A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

A hét fő eseménye a február 19-re eső Gyógyító Buddha nap. Ezen a napon mindenféleképpen tegyünk az egészségünkért.

Kos

(március 21 – április 20)

Ezen a héten az együttműködésen lesz a hangsúly. Nemcsak az az aspektus kerül terítékre, hogy milyen praktikus is mások segítségével célt érni, mert úgy könnyebb, hanem az is, hogy érzelmileg mennyire kielégítő közös értékrendben működni másokkal.Bika

(április 21 – május 21)
Alkalmunk nyílik mások segítésén keresztül elérni egy békés lelkiállapotot. Ez lehet fizikai síkon történő segítség, vagy érzelmi támogatás is. Természetesen a hét végével nem kell leállnunk ezzel a szép szokással – ez egy ízelítő, hogy milyen jó is másokat pátyolgatni.Ikrek

(május 22 – június 21)
Le kell lassulnunk, és racionálisan végig kell gondolnunk azt a pályát, amit mostanában bejártunk. És ami közben valószínű, hogy nem is volt időnk, hogy elmélyüljünk életünk alakulásának finomságaiban és/vagy rejtelmeiben.


Rák

(június 22 – július 22)
Érzelmileg kell beleélnünk magunkat az aktuális élethelyzetünkbe ezen a héten. Nézzük meg, hogy mennyire vagyunk elégedettek a mostani életmenetünkkel, és amennyiben azt érezzük, hogy lehetne min javítani, álljunk neki.


 

Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)
Aktívan kell nekiveselkednünk a mindennapoknak. Ez a hét erről fog szólni. Minél többet teszünk meg fizikailag a dolgok alakulásának érdekében, annál jobban sikerülhet minden. És ez nem klisé, hiszen hányszor látjuk, hogy emberek mindent megtesznek, de mégsem alakulnak úgy a dolgok, ahogy szeretnék.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)
Beszélnünk kell, és a hozzánk legközelebb állókkal. A saját magunk által kialakított családunkkal, a testvéreinkkel, az édesanyánkkal, és a tőlük áramló sok-sok információ közt lesz elrejtve az, ami igazán segíthet nekünk ezen a héten.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)
Ezen a héten a fizikai teendőnktől kellene eljutnunk az érzelmi beteljesedésig. Tehát meg kell alapoznunk a hetet azzal, hogy teszünk is a dolgainkért, de mindezt annak fényében, hogy meglegyen az elégedettség is.Skorpió

(október 24 – november 22)
Picit be kell gubóznunk, erőt kell gyűjtenünk, és miután felszívtuk magunkat, neki is ugorhatunk a teendőinknek. A hét első szakaszát használjuk fel arra, hogy feltöltődjünk, utána már gyerekjáték lesz a tényleges magvalósítás.


Nyilas

(november 23 – december 21)
Meg kell hozni néhány fájó és veszteséges áldozatot annak érdekében, hogy hosszú távon be tudjuk magunkat biztosítani. Tehát picit veszíthetünk az anyagi csatákból, hogy megnyerhessük a mindent lefedő háborút.


Bak

(december 22 – január 20)
A munka területén leszünk elfoglalva ezen a héten. Sőt két irányba is mehetnek a dolgaink. Vagy némi áldozatot hozva megnyitjuk magunkat egy jövőbeli fejlődésre, vagy picit visszább veszünk, és szép lassan leépítünk. Választhatunk, hogyan nyeljük be a nehézségeket.


Vízöntő

(január 21 – február 19)
Lelki téren leszünk aktívabbak ezen a héten. Azt kell megvizsgálnunk, hogy mi az, amit hajlandók vagyunk elengedni a materiális életünkből, hogy ne állhasson semmi a lelki nyugalmunk útjában.


Halak 

(február 20 – március 20)
Némi személyes jellegű kellemetlenséget kell átélnünk, viták, pletykák és/vagy félreinformálás formáiban. Arra próbáljunk törekedni, hogy minél hamarabb öntsünk tiszta vizet a pohárba, és így teljes mértékben el lehet kerülni a rossz szájízű szituációkat.

www.bhaktikutir.hu