A tibeti „nagy” Buddha napokat (Düchen) hívják tízmilliószoros napoknak. A karma (ok-okozat) törvénye szerint minden, amit teszünk és amilyen rezgéseket (gondolatokat, érzéseket) kibocsátunk magunkból az univerzumba, visszaszáll ránk.

A tízmilliószoros napon minden gondolatunk, érzésünk, szavunk, cselekedetünk – jó és rossz egyaránt! – tízmilliószoros erővel hat, illetve tízmilliószorosan száll vissza ránk. Ezért ezen a napon próbáld meg testedet és tudatodat különösen tisztán tartani (ebben a böjt és a meditáció sokat segíthet). Ha szeretnél valamit teremteni, elérni az életedben, ezen a napon sok pozitív gondolattal, érzéssel erősítsd meg a vágyadat! Erre a napra érdemes időzítened a nagy terhek lerakását is. Ha pedig negatív érzések, gondolatok merülnének fel benned, nyilvánítsd ki, hogy elengeded őket! És amikor úgy érzed, hogy magadért és szeretteidért már minden jót megtettél, és még él benned a vágy további jótéteményekre, gyújts meg egy mécsest vagy füstölőt, és ajánld fel az emberiségért! Kérd, hogy minden ember szívében jelenjen meg a szeretet, az elfogadás, a megértés és a megbocsátás, mind önmaga, mind mások felé! Küldj fényt a Földnek és az emberiségnek is! Képzeld el a Földet egészségesnek, a rajta élő embereket pedig békésnek, szeretettelinek. Lásd a Világbékét ünnepelni!

Tavaly valaki így írt blogjában egy ilyen nap élményéről: „Ma tízmilliószoros nap van. A tibetiek szerint 4 ilyen nap van egy évben. Persze ez is ugyanolyan nap, mint a többi, mert minden nap esély a változásra. Minden hajnalban, mikor felkel a nap, új reményekkel folytathatjuk az utunkat. Ma valahogy mégis jobban megérintett ez az esemény, talán mert nagyon sok nehézség és megoldandó probléma összetorlódott ebben az időszakban. Kell egy kis időt, legalább néhány percet szakítani arra, hogy átgondoljuk a dolgainkat, hogy megtisztuljunk, feltöltődjünk, hogy elengedjünk és teremtsünk.”

Egyedül elvégezhető gyakorlat, mellyel elengedheted régi terheidet, sérüléseidet és a visszatartó erőket, és megteremtheted a vágyott, gyönyörű új életedet:

Hala_naplo_B1_800pxGyújts meg egy fehér vagy arany színű gyertyát vagy mécsest! Kérd a segítődet – aki lehet az Istened, az Angyalod, a Szellemi Vezetőd, a Felsőbb Éned, az Univerzum, vagy bárki –, hogy jelenjen meg a gondolataidban és a szívedben. Kérd, hogy vezesse gondolataidat a harmónia és a szeretet felé. Majd fogj egy A4-es lapot és középen egy vonallal válaszd ketté. A bal oldal tetejére írd fel: „Ilyen az életem most, ezeket a dolgokat elengedem:”. A jobb oldal tetejére pedig ezt írd: „Ilyen életet szeretnék, ezeket a dolgokat bevonzom:” Aztán sorolj fel mindkét oszlopba mindent, amit csak szeretnél. Nagyon fontos, hogy a kívánságaidat konkrét határidővel add meg: melyiket milyen időtartamon belül, legkésőbb mikorra szeretnéd, hogy megvalósuljon. Miután végeztél a listákkal, nagyon őszintén gondold végig, melyiket miért kéred! Majd éld át, érezd, hogy már megkaptál mindent, amire vágysz! Most vágd ketté a lapot a vonal mentén, és az elengedésre váró dolgok oldalát égesd el a gyertya lángjában, vagy csak tépd össze. Érezd, hogy ezek a dolgok már nem képezik életed részét!

Végül köszönd meg a kéréseid teljesülését és Segítőd jelenlétét, és engedd, hogy megteljen a szíved a hála érzésével!

Tíz- vagy százmilliószoros Tibeti Teremtő, Siker vagy Buddha napok. Sokan, sokféleképp hívják, de egyben egyetértenek mind: egy adott évben egyes napokon megsokszorozódnak a teremtő gondolatok, amelyek fejünkben megfogalmazódnak!

Vedd kezedbe életed irányítását és váltsd valóra álmaid tudatos gondolkodással! Keresd A Titok című sikerkönyv írójának további műveit webáruházunkban, melyek útmutatást nyújtanak ahhoz, hogyan változtasd meg életed!

A teremtés titka, hogy az univerzum élő, érző lény, melyben minden mindennel összefügg. Ezt felismerve belépünk a lehetőségek világába, oda, ahol a szándékunk irányába elmozdul az egész univerzum.

Karma Ratna Dargye Ling (Buddhista Meditáció Központ) Dharmacsakrás leírása:

„Az év négy nagy ünnepe Buddha életével kapcsolatos. E napokon a pozitív és negatív cselekedetek hatása tízmilliószoros. Ezeket a napokat jó intenzív gyakorlással tölteni.

  1. Csodák ünnepe – Ez első tibeti holdhónap teliholdja, tibetiül: Csotrül dücsen. Ez év első tizenöt napja annak a tizenöt napnak az ünneplése, amikor Buddha mindennap más csodát mutatott be azért, hogy jövendő tanítványai érdemeit és odaadását növelje.
  2. Születés, megvilágosodás, eltávozás – A negyedik tibeti holdhónap teliholdja, tibetiül: Szaka Dawa dücsen, szanszkrit: Veszák. Buddha Sákjamuni megvilágosodásnak és Paranirvánába térésének évfordulója. Harmincöt éves korában Budda elérte a megvilágosodást Bodhgájában. Születésnapját is ezen a napon ünnepeljük.
  3. Tankerék ünnepe – A hatodik tibeti holdhónap negyedik napja, tibetiül: Csökhor dücsen. Megvilágosodása után Buddha hét hétig nem tanított. Végül azonban Indra és Brahma ösztönzésére megforgatta a Tan Kerekét első ízben Szarnathban, ahol a Négy Nemes Igazságot tanította.
  4. Visszatérés – A kilencedik tibeti holdhónap 22. napja, tibetiül: Lhabab dücsen. Buddha Sákjamuni alászállása az istenek birodalmából. Buddha anyja Indra birodalmában született újjá. Buddha három hónapot töltött tanítással az istenek birodalmában, hogy anyját megszabadítsa és jóságát viszonozza, ugyanakkor az istenek javát is szolgálja.”

Tízmilliószoros napok 2017-ben:

 Forrás: ezoterikus.hu

·      március 12., vasárnap

·      június 9., péntek

·      július 27., csütörtök

·     november 10., péntek