A kristályok és drágakövek hosszú ideje felkeltették az emberiség kíváncsiságát csodálatosan ragyogó színeikkel, különböző alakjukkal és méretükkel. Ha mikor életedben először megláttál egy kristályt, legszívesebben felkiáltottál volna, hogy „HOGY CSILLOG!”, és már rohantál is volna felé, hogy elvedd, maximálisan megértelek, mert én is így voltam ezzel. Kíváncsi spirituális szarkák vagyunk.

kristalyok_es_feldragakovek1Az idők során a kristályokat és drágaköveket a királyok és királynők a hatalom jelképeként használták. Hordták ékszerként, megjelent az enteriőrökben, szent szertartásokon magasztalták, ima és meditáció közben a kezükben fogták, és a reiki (egy japán stresszoldó, gyógyító és relaxációs módszer) technikában gyógyító tulajdonságaikért használták, de alkalmazták masszázsok során és tisztításra is. Manapság rendkívül divatos kristályból és drágakövekből készült gyűrűket vagy nyakláncokat hordani. Most őszintén, ki nem szereti a csillogó ékszereket?

Csakhogy ezek a csinos kis ékszerek sokkal többre képesek, mint hogy csupán díszítsenek. Én a drágakövek közül először víztiszta kvarcot, rózsakvarcot és angelitet vásároltam. Őszintén szólva fogalmam sem volt, mire is valók. Egyszerűen megtetszettek.

Képzelhetitek, hogy meglepődtem, mikor utánanéztem, mire is képes az a három drágakő, amit spontán megvásároltam, és megtudtam, hogy képesek meggyógyítani a szívemen ejtett sebeket, kitisztítani a negativitást és segítenek az angyalokkal való kommunikációban is. Attól a pillanattól kezdve bátran hallgattam a megérzéseimre, és amikor valami elém ugrik, és gyakorlatilag rám kiált: „Vigyél haza!”, hallgatok rá. A tapasztalataim és a kristályokkal való munkám során megélt lehetőségek alapján határozottan javaslom, és sziklaszilárdan hiszek benne, hogy minden útkeresőnek meg kellene próbálnia a kristályokkal dolgozni, vagy legalább elhelyezni egy maroknyi drágakövet vagy kristályt valahol az életterükben.


Próbáld ki!

Gondolj egy általad kedvelt színre – képzeld el lelki szemeid előtt, képzeld el, hogy ilyen színű ruhákban jársz, képzeld el azt is, hogy a tenyereidben egy-egy ilyen színű ragyogó gömböt tartasz. Hogy érzed magad? Nézzük meg, mit képvisel ez a szín, és miért pont ezt a színt ültette el a tudatalattid a gondolataidba.


kristalyok_es_feldragakovek3Az útkeresők gyakran a színük alapján tartanak vonzónak egy kristályt. Ha most belekukkantanál a ruhásszekrényedbe, melyik szín köszönne vissza a leggyakrabban? Melyik színhez vonzódsz igazán? Be tudod azonosítani, milyen színeket vagy fazonokat hordtál életed nehéz, illetve boldog időszakaiban? Egyébként egyáltalán nem akarok ítélkezni a gótikus időszakod felett, vagy a minden-a-legnagyobb-rendben fluoreszkáló időszakod felett sem. Ha küldhetnék egy fotót a gardróbomról, hogy jobban érezd magad a sajátod láttán, hidd el, megtenném! Mondjuk ki őszintén: az én stílusom a hideg, barna és szakmai öltözékektől a színkavalkádról ismert hippi stílusra változott.


Utkeresok_kezikonyve_B1_218pxLila – mágia, titokzatosság, királyi minőség, spiritualitás
Piros – tevékenység, vitalitás, önbizalom, hajtóerő
Rózsaszín – támogatás, szeretet, öngondoskodás
Narancssárga – lelkesedés, kitartás, komolyság
Zöld – termékenység, természet, jóllét
Kék – igazság, fiatalság, spiritualitás, inspiráció
Sárga – életöröm, kreativitás, boldogság, gyógyítás  
Barna – lehorgonyzás, stabilitás, egészségesség
Szürke – biztonság, konzervatív gondolkodásmód, függetlenség
Arany – gazdagság, siker, bőség
Indigó – tisztaság, intuíció, megértés    
Fekete – védelem, önkontroll, rugalmasság
Fehér – tisztaság, kedvesség, teljesség


Bár a színek erősen befolyásolják hangulatunkat és energiaszintünket, fontos szerepet játszanak energiáink összpontosításában is, különösen meditáció közben.

Amikor vonzódunk egy kristályhoz vagy drágakőhöz, a kő színe és az általa kibocsátott energia az, ami felettes énünk számára vonzóvá teszi. Mi után sóvárog hát a lelked? Bármi lehet a gyógyulástól a tisztánlátásig, a kommunikációig vagy a gazdagságig. A lényeg, hogy figyelj oda a lelked szavára, és tudd, hogyan adhatod meg neki, amit kér.

(Emma Mildon: Útkeresők kézikönyve)

Könyvajánlatunk a témában:
image