Sokan keresik az “Ultima Materia-”t, a bölcsek kövét, ami az alkimisták hite szerint minden anyagot képes arannyá változtatni, megállítja az öregedést, segít eljutni az örök élethez. Hogy ki mit nevez annak, az egy másik cikk témája lehetne, de tény és való: éltek és élnek köztünk olyanok, akik egészen közel kerültek hozzá

Néhány kiválasztott minden korban megkapta azt a különleges képességet, amivel többet érezhetett meg a körülöttünk keringő energiákból, az univerzum végtelen erejéből, a földi életünk gerincét adó, legfontosabb tanításokból. Az üzenetek hordozói, a médiumok fő feladata, hogy tovább adják, amit tudnak – közülük mutatunk be most három halhatatlan klasszikust, akik azért születtek meg, hogy bárki bizalommal forduljon feléjük, ha belső és külső útkeresése során mérföldkőhöz vagy elágazáshoz érkezik.

 

Szepes Mária:  A Vörös Oroszlán

Az először 1946-ban kiadott misztikus regény mai napig a spirituális útkeresők egyik bibliája. Írója, az 1908-ban született Szepes Mária egész életében azon fáradozott, hogy ráébresszen minket, olvasókat a bennünk rejlő kiaknázatlan lehetőségekre, és mérhetetlen lelki, szellemi gazdagságunkra. Noha hivatalosan íróként, forgatókönyvíróként, színésznőként él a köztudatban, a 2007-ben elhunyt Szepes Mária különleges lényét és üzentetét fő műve, A Vörös Oroszlán adja át leginkább. Kisfia halála után, 1939-ben kezdte írni, hogy bemutassa, mennyire apró gyöngyök vagyunk mi, emberek az élet áramlásának kozmikus folyamatában, melyet mégis valamiképpen önmagunk irányítunk. 

Az egykor nagy vihart kavaró, és ma is különleges sorsot élő A Vörös Oroszlán izgalmas cselekménye négy évszázadot fog át. Valójában az alkímia történetét és a keleti filozófia legmélyebb kulcsait rejti a keresők számára, de a tudományos-fantasztikus irodalom kedvelői is gyakran fellapozzák. 

A regény alaptémája egy elixír, az örök élet itala, maga a Prima Materia, amely halhatatlanná tesz, és megadja azt a képességet, hogy emlékezzünk előző életeinkre. A főszereplő 1535-ben születik, és élete az átváltozások során át a XVIII. század végén ér véget. Már az első lapokon felbukkan egy titokzatos figura, akit különös küldetés vezérel: át kell nyújtania egy kéziratot, amely elbeszéli a vörös oroszlánnak, azaz a bölcsek kövének történetét. A bölcsek köve, a nagy elixír, a magisterium az alkimisták hite szerint 

általános gyógyszer és az élet meghosszabbításának csodaszere is. Ebben az értelemben maga a királyi tudás, amely hét fokozaton keresztül vezetett el a tökéleteshez, az emberfeletti állapothoz. A megtisztult személy beavatottá, adeptussá emelkedett.

„Az ihlet teremtő tűzfolyama ragadott el, a könyv önmagát kezdte el írni, nem lehetett megállítani. A család nem tudta, mit írok. Csak amikor elkészült, olvasták el” – vallott Szepes Mária A Vörös Oroszlán születéséről.

A könyv olvasói immár több évtizede számolnak be ugyanazokról a tapasztalatokról: első olvasatban egy letehetetlen, átfogó, izgalmas történetet látnak benne, később azonban beavatási kötetté alakul át számukra a mű, amely valójában az alkímia történetét és a keleti filozófia legmélyebb kulcsait rejti magában.

 

Rhonda Bryne: A Titok, ami megváltoztatta az életem

“Sokkal könnyebb elhinnünk, hogy megkapjuk, amire vágyunk, ha jól érezzük magunkat.”

Rhonda Byrne A Titok című bestsellere igazi jelenségként olvasók millióinak életét változtatta meg rendkívüli módon szerte a világon. A könyv írójához hullámokban, szakadatlanul érkező visszajelzések mind arról számoltak be, hogy A Titok kérj-és-higgy technikáját alkalmazva tényleg bármi valósággá válhat. 

