A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

A hét fő momentuma szeptember 23-ra esik, mert 8 nappal leszünk telihold után, ami a tibeti kalendárium szerint a gyógyító Buddha napja, és ezeken a napokon igencsak érdemes tenni az egészségünkért.

 

 

Koskos

Felmérni a károkat, elhatározásra jutni, meggyőzni a környezetünket, majd belevágni a feladatokba. Ez lenne az ideális programfelosztás erre a hétre. Környezetünk meggyőzésekor előnyünkre lesz az, ha erős érzelmi alapokra építjük fel a mondanivalónkat.


bika
Bika

Eshetőségek és lehetőségek adódhatnak, de kelleni fog a személyes varázsunk is, hogy nyélbe tudjuk ütni a kilátásban forgó előrelépést. Összpontosítsunk arra, hogy képbe kerüljünk a leendő feladatainkat működtető elvekkel. Rálátás és személyes vonzerő, nyert ügyünk lesz!


asztrologia_elorejelzes


Ikrekikrek

Találkozik a munkánk, az énünk és az életfeladatunk. Ezen a héten összeállhat a kép! Rájöhetünk, bármi is legyen a munkánk, hogy hogyan csináljuk azt, hogy egybevágjon az élet adta képességeinkkel és énünk legbelsőbb rezzenéseivel


rakRák

Utazás, kiszabadulás, egy kis eltávolodás a mindennapoktól – ez lenne a feladat. Ez természetesen lehet belső utazás is, úgy is kikapcsolódhatunk, hogy fizikailag nem, de lelkileg picit nagyobb távolságot tartunk a nyugalmunk érdekében.


 

Oroszlánoroszlan

Az Oroszlánoknak általában nehéz segítséget elfogadni, kérni meg szinte összeegyeztethetetlen a belső értékeikkel. De most megkönnyíthetjük a helyzetünket, ha elfogadunk segítséget, akár anyagi jellegűt is.


szuz
Szűz

Egy kicsit egyensúlyoznunk kell a partnerkapcsolatunk és a munkánk között. Partnerünk azt érezheti, hogy a családi atmoszféra kárára megy a munkahelyi kötelezettségeink intenzitása. Időbeosztásunk finom beállításaival megnyugtathatjuk szeretteinket.


Mérlegmerleg

Meg kell küzdenünk némi személyes ellentéttel, és fel kell készülnünk, hogy a viszály nem feltétlen szemtől szembe alakul. De amennyiben fegyvertársaink segíteni tudnak, az igaztalan vádak lepattannak rólunk, és fény derül az igazságra.


skorpio
Skorpió

Egy régóta fennálló problémát egyszerre csak más fényben, más szögből láthatunk majd. És nemcsak intellektuálisan látjuk majd másképpen a történteket, hanem értékrendileg és spirituálisan is. Adott az előrelépés a témában.


Nyilasnyilas

Gyermekeink, partnereink, otthonunk és a velük kapcsolatos teendőink töltik ki a hetünket. Egyszerre csak mindenkinek ránk lesz szüksége a családban. Amit ezen a héten letudunk, sok jót fog még hozni a közös konyhára.


bakBak

E heti tetteink nemcsak a közvetlen környezetünket, de szélesebb köröket, sőt akár tömegeket is megmozgathatnak. Főként, ha a kommunikáció és mások megsegítésének témaköreiben aktivizáljuk magunkat.


Vízöntővizonto

Beszéljünk, kommunikáljunk mert ezzel könnyítjük meg a környezetünkben élők, ugyanakkor a mi védelmünk alatt állók életét. Ez érvényes a gyermekeinkre, diákjainkra és tanítványainkra. Osszuk meg bölcsességünket velük.


halakHalak

A teljes családi körünknek szüksége van a figyelmünkre. Első körben rakjunk magunkban rendet, aztán jöhet a szűk, saját családi viszonyaink, majd a testvéreink, végül a szüleink. Picit vállaljuk fel a majdnem családfői felelősségeket, legyünk hölgyek vagy urak, fiatalok vagy picit idősebbek.

www.bhaktikutir.hu