Előbb a Nap, majd a Hold is az Ikrek jegyébe lép. Az Ikrek a Merkúr jegye, és az e bolygóhoz kapcsolódó életterületekre van hatással: ilyen a gondolkodás (beleértve a tudományokat), a kommunikáció, továbbá mindenféle mozgás és változás is. Jellemző vonása a befolyásolhatóság, a döntésképtelenség is. Az Ikrek jegy gyakori hibája a dolgok túlzásba vitele is – gyakran előfordul, hogy hatása alatt nem vesszük figyelembe a rendelkezésre álló erőforrások és lehetőségek korlátait, és túlszaladunk azokon. Különösen az időszak kezdetén érdemes erre ügyelni, hiszen itt az újholddal kezdjük a hónapot.

Az előző hónapban kialakult Vénusz-Mars együttállás, amely kedvez az anyagi fejlődésnek, a képességek kibontakoztatásának és a kreativitásnak, továbbra is érezteti hatását. A Mars azonban fokról fokra megközelíti leggyengébb pozícióját, és ezért a hozzá tartozó funkciók – az életerő, az élénkség, a temperamentum, a kezdeményezőkészséghanyatlani kezdenek, egészen 30-áig, amikor a Mars kilép a jegyből. 6-án aztán a Vénusz is követi, és ezzel az együttállás újjáalakul, immár kedvezőbb körülmények között. Ha eddig, a Rákban, a család és az otthon, az anyaság és a gyerekekkel való kapcsolat terén fejtette ki leginkább a hatását, az új helyen, az Oroszlánban az együttállás a hatalomnak, az irányításnak, a gasztronómiának, az önkifejezésnek és az önmagunk iránti igényességnek fog a legjobban kedvezni.

17-én a Szaturnusz irányt vált az égen, és retrográddá válik, méghozzá meglehetősen hosszú időre – legközelebb november elején fog direkt irányban közlekedni. Az arra fogékony embereknél a retrográd Szaturnusz időszakai megpróbáltatást jelentenek a csontokkal, ízületekkel, izmokkal, bőrrel, valamint a kitartással és önfegyelemmel, továbbá általános ellenálló képességünkkel kapcsolatban. Ilyenkor háttérbe szorul az empátia és az együttérzés is. Terhelhetőségünk csökken, egészségünkre jobban kell figyelnünk ebben az időszakban.

24-én a Merkúr eléri az Ikreket, ahol otthon érzi magát. A Nappal kapcsolatban fentebb említett életterületekre ez kedvező hatással lesz, legalább néhány napon keresztül – ezután a Merkúr egyre közelebb kerül majd a Naphoz, és ezáltal kedvező hatása valamelyest gyengülni fog; ebben a jegyben azonban a napközelség nem okoz akkora károkat, mintha máshol járna.