A hónap egy Mars-Nap-Ketu együttállással kezdődik, amelyhez néhány órán belül a Merkúr is csatlakozik; ez az együttállás pedig 10 napon keresztül marad fenn. A három tüzes bolygó a Merkúrral kiegészülve jelzi a felgyülemlő feszültséget, amely a Mérleghez fűződő életterületeken tapasztalható. Érintetté válhatnak a barátságok és társas viszonyok, különös tekintettel a házastársi kapcsolatra. Bírjuk ki ezt a 10 napot, törekedjünk az együttműködésre, és tartsuk féken az előtörni készülő tüzet. A Nap a leggyengébb pozíciójában van, és a Mérlegre erőteljes hatást gyakorol a Kosban (néhány napig) még mindig fennálló Ráhu-Jupiter együttállás, amely megingathatja az igazság és az erkölcs melletti kitartást.

Október 28-a után két napot szusszanhatunk, majd újra eseménydús időszak következik. 30-án a Mars és a Merkúr keveredik háborúba – az erő és a lendület szegül szembe az ésszel és a megfontolással. Még ugyanezen a napon történik egy másik jelentős váltás: a Ráhu és a Ketu, letöltve a másfél évet, amelyet egy-egy jegyben töltenek, továbbhaladnak: a Ráhu a Kosból a Halakba, a tőle mindig 180 fokra lévő Ketu pedig a Mérlegből a Szűzbe lép. Ezek az égitestek rendszerint felfokozzák annak a jegynek a hatásait, amelyekben tartózkodnak. A Ráhu a Halakban a kreativitásnak és a társas kapcsolatoknak kedvez, ugyanakkor erősítheti a valóságtól való elszakadás tendenciáit; a Ketu a Szűzben pedig serkenti a hozzáértést és kitartást egyaránt igénylő szakmunkákat, viszont a munka rabjává, elszigeteltté és érzelmileg sivárrá teheti az embert. Kedvező hatás, hogy a Ráhu-Jupiter együttállás, amely az eddigi hónapokban olyan hatékonyan rombolta a tekintélyt és az erkölcsöt, ezzel megszűnik.

November 3-án a Vénusz, 6-án a Merkúr, 16-án pedig a Mars halad tovább egy-egy jeggyel. November 4-én a Szaturnusz direkt irányba fordul, és ezzel megkönnyebbülhetnek a mozgásszervi panaszokkal küzdők, akik az elmúlt hónapokban sokat szenvedhettek állapotukkal.

November 12-én lesz egy jelentős ünnep, a Divali, amely a hindu mitológiában a világosságnak a sötétség felett aratott győzelméről emlékezik meg. Ilyenkor ott szokás az otthonokat lámpákkal és más fényforrásokkal díszíteni, illetve tűzijátékozni. Az ezután következő egy hónapban nagyon áldásosnak tartják, ha minden nap egy lámpást vagy mécsest ajánlanak Istennek.