A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ennek az időszaknak a fő fókuszpontja természetesen az új év lesz. De számoljunk azzal, hogy úgy lesz a leghatékonyabb az újévi fogadalmaink lekövetése, ha nem 1-én, hanem 2-án vagy 3-án kezdünk az „új életünkbe”.

Kos

(március 21 – április 20)

A mélyebb, spirituális gondolatok kerülnek előtérbe ezen a héten, de nemcsak mint egy szentimentális érzés, hanem mint erős igény arra, hogy a lelkünkkel is foglalkozzunk, és ezt beiktassuk a mindennapjainkba.Bika

(április 21 – május 21)

A partnereink és az otthonunk kerül majd terítékre ebben az időszakban, és most a szeretetnyelvünktől függetlenül próbáljunk minőségi időt eltölteni egymás társaságában. Ha már abban a fázisban vagyunk, passzoljuk le a gyerekeket is.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Ez a szakasz arról szól, hogy változtassunk az életviteli rendszereinken. Most mindent ez fog kitölteni, erről fogunk beszélni, ezzel kapcsolatosan fogunk tevékenykedni, akár addig a pontig, hogy kívülről picit fanatikusnak tűnhetünk.


Rák

(június 22 – július 22)

A beszédünkön és a kommunikációnkon lesz a fő hangsúly, és itt nem a baráti beszélgetésekről és a könnyed csacsogásról szól a történet, hanem arról, hogy ebben az időszakban szinte felhatalmazott lesz minden, amit mondunk, szóval sokakat segíthetünk a mondanivalónkkal.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Fel fog lángolni bennünk az az igény, hogy új rendszereket építsünk fel a saját életünkben. És ez nemcsak a fizikai síkban fog kimerülni, hanem arra is összpontosítanunk kell, ami lelkileg tölt és kiegyensúlyozottá tesz minket.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Magunkkal, a szeretteinkkel és az otthonunkkal kellene foglalkozzunk ezen a héten, ahhoz, hogy ne menjünk szembe szélben. Gubózzunk be, és talán az lenne a lehető legjobb, ha még a külvilágot is kizárnánk.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Ebben az időszakban a terveink és ambícióink kerülnek előtérbe, és az, hogy tegyünk is értük valamit. Tehát akármilyen távoli is a tervünk, ezen a héten akkor is tegyünk az elképzelésünk megvalósításáért.Skorpió

(október 24 – november 22)

A munkánk és az életfeladatunk kerül górcső alá ezen a héten, valamint az, hogy a tevékenységünknek milyen hatása van az életünkre. Főként a családunk és a pénzkeresetünk tekintetéből.


Nyilas

(november 23 – december 21)

A munkánk és a pénzkeresetünk kerül fókuszpontba ebben az időszakban és kifejezetten abból a szempontból, hogy ez milyen hatással van ránk, a személyiségfejlődésünkre, és hogy mindez milyen jövőkép irányába visz minket.


Bak

(december 22 – január 20)

A lezárások és a befejezések kerülnek terítékre ezen a héten. Mindez azért most, mert mostanra sikerül felismernünk azokat az elemeket, amelyek rossz hatással vannak ránk, és amelyek hátráltatnak bennünket. De ezek után a lezárások is könnyebben mennek majd.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Ezen a héten az általunk választott élet és személyek kerülnek előtérbe. Tehát a partnereink, a munkánk és a munkatársaink. És az ő környezetükben fogunk tudni töltekezni és fejlődni. Igyekezzünk minél több időt eltölteni velük.


Halak 

(február 20 – március 20)

Tevékeny hétnek nézünk elébe, és az lenne az ideális, ha most beleállnánk és csinálnánk. Most nem kell terveket szövögetni, rákészülni a dolgokra, hanem nyomni kell. Minél többet foglalkozunk a teendőinkkel annál jobb eredményekkel számolhatunk.

www.bhaktikutir.hu