A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

A hét fő spirituális momentuma a február 10-re eső Telihold, amikor a bioritmusunk csúcsra jár az érzelmek és érzések területein.

Kos

(március 21 – április 20)

Ezen a héten érzelmi síkon történnek a nagy események. Kiváló időszak lesz az elmélkedésre és a döntéshozatalra. Habár érzelmi területeken lesz munkánk, mégis lehetőség lesz döntéseink előtt az érvek és ellenérvek vizsgálatára.



Bika

(április 21 – május 21)
Tenni, tenni, tenni kell. Menjünk elébe, legyünk kezdeményezők. Most minden azon múlik, mennyire tudjuk hajtani magunkat. De csak abban az irányban tudunk majd ilyen erőkifejtésre elköteleződni, amely célok irányában lelkileg és érzelmileg is elhivatottak vagyunk.



Ikrek

(május 22 – június 21)
Beszélgetős hétnek nézünk elébe. És nemcsak mi fogunk mesélni, hanem most mások is nyitottabbak lesznek arra, hogy megnyíljanak nekünk. Akár a szüleink vagy a tanáraink korosztályából valók is kikérhetik tanácsainkat.


Rák

(június 22 – július 22)
Fizikailag kell utánamennünk a dolgoknak. Elsősorban mi és a környezetünk kerül terítékre. Foglalkozzunk magunkkal, a közvetlen környezetünkkel – ez vonatkozik a lakó- és munkakörnyezetünkre is.


 

Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)
Újrakalibrálhatjuk az irányzatainkat és a céljainkat. Lehet, hogy picit célt tévesztettünk az elmúlt időszakban. Álljunk meg, figyeljük magunkat és azt, hogy hová vezet az utunk. Aztán végezzünk finomhangolást.



Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)
A szükséges töltődésünket ezen a héten a családtagjainktól és a barátainktól leszünk képesek megkapni. Hiszen lelkek vagyunk, és tárgyakból és élettelen dolgokból sohasem kaphatjuk meg azt, amit egy másik érző lélektől.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)
Munkával kapcsolatos felismerések várhatók ezen a héten. De ne feledjük, a munka az munka. Tehát ha a munkánk nem ideális, de stresszmentes és arra is futja belőle, hogy a szenvedélyeinknek is tudjunk élni, nincs okunk panaszra.



Skorpió

(október 24 – november 22)
A lelkiek terén alakulnak majd az e heti történések. Azon belül is abban az irányban érhetnek minket felismerések, hogy milyen materiális „javainkról” vagyunk hajlandók lemondani annak érdekében, hogy lelkiekben tovább tudjunk fejlődni.


Nyilas

(november 23 – december 21)
Ezen a héten a megpróbáltatások azt fogják szolgálni, hogy felfedezhessük magunkban azt az erőt, hogy lelkiekben akkor is stabilak tudunk maradni, amikor a külvilági környezetünk a feje tetejére áll, sőt azt is, hogy a teljes káoszban mi vagyunk a stabil pont.


Bak

(december 22 – január 20)
Rá leszünk kényszerülve, hogy másokkal együttműködjünk, még a legmarconább magányos farkasok is. És ezen a héten meg is tapasztalhatjuk, hogy könnyebb, kellemesebb és biztonságosabb is, amikor vállt vállhoz vetve harcolunk.


Vízöntő

(január 21 – február 19)
Némi súrlódásra és nézeteltérésre kell számítanunk ezen a héten, de nem a megélt szenvedésen lesz a hangsúly. A lényeg az lesz, hogy a sérelmek elengedését, a megbocsátást, vagy legalább a felejtést gyakoroljuk.


Halak 

(február 20 – március 20)
Az intellektusunkra kell majd hagyatkoznunk, hogy rendbe rakjuk a körülöttünk felbolydult körülményeket. De meg kell hallgatnunk az összes résztvevőt, most nem hallgathatunk a megérzéseinkre, vagy az érzelmi diktálásainkra. Most hideg fejjel kell részt venni.

www.bhaktikutir.hu