Ahhoz, hogy felfedezhesd és megkezdhesd a varázslattal teli életed, segítségre lesz szükséged. Amikor a szükség úgy hozza – akár kéred, akár nem – a Mennyország egy segítőt vagy egy tanítót fog az utadba küldeni! 

Manapság gyakran találkozom olyanokkal, akik segítőt – legfőképpen spirituális tanácsadót – keresnek. De semmiképp se feledd, életed során számos különböző tanítóval lesz dolgod. Esetemben a rám gyakorolt hatásuk nem azon volt mérhető, hogy mennyire voltak ismertek az illető tanítók, hanem inkább azon, hogy mennyire voltak képesek megváltoztatni az életem. A legfontosabb, amit javasolni tudok neked:

 

Kérd a Forrást, hogy olyan tanítókkal szolgáljon számodra, akik megerősítenek.

 

Soha, de soha ne állíts egy segítőt piedesztálra – legyen szó spirituális vagy bármi egyéb értelemben vett segítőről. Ha arról van szó, milyennek kellene lennie az életutadnak, soha ne helyezd az ő véleményüket a saját égi útmutatásod fölé. Végezetül légy nagyon óvatos mindenkivel, aki azt állítja, hogy az ő spirituális útja az egyetlen helyes út. Ha valaki azt próbálja elhitetni veled, hogy az Istennel való kapcsolódás tekintetében az ő útja „az” út, fordulj meg, és indulj el – amilyen gyorsan csak tudsz – az ellenkező irányba. 

 

Nem a földi segítőid az egyetlenek, akik támogatni fognak a varázslattal teli életed elérésében. A Mennyország szintén el fogja küldeni hozzád mágikus segítőit: az angyalokat. 

 

Kit hívj segítségül? Mágikus segítőid az arkangyalok.

Számtalan arkangyal védi ezt és a többi világot. Mindenesetre 15 jól ismert arkangyalt tartunk számon, közülük pedig a legismertebb a „nagy négyes”: Gábriel, Mihály, Rafael és Uriel. 

Mint azt korábban említettem, az arkangyalok igen népszerűek. Miért ne lennének? Ők, mondhatni, az angyalok birodalmának szupersztárjai. Nagyon speciális szerepük van, amelyet könnyű megérteni, így könnyen belátható, hogy az emberek miért vonzódnak hozzájuk. Elég egyenesen kimondanod: „Egészségügyi panaszom van. Ideje Rafael arkangyalhoz fordulnom”. Vagy: „Nem érzem magam biztonságban; jobb lenne szólítanom Mihály arkangyalt”. 

Minden arkangyalnak megvan a maga szakterülete. Ez nem azt jelenti, hogy bármelyikük is húzódozna, ha neked valamilyen más területen lenne rájuk szükséged, de ettől még megvan, hogy mire összpontosítanak elsődlegesen. Ha például Mihály arkangyalhoz fordulnál az egészségügyi gondjaiddal, megtenne minden tőle telhetőt, hogy támogasson. Ugyanakkor, tekintettel arra, hogy az ő szakterülete a múlthoz fűződő kapcsolataid megszakítása és a biztonságod megóvása, valószínűleg ezen a módon igyekezne a segítségedre lenni. Szóval ez egy kicsit olyan, mintha asztalost hívnál, hogy segítsen megoldani a vízvezetékkel kapcsolatos problémádat. 

Mielőtt röviden bemutatnám a 15 legjelentősebb arkangyalt és a szakterületüket, fontos megértened, hogy az angyaloknak valójában nincsen nemük. A szakterületek – és az általuk kibocsátott energia – alapján azonban a legtöbben férfiként vagy nőként érzékelik őket. A nem, amelyet az egyes arkangyalok esetében használok, az lesz, amelyet a leggyakrabban társítanak az adott angyalhoz. Ha viszont te másképp érzékeled őket, akkor ez számodra épp így tökéletes, ne akarj változtatni rajta. 

 

 

Ariel arkangyal:

Ha azon gondolkodsz, miként tudnád mágikusan megteremteni mindazt, amire ezen a világon bőség, jólét és anyagi javak szempontjából szükséged lehet, akkor Ariel lesz a te embered. Ariel egyben a természet, többek között az állatok és a környezet védelmezője. A neve lefordítva annyit tesz, mint „Isten nőstény oroszlánja”, és a halvány rózsaszínhez kapcsolódik. 

