Az ébredés könyve kétségkívül egy igazán különleges kötet, ami százezrek polcain szerepel a nagyvilágban és immáron kiadásának huszadik évfordulóját ünnepli. Nem más ez, mint a lélek útját segítő kalauz. Egy napi elmélkedéseket, bölcseleteket, meditációkat, gyakorlatokat tartalmazó könyv az év minden napjára.

A szeretet nyelvén szól hozzánk, a lélekről, a barátságról, a legmélyebb mélységekig megélt életről szól.

Fogadjátok szeretettel  Mark Nepo üzenetét a mai napra!

 

December 25.

 

Ismét az elejéről

A ragyogásod nap mint nap újraszületik.” – egy karácsonyi ének Muppet Show-hoz írt változata

 

A teremtés folyamatos. A világ minden reggel megújul. Olyan csoda ez, amely hang nélkül zajlik, de amely mindent megváltoztat, ha eléggé le tudunk csendesedni ahhoz, hogy érezzük, amint megtörténik. Ha részt tudunk venni ebben, minden nap újjászületünk.

Gondolj bele, hogyan árasztja el a nap a földet a melegével, és akkor a felhők szétoszlanak, a fû pedig nőni kezd, és amikor senki sem számít egy simább, mélyebb arc feltárulására, szétmorzsálódnak a kövek. Ugyanígy van ez velünk is. A valóság pillanatában kitisztulnak a felhők a fejünkben, és helyreáll a szenvedélyünk, és amikor senki sem figyel, leomlanak a falaink. Minden folytatódik és felfrissül, ha hagyjuk. Minden finoman megújul.

Úgy gondoljuk, hogy az éjszaka takarja be a világot, de minden élő újrateremtetik a pihenésnek ebben a titokzatos pillanatában, amely mindnyájunkat bebugyolál. És minden egyes pislantással, amikor megállsz, és hagyod, hogy a szíved a puszta levegőben szárnyaljon, minden egyes alkalommal, amikor kinyitod a szemed, újrakezded. Ez az igazság. Ez a feltámadás pillanata; az a pillanat, amikor kinyitjuk a szemünket.

 

 

Ülj le csendben, és nézd meg a körülötted lévő dolgokat a maguk mindennapiságában. ­

Lélegezz mélyeket, hunyd be a szemed, és imádkozz, hogy először láthass újra mindent. ­

Lélegezz lassan, nyisd ki a szemed, és zarándokként kezdd újra az életedet.

Forrás: Az ébredés könyve

 

Ajánlott könyvek:

AZ ÉBREDÉS
KÖNYVE

A siker alapelvei könyv

HATÁRTALAN GONDOLATOK
HATÁRIDŐNAPLÓ 2021

LOUISE L. HAY ÖRÖKNAPTÁR