A kristályok gyógyító ereje lapjain Karen Frazier intuitív energiagyógyász sokrétű tudással látja el az olvasót a kristályokkal történő energiagyógyászat legalapvetőbb kérdéseivel kapcsolatban. A könyv gyönyörű képekkel illusztrált, egyszerű, könnyen áttekinthető, és a segítségével szert tehetsz egy kicsi, de ütős kollekcióra, amelyben a legnépszerűbb és legváltozatosabb kristályok is helyet kapnak.

 

Válj legjobb önmagaddá a kristályok gyógyító energiájának segítségével!

Karen könyve alapmű, amely a nem csupán a lényegi információkat, hanem a gyakorlatban történő alkalmazást is a kezedbe adja, hogy ezáltal te magad is megtapasztalhasd azokat az erőteljes változásokat, amelyeket a Föld ezen csodálatos elemei képesek elindítani.

A kristályok gyógyító ereje átható betekintést nyújt a 10 legalapvetőbb és további 40 kristály legfontosabb tulajdonságaiba.

Negatív erők kristályokkal történő kezelésére szolgáló gyógymódokat kínál, amolyan kristályrecepteket, amelyeket mindennapos problémákra használhatsz.  Hasznosítsd a kristályokat a könyv lapjain közölt 75 recept és hozzá tartozó mantra valamelyikével, amelyek lépésről lépésre mutatják a használatát olyan esetekre, mint a bántalmazás, a düh, a szorongás, az egyensúly, a határok, az együttérzés, a bátorság, a döntésképesség, az irigység, a megbocsátás, a hála, a gyász, a boldogság, a belső béke, a szeretet, a motiváció, a negativitás, a türelem, a jólét, a megbánás, a visszautasítás, az önbizalom, a stressz vagy a bizalom. 

 

 

“Modern világunkban rengeteg stressz terheli a testünket, az elménket és a lelkünket. Bármi történik is a mindennapjainkban – az étkezésünk terén, a politikában, a munkánkban vagy a többi tevékenységünkben –, felboríthatja az életünk egyensúlyát. Pedig ahhoz, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki magunkból, kiegyensúlyozottságra van szükségünk. 

Néhány évvel ezelőtt igencsak stresszes állásom volt egy olyan cégnél, amely nem sokat törődött a munkavállalóival. Órákat kellett ingáznom az örökmozgó fiam mellett, miközben a férjem, ha lehet, még nálam is elfoglaltabb volt. Mivel ennyire hektikus életet éltünk, fel kellett áldoznom olyan dolgokat, amiket nem lett volna szabad: a tápláló ételeket, a rendszeres testmozgást és az olyan elfoglaltságokat, amelyek segíthettek volna lelassulni, hogy újra megtaláljam az egyensúlyt. 

Az életem minden területe megszenvedte, hogy folyton stresszeltem és pörögtem. Az egészségi állapotom sem volt túl fényes. Krónikus fájdalmak gyötörtek. A házasságunkból kiveszett az érzelmi meghittség, ami az elején jellemezte a kapcsolatunkat. Boldogtalan voltam. Úgy éreztem, mind a szakmámban, mind a magánéletben megrekedtem egy hiperaktív és öröm nélküli létformában. 

Aztán egy szombati napon akadt némi szabadidőm, amikor semmilyen kötelezettség nem adott tennivalót. Úgy döntöttem, autózom egyet, s végül egy hatalmas, kristályokat és gyöngyöket árusító boltban kötöttem ki, az otthonomtól harminc percre. A féldrágakőrészleg egyszerűen beszippantott. Vettem néhány követ, gyöngyöt és kiegészítőket, hogy ékszereket készítsek, amit még soha nem próbáltam. 

Miután hazaértem, leültem az asztalomhoz, és elkezdtem felfűzni a gyöngyöket, mély nyugalom szállt meg. Az elmém elszántan összpontosított. Az énem olyan részeit fedeztem fel újra, amelyeknek a létezéséről már meg is feledkeztem. Éreztem, ahogy szétárad bennem az öröm.

 

Attól, hogy a kövekkel dolgoztam, meditatív állapotba kerültem, amit már régóta nem tapasztaltam, és ez felébresztette a kíváncsiságomat. 

 

Jóllehet mindig érdekeltek a kristályok, sőt a harmincas éveimben a gyógyulásomban is segítettek, később mégis háttérbe szorultak az életemben. Éveken keresztül nem használtam őket. Amikor azon a bizonyos szombaton a gyöngyökkel foglalatoskodtam, eszembe jutottak a kristályokkal kapcsolatos pozitív élményeim, és ez új utat mutatott számomra. 

Azóta gyűjtöm a kristályokat, és dolgozom velük. Teljesen ellepték az otthonomat, önmagam és mások gyógyítására is használom őket.” – részlet a bevezetőből

 

 

A kristályok ereje

A korábbi évszázadokban minden civilizáció nagyra értékelte a kristályokat, nemcsak a féldrágakövek és drágakövek szépségéért, hanem azokért a rezgésekért is, amelyek minden kristályt egyedileg jellemeznek, és képesek elősegíteni a test, az elme és a lélek gyógyulását. Az ókori Mezopotámia, Egyiptom, Kína és Görögország lakói egyaránt használtak kristályokat, a gyógyító tulajdonságaik miatt. Ez a gyakorlat hosszú időn keresztül folytatódott, csak a reneszánsz korában szorult némiképp háttérbe, amikor az emberek azt hitték, hogy a kristályok gyógyító ereje a jó vagy rossz angyaloktól származik. 

