A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

A hét fő momentuma a január 6-ra eső Gyógyító Buddha nap, amikor is szinte már kötelező lesz, hogy tegyünk az egészségünkért.

Kos

(március 21 – április 20)
Az év első hetének inspirációs motívuma abba az irányba fog minket terelni, hogy az életünk külsős részeit jól szervezzük át, és jobban szervezzük meg. A munkánk, a pénzkereseti kapacitásunk, az ambícióink és a felszínesebb baráti kapcsolataink is mind előkerülnek.Bika

(április 21 – május 21)
Attól függetlenül, hogy a Bikák szeretik a nyugalmat, a kényelmet és az átlagánál szebb és jobb dolgokat, valamint már itt is van nyakunkon a karácsony, ezen a héten szárnyalni tudnak majd a kreativitással és munkával kapcsolatos témákban.


januar_akcio_i_web_960x362


Ikrek

(május 22 – június 21)
Mindenki megfizeti a tanulópénzt, így a hét elején meg kell majd küzdenünk néhány nehézséggel. Mert most fizetjük meg azt, ami már e hét második felétől egészen kiváló hatással lesz ránk.


Rák

(június 22 – július 22)
Érzelmileg egy kicsikét több feladat hárul ránk ezen a héten. Partnereink, barátaink, sőt a beosztottjaink is minket fognak megkeresni életük komolyabb problémáival. Legyünk velük türelmesek, és hozzunk fényt a napjainkba.


 

Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)
Ezen a héten most nekünk, a dzsungel királyainak, a fene nagy vadaknak kell egy kicsit meghunyászkodni szeretteink előtt, kiszolgálni, kényeztetni őket – akár egy kicsit saját magunk kárára is.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)
Alulról várható a segítség ezen a héten. Ami persze nem azt jelenti, hogy lepasszolgassuk magunkról a felelősséget, hiszen majd valaki úgyis megcsinálja helyettünk. Hanem figyeljünk a gyermekeinkre, a beosztottjainkra és a tőlünk függő emberekre, mert most előállhatnak a megoldásokkal.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)
Egy sűrítő, elmélyülős programon vehetünk részt ezen a héten. A hét elején még nagy hangú, sokat látott emberként élünk és vágunk neki az életnek, majd a hétvége felé finomodva, lassulva már csak a család marad a középpontban, ahogy visszahúzódunk mi is a saját kis terünkbe.Skorpió

(október 24 – november 22)
Mindenkinél mi leszünk a sláger ezen a héten. Ki fogják kérni a tanácsainkat, érdeklődnek a szakmai tapasztalataink iránt, sőt igényt fognak tartani a szinte állandó figyelmünkre is. Vigyázzunk, hogy ne gallyazzuk le magunkat nullára, hogy aztán ne legyünk képesek egy picit tündökölni a szeretteink körében.


Nyilas

(november 23 – december 21)
Némi faggatózással és extra erőfeszítéssel megtalálhatjuk azt a közös pontot a családunk életében, ami azt fogja elősegíteni, hogy jobban megnyíljunk egymás felé, amivel egész egyszerűen magát a családi együttélést tehetjük elképzelhetetlenül könnyűvé és hasznossá.


Bak

(december 22 – január 20)
A mi kis aszketikus hozzáállásunk ellenére, ezen a héten sokkal, de sokkal könnyebbé válik, hogy magunkkal kapcsolatosan is megnyilvánuljunk. Amivel olyan támpontokat és útmutatókat hagyunk magunk után, amelyek még abban is közrejátszhatnak, hogy nekünk jó legyen.


Vízöntő

(január 21 – február 19)
Nagy felismerések és nagy változások is összejöhetnek ezen a héten, amihez csak annyit kell hozzátennünk, hogy figyelni kell magunkat, és ha vad, elvont ötletekkel rukkolunk elő, akkor is próbáljuk ki őket, hogy egy picit megéljük magunkat az elfojtásaink irányából is.


Halak 

(február 20 – március 20)
Kiváló hét új dolgok befejezésére, és régi dolgok lezárására. Mert ezen a héten támogatottabbak leszünk azon törekvéseinkben, hogy igenis kommunikáljuk kifelé az érzelmeinket. Hogy a környezetünkben könnyebb legyen használni a használati útmutatót hozzánk.

www.bhaktikutir.hu