A Csillagmag jóskártyacsomag 53 kártyáinak az elsődleges céljuk, hogy egyfajta közvetítőként közelebb vigyenek téged a szíved kapujához. A rajtuk lévő üzenetekre tekints olyan technikaként, amivel aktiválhatod és elmélyítheted a benned rejlő bölcsességet. Ezek a kártyák azért készültek, hogy segítsenek neked kapcsolatba kerülni szíved és lelked kapujával és bölcsességével. Minél több időt töltesz azzal, hogy meghalld saját lelked suttogását, ahogy távoli világokból, ősi helyekről, energiaportálokon át üzen neked, annál könnyebb lesz felismerned azt.

 

Rebecca Campbell – a Csillagmag jóskártya szellemi szerzője

„Amióta az eszemet tudom, mindig teljesen letaglóztak az élet misztériumai. Az, hogy életet adtam a gyermekemnek, jóval mélyebbre hatoló gyökerekkel köt a földhöz, mint ahogy azt valaha is elképzeltem.

Nehéz pontos szót találnom arra, mivel is foglalkozom, de ha mégis válaszolnom kellene erre a kérdésre, azt mondanám: író vagyok. Kislányként sokat küszködtem az angol nyelvvel, mégis sokat írtam, hogy feldolgozzam az érzéseimet, s hogy érezzem a világgal való kapcsolatomat. Közben pedig fölfedeztem, hogyan lépjek kapcsolatba a lelkemmel. Azóta is, amikor írok, főleg magamnak írok. Néha így tudok átlendülni egy élethelyzeten. Amikor pedig megosztom a gondolataimat, azért teszem, hogy segítsek azokon, akik valamilyen hasonló dolgon mennek éppen keresztül.

Úgy vélem, MINDANNYIAN intuitív lények vagyunk, s hogy bárki képes kapcsolatot kialakítani a lelkével. Meg vagyok győződve róla, hogy a lelkünk mindennel kapcsolatban áll a természetben és a kozmoszban egyaránt, s ha időt szentelünk rá, és az ösztönzéseit követve cselekszünk, apránként megtalálhatjuk a visszavezető utat önmagunkhoz, a természethez és egymáshoz.

Sok időbe telt, mire pontosan meg tudtam volna fogalmazni, de azt hiszem, az én küldetésem az, hogy visszavarázsoljam a lelket a mindennapi életbe. Kislánykorom óta arra áhítoztam, hogy újrateremtsük a kapcsolatot emberi és isteni mivoltunk között, de valahogy sosem tudtam ezt pontosan megfogalmazni magamnak. Minél többet tanulok, annál inkább bizonyossá válik számomra ez a nagy misztérium.

Hiszem, hogy minden egyes emberi élet megszentelt élet, s minden egyes test is szent. Mélyen tisztelek minden hitet és utat, de jómagam még egyetlen olyan utat se leltem meg, amely a szívemben felfedezett Isten/Istennő nyelvét beszélné.

Szerintem a rendkívüli változások korát éljük, ám a világ összes lelki törekvése csak időpazarlás megfelelő tettek nélkül, mert igazi változást hozni a világba csak így lehetséges. Úgy vélem, ahhoz, hogy tényleg kifejezésre juttassuk a bennünk lakozó fényt, hajlandónak kell lennünk arra, hogy belépjünk az árnyék birodalmába is. Nagyon hiszek az apró lépések erejében, s úgy találtam, hogy sok hitre és tettre van szükség ahhoz, hogy egy lélekvezérelt életet éljünk.

 

Ősi történetek a csillagokról

Misztikusok, teológusok, filozófusok, tudósok, látók, szentek, költők és bölcs öregek próbálják évszázadok óta megfejteni a csillagok rejtélyét és azt a részünket, ami földi létünk felett áll: azt az intelligens forrását az életnek, ami bennünk lélegzik. A lüktetést, ami forgásra készteti a bolygókat, és előidézi az évszakok váltakozását. Azt a részünket, ami emlékezik és örökkévaló. Ami mindent tud, és túléli a fizikai test halálát. A bennünk rejlő intelligens részt, ami kapcsolatban áll a világegyetem rejtélyes intelligenciájával.