A Titok, ami megváltoztatta az életem címmel Rhonda Byrne válogatást állított össze azokból a legfelemelőbb és legmegindítóbb igaz történetekből, melyek mind A Titok erejét bizonyítják, és amelyek olyan emberek átváltozását mutatják be, amilyen te is vagy. 

Az olvasmányos, történetről történetre szálló könyv, melyet az írónő gondolatai és kommentárjai kötnek össze, azokról a hétköznapi emberekről szól, akiknek A Titok tanításait alkalmazva sikerült tökéletesen megváltoztatniuk a pénzhez, az egészséghez, a kapcsolatokhoz, a szeretethez, a családhoz és a karrierhez fűződő viszonyukat. Ezeknek az egyszerre felemelő, más részről döbbenetes beszámolóknak a segítségével te is megtudhatod, hogyan változtathatod meg az egész életedet a világegyetem fantasztikus erejével – legyen szó arról, hogy el akarod adni a házad, szeretnél több pénzt keresni, messzi tájakra elutazni, újraépíteni az életed, kibékülni valakivel, akivel már itt lenne az ideje, vagy felépülni egy traumából, betegségből.

Mindegyik történet hitelesen mutatja be az utat, mely az élet minden területén sikerhez vezet. A Titok, ami megváltoztatta az életem szereplői bebizonyítják, hogy bárki megvalósíthatja az álmait.

 

Neale Donald Walsch: A teljes beszélgetések Istennel

Neale Donald Walsch olyan spirituális közvetítő, akinek szavai mély hatást gyakorolnak az egész világra. Beszélgetések Istennel című könyvsorozatát eddig 37 nyelvre fordították le – A Titok című könyvhöz hasonlóan – szerte a világon milliók szólnak róla elismerően. A több kötetnyi sorozatot összefoglaló alapmű egy szent beszélgetés szó szerinti leírása, amelyet a szerző Istennel folytatott az emberi élet valamennyi aspektusát érintve. 

A teljes beszélgetések Istennel felveti a legtöbb kérdést, amelyet időről időre fel szoktunk tenni életről és szeretetről, hivatásról és elhivatottságról, emberekről és kapcsolatokról, jóról és gonoszról, bűnről és bűntudatról, megbocsátásról és megváltásról, az Istenhez és a pokolhoz vezető útról. Megvizsgálja a kézzelfoghatót és az elvontat, a láthatót és a láthatatlant, az igazságot és a hazugságot.

Neale Donald Walsch katolikus családba született, és már fiatalon érdekelte a vallás, szoros szálak fűzik a spiritualitáshoz, de élete mélypontjának kellett bekövetkeznie ahhoz, hogy találkozhasson Istennel. A szakmai, magánéleti és egzisztenciális válság közepén, dühösen, a miért-pont-én-érzés kilátástalanságában fuldokolva szólította meg őt Isten, és beszélget vele azóta is. Neale pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy a rajta keresztül a világba áramló üzenteknek a legőszintébb, felelős hordozója legyen: bár már hetvenes évei közepén jár, kora hajnaltól késő délutánig ír, szinte minden egyes nap. Ő nevezi Istenségnek azt a rendkívüli energiát, mellyel folyamatos kapcsolatban áll, és úgy érzi, legkreatívabb pillanataiban tud igazán mélyen kapcsolódni az élet legfőbb esszenciájához. Más szavakkal megfogalmazva: Napjainak a fő célja ma is az, hogy átadja Isten ajándékát a világnak. 

Neale így vall Istenhez és a spiritualizmushoz fűződő kapcsolatáról: “Nem korlátozom magam, nem cenzúrázok, nem bizonytalanítom el magam. Nem aggódom, hogy az ötlet, ami eszembe jut, jó-e, másoknak tetszeni fog-e, vagy egyetértenek vele. Egyszerűen csak fejest ugrok, és úgy érzem, ez ajándék; soha nem gondolkodom, mi lesz a vége.”

A teljes beszélgetések Istennel nem ítélkezik senki felett, talán épp emiatt annyira felemelő olvasmány. Egyszerűen az igazságról szól és arról, hogy nem szükséges tökéletesnek lennünk, ha őszinték vagyunk – minden igyekezetünkkel.  

“Tedd meg, amit megtehetsz. A többi megtörténik.”