Doreen mindig is olyan magánember benyomását keltette bennem, aki azért szerepel bátran a nyilvánosság előtt, hogy elvégezhesse mindazt a nagyszerű munkát, amelyre hivatott. Ha visszagondolok eddigi interjúalanyaimra, Doreen egyértelműen azok közé tartozik, akik a legtöbb érzelmi energiát fektetik abba, hogy segítsék az embereket saját magukon segíteni – hogy az életük örömtelibb és békésebb legyen. Doreen lelkesedése, hitelessége, energiája és kisugárzása páratlan.

 

Ray Hemachandra: Doreen, tulajdonképpen mi is egy angyal?

DOREEN VIRTUE: Az angyal olyan nem fizikai lény, akinek nincs egója – innen tudhatjuk, hogy nem ember. Az angyal a Teremtő azon vágyának tiszta esszenciája, hogy kapcsolódjon az emberi lényekhez.

Az angyaloknak a hagyományos értelemben véve nincs testük, ám rendelkeznek olyan éteri formákkal, amelyeket mi érzékelhetünk. A legtöbbünk bármilyen más kapcsolatnál jobban érzékeli az angyalokat.

Az angyal szó Isten küldöttét jelenti. Csakhogy az angyalok felekezeteken kívüliek. Az Isten szó olykor zsidó-keresztény tartalmakat sugall, míg az angyalok univerzális és ősi archetípusok.

Valamennyi vallás, akár keleti, akár nyugati, ismeri a jó szándékú mennyei segítők archetípusát, függetlenül attól, hogy bódhiszattváknak, istenségeknek, déváknak nevezik őket – vagy éppenséggel angyaloknak, ahogyan a nyugati egyistenhívő vallások.

Az angyalok egyesítik az embereket, akik különben eltérő vallásúak és spirtualitásúak. Az angyalokat senki sem vitatja: teljes egyetértésben vagyunk őket illetően.

Néhány diákomat igazán rossz vallási tapasztalatok érték, ezért ma már tartózkodnak attól, hogy Istenhez szóljanak. Sokan az angyalokon keresztül finoman visszatalálnak a Teremtőhöz.

Ray: Hány angyal létezik?

DOREEN: A számuk végtelen, az emberi elme számára felfoghatatlanul sokan vannak. Valahányszor csak szeretetteljes gondolata támad Istennek, új angyalt teremt

 

 

Ray: Miféle angyalok foglalkoznak az emberekkel?

DOREEN: A Földön igazából csak kétféle angyallal van dolgunk: az őrangyalokkal, akik a legközelebb vannak hozzánk és az arkangyalokkal, akik az őrangyalok vezetői. Mihály arkangyal közismert példa erre.

Mindannyiunk mellé egy-egy őrangyalt rendelnek a fogantatásunk pillanatában, vagy már előtte. Testbe születni készülő lélekként tulajdonképpen az angyalaiddal beszélgetsz, és az életed nagy részét elrendezitek.

Szerződést kötsz az angyalaiddal, hogy egész életedben melletted lesznek és megvédenek. Ha letérsz az útról, és a szeretet helyett félelemből kezdesz élni, ott lesznek, hogy visszatalálj a középpontodba.

Az életed különböző helyzeteiben más angyalok is megjelennek, majd távoznak. Amikor gyereket vársz, amikor költözöl, vagy amikor meggyengül az egészséged, több angyal is érkezik, hogy segítsen. Szükségünk van rájuk, és meg is kapjuk őket.

 

Ray: Kérnünk kell az angyalok segítségét ahhoz, hogy megkapjuk?

DOREEN: Megtanultam azt az alapvető dolgot, amit sosem árt elismételni: szabad akaratból születtél. Még a Teremtő sem segíthet neked, hacsak nem kéred rá.

Rajtad áll, hogy kérsz-e folyamatos segítséget, és hogy közvetlenül Istenhez szólsz, az angyalokhoz vagy a földre szállt tanítókhoz, mint amilyen Jézus vagy Kuanjin. Igazán nem számít, kit kérsz, csupán az, hogy kéred a segítséget.

Hasonlóképpen az is másodlagos, hogyan és mi módon kéred a támogatást, csak az a fontos, hogy kérd. Néhányan így fogalmaznak: „Parancsolom, hogy Isten segítsen!”, mások pedig azt mondják: „Kijelentem, hogy Isten megsegít!”, míg megint mások könyörgések formájában imádkoznak, így fohászkodnak: „Kérlek, Istenem, segíts!”

Mind működik. Az sem számít, hogy hangosan kimondod-e az imát, vagy csak gondolod, vagy esetleg sikoltod, kiabálod, leírod vagy elénekled – teljesen egyre megy.

 

 

Ray: És ha semmit sem teszünk, Doreen? Az angyalok akkor is velünk vannak, hogy segítsenek?

DOREEN: Ha nem kéred a segítségüket, az angyalaid akkor is melletted vannak és szüntelenül sugározzák neked a tiszta és feltétel nélküli szeretetet. Ha életveszélyes helyzetbe kerülsz még az előtt, hogy távoznod kellene ebből az életből, mindent megtesznek, hogy figyelmeztessenek és megvédjenek.

Ugyanakkor továbbra is szerepet játszik az egészben a szabad akaratod. Odakiáltják neked, hogy „Azonnal válts sávot” vagy hogy „Nézd meg, jól van-e a kisbabád!”