Azrael arkangyal:

Ha bánat nyomja a szívedet, veszteségtől szenvedsz, vagy épp vigasztalásra van szükséged, valamint egy lehetőségre, hogy túlléphess a múlt fájdalmán, hívd Azraelt! Ő az arkangyalok közül a legbájosabb és a legelegánsabb. A neve azt jelenti: „akit Isten megsegít”. Azrael segíthet neked vagy az ismerőseidnek vigaszra lelni. Úgy tartják, hogy krémfehér színben jelenik meg. 

Gábriel arkangyal:

Gábriel arkangyal többnyire a kreatív emberek védőangyala. Ha épp valami műalkotáson dolgozol; kreatív ember vagy, mint mondjuk egy színész, egy előadó vagy egy író; vagy igyekszel rátalálni a megfelelő szavakra egy beszélgetés során, akkor Gábriel arkangyal a tökéletes választás számodra. Akkor is érdemes hozzá fordulnod, ha olyasvalakire van szükséged, aki segít túllendülni a halogató magatartásodon, és segít elintézni a dolgokat. Mivel ő az angyali üdvözlet angyala, így arról is ismert, hogy támogatja az emberek terhességgel, szüléssel vagy örökbefogadással kapcsolatos törekvéseit. Kapcsolódó színe a réz, a neve pedig azt jelenti, hogy „Isten ereje”. 

Haniel arkangyal:

Haniel arkangyal neve azt jelenti „Isten bája”. Ha azon rágódsz, miként növelhetnéd a spirituális tehetségedet, és válhatnál intuitívebbé, akkor kérd az ő támogatását. Kártyaolvasásokkal láthat el, vagy épp segíthet, hogy magadnak vesd ki őket. Nőket foglalkoztató problémákra specializálódott. Úgy tartják, ezüstkék színben jelenik meg. 

Jeremiás arkangyal:

Jeremiás szintén egy olyan arkangyal, aki fantasztikus támogatást nyújthat a spirituális adottságaid fejlesztésében, de abban is segíthet, hogy – áttekintve az életedet – megértsd, milyen változtatásokra van szükséged. A neve azt jelenti, hogy „Isten kegyelme”, a színe pedig a mélylila. 

Metatron arkangyal:

Ha az időbeosztásodat illetően szorulnál segítségre, akkor Metatron arkangyal siet a támogatásodra. Képes meghajlítani az időt, hogy több időd jusson a projekted befejezésére, vagy hogy időben érkezhess meg valahova, még akkor is, ha később indultál el, mint szerettél volna. Metatron kiváló alapokkal és támogatással szolgál a mágikus teremtésre való összpontosításod során. A gyermekek és a nagyon érzékeny emberek védelmezőjeként is ismert. Nevének jelentése tisztázatlan. A színe a lila és a zöld keveréke. 

Mihály arkangyal:

Azok számára, akik nem érzik biztonságban magukat, azt javaslom, kérjék Mihály arkangyal („aki olyan, mint Isten”) segítségét. Mihály arról ismert, hogy védelmez bennünket, és elcsitítja a félelmeinket. Képes megszakítani a kapcsolatunkat a múlttal vagy azokkal az emberekkel, akikről úgy érezzük, hogy biztonságosan és szeretettel, de mégiscsak el kellene távolítanunk az életünkből. Ha önbizalomhiánytól szenvedsz, vagy nem vagy tisztában az életcéloddal, hívd Mihályt. A színe a zafírkék, de olykor egy csipetnyi arany is lát- ható rajta. 

Rafael arkangyal:

Rafael, akinek a neve annyit tesz, „Isten meggyógyít”, a testi szinten történő gyógyulás arkangyala. Vagyis ha betegség, fizikai fájdalom vagy egyéb testi kórság gyötör, akkor ő a te embered. Rafael egyben a biztonságos utazás arkangyala is, így nyugodtan szólíthatod repülés közben vagy egyéb nagy távolságú utazás során is. Némiképp a párkeresés támogatásában is szerepet vállal. Gyakran javaslom másoknak, hogy Rafaellel és Sámuellel közösen dolgozzanak a megfelelő romantikus partnerük megtalálásán. Rafael gyógyító fénye smaragdzöld színű. 

