Ahogy az előző hónap, úgy a mostani is az újholddal kezdődik – a Napot 17 órányi különbséggel követi a Hold is a Rákba. A Hold ebben a jegyben a legerősebb. Ez a helyzet különösen kedvez a hirtelen nyereségeknek, rövid távú befektetéseknek. A Hold és a Merkúr együttállása kedvez a szellemi képességek kibontakoztatásának, és segíti az érzelemvilág és az intellektus összehangolását. A Rák jegye, ahol a Nap most tartózkodik, az összetartozást és a közösséget képviseli – legszorosabb formájában ez az anya és gyermeke között fennálló kapcsolatot jelenti, de ide tartozik a család általában, és végső soron a baráti társaságok, sőt, az annál lazább társadalmi kötődések, mint amilyen egy település vagy akár egy nemzet. Ez a hónap kedvez az érzelmi kötelékek ápolásának, a gondoskodásnak. A rá jellemző jellemhibák a túlféltés, a majomszeretet, illetve a gyűjtögetési és felhalmozási hajlam. A konfliktuskerülés túlzásba vitele megakadályozhatja a kiállást olyankor is, amikor pedig szükség lenne rá. Ezek azok az irányok, amelyekkel kapcsolatban óvatosnak kell lennünk; a továbbra is fennálló Jupiter-Ráhu együttállás ebbe az irányba vihet minket. Még mindig fennáll viszont a kibontakozást, a kreativitást segítő Vénusz-Mars együttállás is az Oroszlánban.

Július 23-ától azonban retrográd irányba fordul a Vénusz, ami a bolygók közül a leginkább kapcsolódik az érzelmek világához. Ez bizony megbolygathatja az érzelmeket, vitákat és félreértéseket robbanthat ki. Augusztus 8-ától a Vénusz még közelebb kerül a Naphoz, olyannyira, hogy vissza is hátrál a Rákba, ami ezeket a kedvezőtlen hatásokat még inkább kihangsúlyozza – 13-án pontos együttállásba kerül a két égitest, ez lesz a legviharosabb időszak, amelyben nagyon óvatosan kell eljárnunk a számunkra fontos személyekkel kapcsolatban. A helyzet valójában csak a következő hónapban fog enyhülni.

Megemlítendő, hogy július 25-én a Merkúr is átlép az Oroszlánba, és ezzel együttállásba kerül a Vénusszal és a Marssal. Ez bizonyos mértékig fokozza annak az együttállásnak a jelzéseit, jó hatással van az irányítással és fegyelmezéssel kapcsolatos területekre.