De részt kell venned a táncban, hogy választ kaphass az imáidra.

 

Ray: Hogyan lehet első alkalommal felvenni a kapcsolatot az angyalokkal?

DOREEN: Ahhoz, hogy tudatosan kommunikálhass az angyalokkal – és most szeretném hangsúlyozni a „tudatosan” szót: szilárd meggyőződésem, hogy tudattalanul folyamatosan kapcsolódunk az angyalainkhoz, akár tudunk erről, akár sem –, keress egy olyan helyet, ahol otthonosan érzed magad és egyedül lehetsz, hogy ne légy zavarban, ne érezd feszélyezve magad mások előtt. Azután gondolj valamire, amelyhez segítséget szeretnél.

Mondhatod például: „Angyalok, olyan csodás új állást szeretnék, amelyben kibontakoztathatom az adottságaimat és gyakorolhatok mindent, amit csak tanultam, aminek köszönhetően hétfő reggelente Hurrá! felkiáltással kelek, be tudom fizetni a számláimat, és még marad is valamennyi pénz, amit félretehetek.

Az első lépésben kérsz, a másodikban pedig elengeded az egészet.

Nem aggodalmaskodhatsz azon, hogyan fog alakulni a dolog. Ha azon rágódsz, hogyan próbálhatnál meg valamit előidézni, vagy nyugtalankodsz, hogyan történik majd az egész, az lelassítja a feleletet az imáidra. Az imáinkra kapott válasz meghaladja az ember három dimenzióhoz szokott gondolkodását.

Az angyaloktól való segítségkérés a postahivatalokhoz hasonlóan működik. El kell engedned a borítékot ahhoz, hogy elvigyék és kézbesíteni tudják.

Ha ez nehézséget jelent, ugyancsak kérd az angyalokat, hogy segítsenek neked lemondani és elengedni a dolgokat.

A harmadik lépés, hogy vedd észre, milyen benyomások és hatások érnek. Ezek az impulzusok jelentik ugyanis az isteni útmutatást.

 

 

Erős érzések törnek rád, ötletek, akár víziók is. Figyelj, mit hallasz újra és újra, és mi az, ami véletlenül többször megüti a füled, akár az emberek beszélnek körülötted, akár a tévé szól.

Az angyali üzenetek a bizonyosság és a nyugalom érzésével járnak, még akkor is, ha elbátortalanítanak azzal, hogy kifelé taszigálnak a komfortzónádból. Azt a térképet kell követned, amelyet az angyaloktól kapsz, különben hiányos lesz a válasz az imáidra.

Van, hogy azt meséli nekem valaki, úgy érzi, Isten és az angyalok nem figyelnek rá, de amikor beszélek vele és az angyalokkal, azt tapasztalom, pont az illető személy nem figyel Istenre és az angyalokra.

 

Ray: Hogyan lehetünk biztosak abban, hogy valóban az angyalokat halljuk?

DOREEN: Először is kérj jelet! Mikor ugyanis nagy kéréseid vannak – valami a házasságoddal, költözéssel vagy az egészségeddel kapcsolatban –, akkor van a leginkább szükséged az angyalokra. Ám paradox módon épp ekkor a legnehezebb meghallanod őket. Mikor feszült és ideges vagy, a kommunikációs energiáidat lefojtod.

Én azt szoktam tenni, hogy kérek egy jelet az angyaloktól, hogy biztosan jól értem-e az üzenetüket. Ezt az imát mondom olyankor: „Angyalok, tudassátok velem, hogy valódi isteni útmutatással van dolgom. Kérlek benneteket, küldjetek olyan egyértelmű jelet a fizikai világba, amelyet könnyen észreveszek és megértek.”

Ne mondd meg nekik, miféle jelet adjanak – majd körvonalazódik. Helyette inkább – mivel úgyis olyan jelet kértél, amelyet könnyen észreveszel és megértesz –, hagyd, hogy az angyalok gondoskodjanak róla.

Ha isteni útmutatásról és jelekről van szó, keresd az ismétlődéseket. A szimbólumok általában hármasával érkeznek. Például egy nap alatt háromszor ajánlják neked ugyanazt a könyvet. Egy hét alatt háromszor üti meg a füled ugyanaz a cégnév. Vagy ugyanaz az érzés fog el újra és újra.

Figyelj az érzéseidre! Ismétlem: a valódi isteni javaslat a bizonyosság érzésével jár, még akkor is, ha elbátortalanít. A hamis ajánlás viszont ideges, bizonytalan érzéseket kelt, mintha csak besurrannál valahová – nem érzed helyesnek.

Ráadásul a valódi isteni útmutatás arra ösztönöz, hogy a szolgálatra koncentrálj. A hamis tanács ezzel szemben sokkal egóvezéreltebb, arról szól, mi hasznod származhat valamiből, például arról, hogy pénzt keress pusztán a pénzkeresés kedvéért. Az igazi útmutatás révén is juthatsz pénzhez, de nem ez áll majd a középpontjában.

Forrás: www.awaken.com

 

Ajánlott könyvek:

FÖLDRE SZÁLLT
ANGYALOK

TÍZ ÜZENET
AZ ANGYALOKTÓL

NAPI ÚTMUTATÁS AZ ANGYALODTÓL JÓSKÁRTYA