 

 

Raguel arkangyal:

Ha szeretnél tisztázni egy vitát vagy egy félreértést, esetleg próbálnád kideríteni, hogy bizonyos egyének vagy csoportok között jól mennek-e a dolgok, Raguel az az arkangyal, akit szólítanod kellene. A neve annyit tesz, „Isten barátja”, és képes elsimítani az emberek közt kialakult nézeteltéréseket, de akár új barátságok létrejöttét is előmozdíthatja. A színe a vörösbegytojás halványkékje. 

Raziel arkangyal:

Raziel a gondolataimban mindig az arkangyalok birodalmának egyfajta varázslójaként jelenik meg. Rendkívüli mágikus hatalommal bír, és segítségedre lehet megértened az ezoterikus tanokat, meggyógyítanod a múltbeli problémáidat, vagy értelmezned az éjjel látott álmaidat. A neve azt jelenti: „Isten titkai”. Úgy tartják, Isten trónusa mellett ül, és leír mindent, amit hall. A szivárvány színeiben pompázik. 

Sámuel arkangyal:

Ha bármit elvesztettél, vagy épp keresel valamit (pl. a tökéletes állást, a tökéletes társat vagy a kocsikulcsodat), Sámuel arkangyal lehet a segítségedre. A neve azt jelenti, hogy „Isten szeme”, és segíthet megtalálnod bármit, amit keresel. A rezgési színe a halványzöld. Ő az az arkangyal, akit akkor is hívhatsz, ha szeretnél végre megbékélni valamivel az életedben – amit a magam részéről sokkal értékesebb támogatásnak tekintek, mint hogy segít megtalálni a kocsikulcsodat! 

Sandalfon arkangyal:

Amikor úgy érzed, imáid nem találnak meghallgatásra és megválaszolatlanul maradnak, nyugodtan fordulj Sandalfon arkangyalhoz, aki arról ismert, hogy személyesen továbbítja imáinkat Istenhez. Kérd a segítségét, hogy megláthasd, meghallhasd vagy felismerhesd az imáidra adott válaszokat. Ő egyben a zenével kapcsolatos arkangyal is, szóval, zenészek, vigyázzatok! Sandalfon azt jelenti, hogy „együtt a fivérrel”. Türkiz színben jelenik meg. 

Uriel arkangyal:

Zseniális ötletre van szükséged? Hirtelen megvilágosodásra vágysz arról, hogy mi legyen a következő lépésed életed valamely meghatározott területén? Akkor máris rendelkezésedre áll Uriel arkangyal. Az érzelmi gyógyító erejéről is ismert, vagyis ha valami múltból hozott fájdalom gyötör, megbékélésre és feldolgozásra van szükséged, ő lehet a segítségedre. Egy másik fontos terület, ahol Uriel támogathat, az életed átalakítása. Szeretnél nagyobb változtatásokat eszközölni? Uriel örömmel fogja meg a kezed, és támogat ezekben a változtatásokban. Gábriellel karöltve egy olyan kiváló arkangyal, akivel érdemes együtt dolgoznod, ha spirituális tanítóként tekintesz önmagadra. A neve annyit tesz, mint „Isten fénye”. Jómagam csillogó aranyszínűnek látom, bár mások inkább matt sárgának érzékelik. 

Zadkiel arkangyal:

Zadkiel, „Isten igazságossága”, az arkangyalok birodalmának tanítója. Gondolj rá úgy, mint egyfajta angyali páfrányfenyőre! Ha aggasztanak a vizsgák, az iskolai kihívások, valami új elsajátítása, vagy csak nehezedre esik megjegyezned dolgokat, szólítsd Zadkielt, akihez a mély indigókék szín kapcsolható. Segítségedre lehet a másoknak és önmagadnak való megbocsátásban is. 

Zsofiel arkangyal:

Zsofiel arkangyal a szépség arkangyala. Segíthet megtisztítani a közeged, és megszépítheti életed bármelyik részét. Egyesek a feng shui angyalának is nevezik. A magam részéről inkább úgy gondolok rá, mint a pozitív gondolkodás angyalára, mivel őt is szólíthatod, ha tisztázásra szorulnak a gondolataid. Ahogy valószínűleg sejted, a neve azt jelenti, „Isten szépsége”, a rezgési színe pedig a fuksziarózsaszín. 

Forrás: Varázslatos életed megteremtése

 

Ajánlott könyvek:

VARÁZSLATOS ÉLETED
MEGTEREMTÉSE

A siker alapelvei könyv

TÍZ ÜZENET
AZ ANGYALOKTÓL

GÁBRIEL
ARKANGYAL