Karmád meghatározza, mi történik veled a jelenben és a jövőben.

“Mindenki tud valamit a reinkarnációról és a karmáról, de sokan nem értik a működését, vagy nem tudják, milyen összetett kérdéseket foglalhat magában”- mondja Stephen Knapp, a Karma és reinkarnáció című könyv szerzője, amelyben az ősi, védikus indiai szövegekben található eredeti tanításokat dolgozza fel. Ez a tanítás azoknak szól, akik meríteni szeretnének a világ 80%-a számára követett hitrendszerből: a reinkarnációból, és megismerni a vele szorosan összefüggő karma törvényeit, így téve tudatosabbá és értékesebbé a mindennapokat.

Születésünket múltban elkövetett tetteink határozzák meg. Az univerzális törvények mindenhová elkísérnek minket, és ha megsértjük őket, nem bújhatunk ki a visszahatásuk alól.

A karma ugyanis mindenkire hat, azokra is, akik nem hisznek benne. 

Érdemes hát neked is megmerítkezned ezekben az elkerülhetetlen kérdésekben, hogy észrevedd, a jelenlegi életed miből jött és hová tart. Világossá kell, hogy váljon előtted: a MOST-ban hozott döntéseid és tetteid pozitív és negatív hatással vannak a szűkebb és tágabb értelemben vett jövődre, vagy akár egy élet utáni életre. 

Ez a jól olvasható és értelmezhető könyv érthető példákon keresztül mutatja be a sorsunkat alakító karmikus összefüggéseket, és ehhez a legősibb, autentikus forrásból származó magyarázatokat fűzi. Nézz szembe az ősi tanításokkal és ismerd meg ezt a különleges, mégis logikus és magától értetődő tudományt!

A reinkarnáció és a karma ugyanolyan tudományos kérdés, mint a kétszer kettő négy matematikai képlete. Nem számít, hogy hiszel benne, vagy sem, ha nem érted ezt az egyszerű képletet, akkor nem fogsz tudni magasabb szintű matematikai tudást sem elsajátítani. 

A karma törvényei tanulhatók, és ha tisztában vagy az erejükkel, olyan kozmikus energiákkal gazdagodsz, melyek meghatározzák a következő életedben betöltött szerepedet is. 

A karma törvénye: Ki mint vet, úgy arat

“Newton harmadik törvénye kimondja, hogy minden hatást egy vele azonos erejű és ellentétes irányú visszahatás követ. Univerzális szinten ez a karma törvénye.”

Tévedsz, ha azt gondolod, hogy a karma törvénye csak a keleti kultúrákban jelenik meg. Régóta ismerik más vallások és eszmerendszerek is. Már te is bizonyára hallottad: Ki mint vet, úgy arat. Aki másnak vermet ás, maga esik bele. Jobb adni, mint kapni. Ezek az ősi szólásmondások mind ugyanazt a szoros ok-okozati összefüggést tárják fel. Ahogy a jelenlegi életedet éled, ahogy másokkal bánsz, az meghatározza a saját sorsod is. Tetteid következményei létrehozzák a halál utáni következő életed minőségét. A karma célja az, hogy javítson rajtad, nem az, hogy megtorolja múltbéli tetteidet.

Így kapcsolódik össze a karma és a reinkarnáció. 

“Ha meg akarod érteni a reinkarnáció működését, először is azt kell tudnod, hogy több vagy az átmeneti fizikai testednél.” A karma kitűzi azokat a tapasztalásokat, amelyeket az egyénnek meg kell élnie ahhoz, hogy folytathassa a lelki tökéletesedés felé vezető útját. Hiszen mindnyájan egyéni lelkek vagyunk, akik csupán ruhaként viseljük anyagi testünket, és, ahogy a könyvben is elhangzik: “A tudat, amely áthatja a testet, a benne lévő lélek tünete.”

“Karmánk saját gondolataink és tetteink megnyilvánulása. Akármit teszünk, magunkkal tesszük.”

karma

A karma és a reinkarnáció komplexen összetartozik. Azt, hogy miként működnek együtt a jövőbeni életed meghatározásában, te határozod meg. Szabad akarattal és szabad választással te írod a forgatókönyvet ahhoz a filmhez, aminek a főszereplője vagy és egy másik életben is leszel. Életed összes gondolata és tette együttesen hat ki arra a létállapotra, amelyben átéled majd halálod pillanatát.

Ha megértjük a  karma törvényét, nyilvánvalóvá válik, hogy nem Isten, hanem saját magunk okozzuk karmikus problémáinkat. Isten csak azokat az univerzális törvényeket rendeli el, amiken keresztül a karma kiteljesedhet, a történéseket azonban mi magunk hozzuk létre. 

Nem szabad megfeledkezned róla, hogy az életed nemcsak arról szól, hogy a saját magad elé tűzött célok elérésén munkálkodj, bár ez is hozzátartozik. Az élet állandó fejlődési folyamat, mely formál és arra késztet, hogy a lehető legtöbbet tudj meg magadról és az életről.

Hogyan teheted jobbá a karmádat és ezzel hogyan léphetsz később magasabb életszintre? A könyvben feldolgozott indiai védikus tanítások szerint fontos, hogy magadévá tedd az élet három kötőerejét, ami nagyban befolyásolhatja a jövődet: Ezek a Jóság, a Szenvedély és a Tudatlanság – hogy melyik dominál a három közül, az már saját döntés. A kötőerők tetteid minőségén keresztül mutatkoznak meg, egymással folyamatosan versengve.

Hogy jó irányba tereld a karmád és így életed folyását, valamint következő életed minőségét, fogadd meg ezt a bölcs tanácsot: a Becsületesség, Mértékletesség, Belső és külső tisztaság, Könyörületesség a jó karma ismérvei.

A karma és a reinkarnáció kapcsolatának böngészése mellett Stephen Knapp könyve olyan, sokunkban megfogalmazott kérdésekre is kitér, mint: miért történnek rossz dolgok jó emberekkel? Hogyan értelmezhetők a tömegszerencsétlenségek a karma és reinkarnáció törvényrendszerében? Miben áll a szabad akarat? Hogyan javítható vagy rontható a karma a reinkarnációban? Feloldható a karma és a reinkarnáció törvényszerűsége?

Keresd meg a saját válaszaidat!

Ajánlott könyv:

Stephen Knapp – Karma és reinkarnáció