Egyes teremtéstörténetek a csillagokról is említést tesznek. Ősi egyiptomi szövegek szerint az istenek a csillagokról érkeztek. Ozirisz az Orion csillagképről, Ízisz a Szíriuszról, az éjszakai égbolt legfényesebb csillagáról, és így tovább. Ők együtt teremtették az emberiséget. Az egyiptomi gízai piramisok – melyet a világ hét csodájának egyikeként tartanak számon – az Orion öv három csillagának (Mintaka, Alnitak és Alnilam) elhelyezkedésével összhangban épültek.

A Föld másik felén, a mai Mexikóváros közelében fekvő Teotihuacan ősi városában is találunk piramisokat, a Nap-piramist, a Hold-piramist és a Ketzalkóatl (Quetzalcoatl) templomot, melyek elhelyezkedése ugyancsak az Orion három csillagának elhelyezkedését tükrözi. A mítoszok szerint az istenek a kozmikus együttállásnak pontosan ezen a helyén jöttek le a Földre.

A mexikói Yucatán-félszigeten az ősi maják kőből építettek templomokat és csillagvizsgálókat, hogy megfigyelhessék a fölöttük ragyogó csillagokat. Ők elképesztően precíz csillagászati naptárjukról is híresek. Arizona államban az őslakos anasazi indiánok (a hopi indiánok ősei) arra a három mesára (táblahegy) telepedtek le, amik az Orion csillagainak megfelelően helyezkedtek el.

A nyugat-afrikai Maliban a dogon törzs egy hihetetlen legendával és ünnepséggel adózik Szíriusz előtt. A törzs szigui-ünnepét akkor tartják, amikor a Szíriusz bejárja a saját pályáját. Legendájuk szerint 3 ezer évvel ezelőtt kétéltű lények érkeztek törzsükhöz a Szíriuszról.

Az Egyesült Királyságban, Aveburyben és Wiltshireben található neolitikus kőkörök és kőgyűrűk a Tejút formáját másolva épültek. A Stonehenge kövei tökéle tesen pontosan fogják be a nyári és téli napforduló első napsugarait. A világon ezeken kívül még számos olyan templom és istentiszteletre alkalmas hely található, amik a csillagok elhelyezkedését tükrözik.

 

 

A csillagok és az égbolt fontosságát a legendák és a mítoszok is visszatükrözik. A kelták Földre pottyant tündérekről suttogtak. A görög mitológia olyan csillagrendszerekről beszél, mint a Taurus (Bika), és azt a két nyitott csillaghalmazt is megemlíti (a Hyadokat és a Plejádokat), amiket számos ősi civilizáció felfedezett.

A görög mitológiából ismert vadászt, Óriónt a ma már a nevéről ismert csillagképpel azonosították. Az Oriont a kelta hagyományban is a vadászattal kötötték össze: a fantomvadász Hernével, Cernunnos istennel, Gwyn ap Nudd mitológiai királlyal és Arannal.

Ausztráliában az aborigin őslakosok kultúrája 65 ezer éve az Álomidőben hisz. Sokan például az emu csillagkép segítségével határozzák meg, melyik a legideálisabb időszak az emutojások begyűjtéséhez. Ha az emu csillagkép naplemente után a keleti horizonton áll, az annak a jele, hogy a földi emuk fészket raknak. Ilyenkor nem érdemes tojást gyűjteni. Az év későbbi szakaszában, amikor az emu csillagkép már magasabban jár, és teste napnyugta után is magasan van az égen, elindulhatunk emutojásokat gyűjteni.

Honnan ered a lélek? Hogyan érkeztünk ide? Hová megyünk, ha meghalunk? Ezek minden idők legfontosabb kérdései. Ha megvizsgáljuk őseink csillagokról szerzett tudását, csodálkozni fogunk: vajon az őseink többet tudtak az eredetünkről, mint mi magunk? Mit tudtak a csillagokhoz fűződő kapcsolatunkról? Vajon még a mi életünkben megoldódnak ezek a rejtélyek?

Forrás: Csillagmag jóskártya

Ajánlott könyv: Rebecca Campbell – CSILLAGMAG JÓSKÁRTYA