Ennek a hónapnak az eleje már-már uborkaszezonnak telkinthető és folytatja az előző időszak békeperiódusát. A Jupiter és a Mars együttállása áldásos hatással van az anyagi gyarapodásra, az ilyenkor eszközölt befektetések könnyedén termőre fordulnak. Első három napja kedvez az érzelmek kinyilvánítására szolgáló kommunikációnak, segíti a másik féllel való kölcsönös megértést; a művészetekkel való foglalkozásra is megfelelő napok ezek. Hasonló hatásokra számíthatunk június 31. és augusztus 5. között is, amikor a Merkúr és a Vénusz ismét összetalálkozik, ezúttal az Oroszlán jegyben.

Augusztus 5-én aztán ismét retrográddá válik a Merkúr, és ez megint megnehezíti a szellemi foglalkozásúak, illetve a tanulmányokat végzők dolgát, és azokét is, akik emberekkel dolgoznak. Ezt három nappal később egy Merkúr-Vénusz bolygóháború követi, klasszikus értelem-érzelem konfliktusokat vetítve előre; a józan számítás és a szív szava kerül szembe egymással. A Merkúr retrográd időszaka rendszerint kb. 40 napig tart.

A hónap utolsó napján egy Mars-Jupiter háború is kibontakozik; ez annak a lehetőségét hozza magával, hogy a nyers erő kiszabadul az elvek és értelmes megfontolások kontrollja alól. Lázongások és megfontolatlan tettek elkövetése várható.