A Nap a Jupiter mellé érkezik az időszak kezdetén. A magasabb rendű erkölcsiséget képviselő két bolygó együttállása a Jupiter által uralt Halakban valamelyest ellensúlyozza a Ráhu-Vénusz együttállás előzőleg már említett káros hatásait. Ez kedvezően hat az igazságérzetre és a hatalmi döntésekre nézve. A következő napokban aztán a Merkúr is felzárkózik; sajnos azonban a Merkúr ebben a jegyben a leggyengébb, és a Naphoz való túlzott közel kerülése folytán károsodik a szellemi teljesítőképesség, rányomva bélyegét az agymunkát igénylő tettekre és az oktatásra – különösen a tanulási nehézségekkel, képességzavarokkal küzdő gyermekek sínylik meg ezt az időszakot, érdemes nekik több időt adni, kíméletesebben bánni velük. A káros időszak csúcspontja a 21-től 23-ig tartó néhány nap, amikor a Hold is az utolsó jegybe kerül; ekkor van újhold. 21-én fokszámra pontos együttállás alakul ki a Ráhu és a Vénusz között, ekkor a legerősebb az ártalmas bolygó ösztönvilágot és érzelmeket megbolygató, erkölcsöt romboló hatása. 27-étől fogva a Jupiter is túl közel kerül a Naphoz, és, akárcsak a Merkúr, égetetté válik – ez azt jelzi, hogy támadásoknak van kitéve az egészség, a jólét, valamint csorbát szenved az erkölcsi érzék és az igazságosság. Ez a hatás április 11-éig erősödni fog, onnan viszont lassú javulás lesz tapasztalható.

Mindvégig jellemző, hogy az időszak kedvez a hirtelen beálló változásoknak, a fennáló rend felbolydulásának, a káosznak – a már említett hatások mellett az is ebbe az irányba hat, hogy a levegőjegyek mindegyikében tartózkodik legalább egy bolygó, tehát levegőtrigon alakul ki. Ezek a változások nem mindig kellemesek, viszont gyakran szükségesek – ne hagyjunk egy válságot sem kihasználatlanul, mert mindegyik jó alkalom az elkerülhetetlen változtatások időzítéséhez.

Április 6-án már enyhülés tapasztalható annyiban, hogy a Vénusz végre elhagyja a Ráhu által elfoglalt jegyet, és így kikerül annak már korábban emlegetett káros hatásai alól. Ennek jó hatása van a párkapcsolatokra és az alapvető érzelem- és ösztönvilágra.