiábrándulni abból, akinek hálásak vagyunk. Közvetlen, napi kapcsolatot teremt a természettel is, hisz mi sem könnyebb, mint hálásnak lenni a természet adta szépségekért. A hála egy a bensőnkből spontán megnyilvánuló jelenség és nem egy egyszerű kémiai folyamatok által létrejött érzelmi reakció. Mindig van választásunk: Választhatjuk a hálát bármely élethelyzetben, de lehetünk hálátlanok is készpénznek véve azt a sok csodát és ajándékot ami nap mint nap árad felénk szerte a nagy világból.

Emiatt az alapvető választási lehetőség miatt a hála érzete talán egyszerűnek tűnik, csakhogy nem könnyű folyamatosan hálásnak is maradni. Főleg egy ilyen zűrzavarokkal és sokszor hálátlannak látszó világban. Olykor magától értetődőnek vesszünk dolgokat, elfelejtjük mit tesznek értünk mások, nagyravágyók vagyunk…és még sorolhatnánk. Hogy kigyógyuljunk ezekből az egészségtelen tulajdonságokból, igazi fegyverünk lehet a hála a saját magunk lelki fejlődéséért folytatott harcában.


Boldogságszakértők, coachok, lelki tanítók és guruk mind-mind fontosnak tartják, hogy a hála érzését amennyire csak lehet személyiségünk részévé tegyük. Többen közülük azt javasolják, hogy vezessünk naplót és figyeljünk a környezetünkben élőkre és azokra a dolgokra amik körül vesznek. Próbáljunk egy pozitív attitűdöt kialakítani az ITT ÉS MOST-ban, hogy a mi életünk is pozitívvá változhasson.
Mindig emlékezzünk rá, hogy két mínusz jelből tudunk egy pozitív jelet kirakni!

halanaplo2

Sokszor lenne azonban szükségünk valami könnyed, felemelő időtöltésre, játékos útmutatásra vagy csak egy baráti jó tanácsra. Ezt a hálanaplót kifejezetten ennek érdekében állítottuk össze.

Reméljük, hogy neked is minél több alkalmad nyílik majd elmélyíteni a hála érzését mindennapjaid során, ahogy lapról-lapra és napról-napra haladsz majd az elkövetkezendő kalandod során. És ne feledd! Ennek a kalandnak a főszereplője te magad vagy!

Neked kell tele írni a saját gondolataiddal az üres lapokat, lejegyezni az olvasás során felmerülő érzéseidet, emlékeidet és néha akár félelmeidet is. Ha így teszel, a napló végeztével a saját világod már megoldott és még megoldásra váró térképét olvashatod majd vissza. Egy dologban azonban biztos, lehetsz: a hála érzésétől átjárva és megerősödve teszed majd mindezt!

Lelki megvalósításokban gazdag, jó utazást kíván az Édesvíz Kiadó csapata!

Ajánlott könyv:

hálanapló