A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

A hét fő momentuma a január 12-i telihold, amit Indiában egy fantasztikus virágünnepség kísér. Ezen a napon ajándékozzunk virágot szeretteinknek, vigyünk a kedvenc kegyhelyeinkre és templomainkba is. Önzetlenségünket áldás jutalmazza.

Kos

(március 21 – április 20)
Ezen a héten még ünnepeljük magunkat egy kicsit, az újévi fogadalmak még ráérnek! Első körben foglalkozzunk kicsit többet magunkkal és közvetlen családjainkkal, és amennyiben még marad svung a hétben, áldozzunk figyelmet lakókörnyezetünk szépítgetésére is.Bika

(április 21 – május 21)
Egy kisebb hátralépéstől vagy visszahúzódástól egész más fényben láthatjuk az életünket és a családtagjainkat ezen a héten. Az elmélyülés és lényeglátás ösztönösen felfokozódik bennünk, és az ebből fakadó változtatások hosszú időre megkönnyítik életünket.Ikrek

(május 22 – június 21)
Barátaink támogatásával olyan ambícióinkat is elkezdhetjük megvalósítani, amelyekről még a családtagjainknak sem mertünk beszélni. Vagy akár még magunk előtt sem mertük felvállalni. Álmodjuk bátran, álmodjunk nagyot.


Rák

(június 22 – július 22)
Ezen a héten a munka területén beérnek korábbi erőfeszítéseink. A sok-sok idő és energia, amit már régóta áldoztunk erre a folyamatra, most szépen lassan elkezd visszafelé áramoltatni sok jó dolgot.


 

Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)
Ezen a héten a sors az elegáns befejezéseket támogatja, természetesen az asztrológián keresztül. Ragadjuk meg az alkalmat, mert most kevésbé keveredik fel az állóvíz körülöttünk, még akkor is ha, réges-régi dolgokat bolygatunk fel.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)
Mindenféle illúziótól mentesen és mindenfajta képzelgés nélkül láthatjuk magunk előtt barátaink és munkatársaink lelki mivoltát. De azért álljunk ellen az első szelektálós ingereknek, nem kell mindenkitől azonnal elköszönni.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)
Együttműködéses hétnek nézünk elébe: ebben az időszakban minden területen támogatott lesz az együttműködés. A férfi-női kapcsolati tengely mentén, a munkatársi viszonyokban, de a hétköznapi ismeretségeink szintjén is.Skorpió

(október 24 – november 22)
Némi nehézséggel kell szembenéznünk e héten. És nem feltétlenül rossz és/vagy kellemetlen szituációkról van szó, hanem régi, szőnyeg alá söpört történetek felbukkanásáról. De most lesz rá esély, hogy egyszer és mindenkorra lezárjuk az ügyet.


Nyilas

(november 23 – december 21)
Amennyiben ezen a héten nem vigyázunk arra, amit mondunk, konfliktusokba is keveredhetünk a mondanivalónk miatt. Hiába vezérel bennünket segítő szándék, egyértelműnek és szájba rágósnak kell lennünk.


Bak

(december 22 – január 20)
Ezen a héten leginkább úgy tudunk a velünk együtt élők kedvébe járni, hogy régi ígéreteinket és ház körüli teendőinket végre valahára meg is valósítjuk. Ez a hét nagyjából csak erre lesz alkalmas, azaz hogy lezárjuk az otthonunkkal kapcsolatos ügyleteinket.


Vízöntő

(január 21 – február 19)
Sűrűnek ígérkezik ez a hét. Valahogy pont most talál meg minket mindenki az ügyes-bajos dolgaival. Legyünk türelmesek, és próbáljunk maximálisan odafigyelni. Ezen a héten áldás van a problémamegoldó képességeinken, a többiek csak az „anyagot” szolgáltatják hozzá.


Halak 

(február 20 – március 20)
Sokan Halak azt fogja érezni a környezetében, hogy beszédük, tanácsaik és legszimplább megnyilvánulásaik is már-már terápiásan hatnak a körülöttük lévőkre. Beszéljünk, mondjuk el, nyilvánítsuk ki, és gyógyítgassuk a környezetünkben élők lelkét!

www.bhaktikutir.hu