A kristályok gyógyításra használata negyven évvel ezelőtt új lendületet kapott, és azóta folyamatosan növekszik a népszerűsége ennek az energetikai gyógymódnak. A modern tudományok korában azonban talán nehéz lehet megérteni, hogyan hozhatja el egy darabka kő a gyógyulást. A válasz a kristályokban rejlő vibrációs energiákban rejlik, és abban, ahogyan ezek hatnak az őket körülvevő energiamezőkre, egyebek közt az emberek energiamezejére. 

 

A rezgések megtapasztalása

Mint minden másnak, a kristályoknak is megvan a maguk rezgése. Az emberi test szintén rendelkezik saját rezgéssel, amelyre hatást gyakorolnak más rezgések, amelyekkel kapcsolatba kerülünk. Ha kristályokkal dolgozol, ennek következtében megváltozhatnak a tested, az elméd és a lelked energiái, sőt még a kristály rezgése is módosulhat egy kicsit. Mivel a kristályok általában magasabb rezgéssel rendelkeznek, mint az emberi test, jellemzően emelik a rezgésszintedet. Ha magasabb szinten rezegsz, az hasznos számodra, mert így nemcsak spirituálisan fejlődhetsz, hanem mentálisan, fizikailag és érzelmileg is kedvező irányba mozdulhatsz el. 

 

 

Hogyan érzékelheted a kristályok energiáját? 

Valószínűleg hallottál már misztikusokról, médiumokról és energiagyógyítókról, akik lelkekkel kommunikálnak, órákig meditálnak, és nagyon érzékenyek az őket körülvevő energiákra. Nem azt akarom sugallni, hogy mindenkinek ilyenné kellene válnia. Inkább az a célom, hogy olyan gyakorlati tanácsokat adjak, amelyek segítségével egy átlagember is képes megtapasztalni az energiák működését, amikor kristályokat használ.

De vajon hogyan folytathatsz értelmes kommunikációt egy kővel? 

LÉGY NYITOTT AZ ÉLMÉNYRE. Megértem, ha kicsit szkeptikus vagy. Én is teljesen megdöbbentem, amikor a kristályok használatától először éreztem változást. Addig egyáltalán nem hittem az efféle dolgokban, és ha valaki azt mondta volna, hogy az orvos/energiagyógyász kristályt fog használni, hogy megszabadítson régóta kínzó torokgyulladásomtól, akkor lehet, hogy el sem megyek hozzá. Pedig ez igazán nagy hiba lett volna. 

TEDD FÉLRE AZ ELŐÍTÉLETEIDET. Közelíts kíváncsian az élményhez, anélkül, hogy bebeszélnéd magadnak, miért nem működhet a módszer. 

NE LEGYENEK ELVÁRÁSAID. Úgy vélem, az elvárások behatárolják a tapasztalást. Épp ezért mindig elvárások nélkül próbálok közelíteni min- den élményhez. Az univerzumnak nagyobb tervei vannak velem, mint amit én egyáltalán el tudok képzelni. Ahelyett, hogy elvárásokat támasztanál, éld meg a kristállyal folytatott munka minden pillanatát, és figyeld meg, hova repítenek a tapasztalataid. 

KEZDJ AZZAL A KRISTÁLLYAL, AMELYIK ERŐSEN VONZ. Ahhoz, hogy kristályokkal kezdj dolgozni, találnod kell egyet, amelyik valamiért izgatja a fantáziádat. Ha később kiderül, hogy olyan típusú, amilyet a könyv további részeiben én is javaslok, az nagyszerű. De ha nem így van, az sem baj.

 

 

Minden ember más, így mindenki egyedi tapasztalatot szerez a kristályokkal kapcsolatban. Bár én szívesen megosztom veled a saját tapasztalásaimat, végül úgyis az lesz a fontos, hogy te mit érzel. Ezért aztán arra bátorítalak, hogy légy nyitott mindenféle tapasztalatra. Éld meg a pillanatot, és figyeld, mi történik. Figyelj oda arra, amit gondolsz, érzékelsz és érzel. Hagyd megtörténni. Engedd, hogy a tapasztalatod meggyőzzön. 

 

Az érzéstől a változásig 

Mit tapasztalsz, amikor a kezedben tartasz egy kristályt? Ez csakis rajtad és a kristályon múlik. Vedd észre és figyeld meg, hogy mit érzel. Kísérd figyelemmel a benned keletkező érzéseket és gondolatokat, a testi érzeteket és minden mást. Ne próbálj semmit megváltoztatni vagy megakadályozni, csak hagyd, hogy átjárjanak az érzések. 

Amikor a kezedben tartasz egy kristályt, és megfigyeled, hogy mit hoz ki belőled, megtapasztalhatod a változás hullámait, vagyis a rezgések módosulását. Ez lehet akár leheletfinom, akár eget rengető hatású. Csak vedd észre, mi történik, és add át magad a folyamatnak. Éppen ezek az apró érzetek lesznek azok, amelyek beindítják majd a változást. 

 

 

Forrás: A kristályok gyógyító ereje

 

Ajánlott könyvek:

A KRISTÁLYOK
GYÓGYÍTÓ EREJE

A siker alapelvei könyv

GYÓGYÍTÓ
KRISTÁLYOK

.
NAPI RITUÁLÉK