A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

A hét fő momentuma a január 14-ére eső Makara Szankranti, vagyis az a nap, amikor a Föld úgy fordul, hogy az északi féltekéje elkezd közelíteni a Naphoz. Ezen a napon jó cselekedeteink hatványozottabban hatnak vissza ránk.

Kos

(március 21 – április 20)
A hét leckéje az lesz, hogy összpontosítsunk a sikeres együttműködésekre! Az együttműködés minden fajtája jó lehet, sőt az interakció a megfelelő emberekkel még emelhet is minket, fizikai síkon a szívességek terén, a tanácsok és tippek révén a tapasztalati tudásszerzésben, vagy egyszerűen az érzelmi támogatás miatt.



Bika

(április 21 – május 21)
Aktívan és kommunikatívan kellene töltenünk a hetet. Minél többet teszünk meg most a fejlődésért, annál több jön vissza erőfeszítéseinkből. És ez nem egy klisé, mert sajnos sokan vannak, akik minden követ megmozgatnak, és mégsem haladnak előre.



Ikrek

(május 22 – június 21)
Próbáljunk nem túlpörögni ezen a héten. Hallgassuk végig szeretteink, barátaink tanácsait, és vizsgáljunk meg mindent a saját józan paraszti eszünk mércéjével is. Az is megoldás lehet, ha terveinket végigfuttatjuk először a gyermekeinken, és az ő meglátásaikat is figyelembe vesszük.


Rák

(június 22 – július 22)
Ne féljünk érzelmi alapon döntéseket hozni ezen a héten. Vizsgáljuk meg mindennapi életünket az érzelmek szintjéről is. Végül is csak azt tudjuk kellő meggyőződéssel és hittel csinálni, amihez érzelmileg is kötődünk.


 

Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)
A Védák szerint a harcosok úgy hoznak döntést, hogy felmérik a helyzetet, megvizsgálnak minden opciót, meghallgatják a különféle véleményeket, és ezek fényében tesznek meg mindent, ami tőlük telhető. Ezen a héten ez lesz a feladat.



Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)
Picit szétforgácsolódhatunk ezen a héten a barátaink és a szeretteink pesztrálásában. Környezetünk nagy része ezen a héten fog megtalálni minket problémáival. Ahogy az angolok mondják: „amikor esik, akkor szakad is”!


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)
Teendőink, munkánk és problémamegoldó képességeink egyesével, de össztűzben is beköszönhet ezen a héten, és a megszokottnál nagyobb terhet mérhet ránk. Ne feledjük, végül is minden, amit teszünk vagy vallunk, azt szolgálja, hogy jól érezzük magunkat.



Skorpió

(október 24 – november 22)
Ki kellene egy picit szabadulni, el kellene utazni is valahova. Sőt ezen a héten nemcsak egy reaktív pihenést tudunk kicsikarni, de töltődhetünk is, amennyiben egy olyan kis jótét légüres térbe kerülünk, ahol még minden új és ismeretlen.


Nyilas

(november 23 – december 21)
Némi nehézségekbe ütközhetünk ezen a héten, de a terv az lenne, hogy merjünk segítséget kérni. Meg kell tanulnunk, hogy az emberek nagy többsége segítőkész, csak nem gondolatolvasó, tehát ha valamit akarunk, az beszéljük ki magunkból.


Bak

(december 22 – január 20)
Olyan irányból és olyan személyektől is kaphatunk némi segítséget, amelyekből, vagy akiktől ezt fel sem mertük volna tételezni. Tartsuk nyitva a szemeinket ezen a héten, nagy dolgok változhatnak a már kialakultnak hitt világunkban.


Vízöntő

(január 21 – február 19)
Ezen a héten le kell majd fussunk néhány üres kört néhány feleslegesnek tartott ügyletben, de ezek az erőfeszítések mind azt fogják szolgálni, hogy belül jól legyünk és kiegyensúlyozottak. Megéri.


Halak 

(február 20 – március 20)
Vigyázzunk, mert ezen a héten az is előfordulhat velünk, hogy a verbális és a fizikai síkon tett erőfeszítéseink nem elegendőek ahhoz, hogy előrefelé mozdítsuk barátainkat és/vagy szeretteinket. Vigyázzunk, hogy ne az egész karunkat akarják, miután már a kezünket nyújtottuk.

www.bhaktikutir.hu