A Bika jegybe érkezve a Nap olyan hatásokat aktivál, amelyek sok szempontból feloldják az előző hetek turbulens, kaotikus, nyugtalanító hatásait. A Bika a megnyugvás, a megalapozódás, a harmónia háza, illően a Vénusz bolygóhoz, amely uralja. Ez az időszak kedvez a művészet minden formájának – akár alkotóként, akár befogadóként közelítünk hozzá serkenti az esztétikai érzéket, megkönnyíti a kényelem elérését. Ez az időszak jót tesz a párkapcsolatoknak is, elősegíti, hogy a partnerek értékeljék és méltányolják egymás jelenlétét és törődését. A jellemző hibák a földhözragadtság és a túlzásba vitt érzékiség. Ügyeljünk, hogy ezek a csapdák ne vigyenek minket tévutakra; a Ráhu és a Jupiter küzdelmes együttállása ugyanis esetleg ebbe az irányba csábíthatja az erre fogékonyakat.

Május 29-én megszűnik az előző időszakokban sokat emlegetett levegőtrigon is, ami kedvez annak, hogy az eddigiekhez képest sokkal nagyobb szerepet kapjon az állandóság, a stabilitás; az előző hetekhez képest kifejezetten békés és nyugodt periódusra számíthatunk. A Vénusz, a trigon egyik alkotója, utoléri a Marsot a Rákban, és újra megteremti a kedvező, sikert hozó együttállást, amit az előző hónapban is megemlítettünk.

Június 7-én a Merkúr csatlakozik a Naphoz a Bikában. Mivel még nincs túl közel a Naphoz, ez az együttállás jótékony hatásokat jelez a szellemi teljesítményt illetően, és kedvezően segíti az összes olyan vállalkozást és erőfeszítést, ami az intelligenciával, a megértéssel, illetve az információ közvetítésével áll összefüggésben.