Olvasd el heti horoszkópunkat
(2019. április 19 – április 26)

A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőzőjegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten az április 19-én történő események jelentik a hét csúcspontját. Ugyanis ezen a napon egybeesik a keresztény Nagypéntek és a hinduk egyik legnagyobb teliholdas ünnepe. És mint telihold, ez a nap különleges a buddhista kultúrkörökben edződőknek, valamint, mint péntek, szent az iszlám szemszögéből is. Nem beszélve arról, hogy a Pészah, a zsidóság nagy ünnepe is ezen a napon kezdődik. Szóval az április 19-i nap elképesztően különleges!


Horoszkóp Kos

Kos

(március 21 – április 20)

Ez a hét kiváló lesz arra, hogy elmélkedjünk és az élet nagy dolgain meditáljunk. Sőt arra, hogy friss spirituális élményeinket és megvilágosodásainkat beleillesszük a mindennapi életvitelünkbe is!Bika

(április 21 – május 21)

Ezen a héten a kapcsolataink kerülnek előtérbe, ezen belül is az a minőség, hogy képesek legyünk felülkerekedni a nézeteltéréseken és megtaláljuk azt a lelki nyugalmat és békét, amikor már képes az ember felülemelkedni sérelmeken.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Iktassunk be pár napot ebben az időszakban arra, hogy elérhetők legyünk olyanok számára is, akiknek szükségük van a mi figyelmünkre, tanácsunkra, segítségünkre. Most sokat tehetünk azokért, akiknek szükségük van ránk.


Rák

(június 22 – július 22)

Az kerül fókuszba ezen a héten, hogy fizikailag tudjunk segíteni azokon, akiknek társaságát mi is élvezzük. Segítsünk másokat a költözésben, a takarításban, vagy egyszerűen masszírozzuk meg felebarátunkat!


Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Egy szépséges ívet fog leírni ez a hetünk. Kommunikáció, tanulás, másoknak tanácsadás, majd a dolgok fizikai kivitelezése. Amennyiben szerencsések vagyunk, az összes stáció ugyanabban a témakörben megy végbe!Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Ezen a héten tanulással és alkalmazással fog eltelni az időnk. Az a lényeg, hogy mindent próbáljunk ki, amit újonnan megtanulunk, és azzal már el is fogjuk mélyíteni a frissen szerzett bölcsességeinket.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

A családunkkal és az otthonunkkal kellene foglalatoskodnunk ebben a szakaszban, és igencsak aktívan. De nemcsak fizikailag lehetünk aktívabbak, hanem kommunikációban is. Csináljuk, beszéljünk róla, tegyünk érte!Skorpió

(október 24 – november 22)

Most egy kicsit nehezebb lesz szót érteni a környezetünkkel, és nehezebb lesz közvetíteni azokat a tiszta érzéseket, amelyek amúgy bennünk vannak. Könnyebb lesz félreértésekbe keveredni, így próbáljunk egy picit hátrébb húzódni a történésektől.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Szükségünk lesz a barátaink és a szeretteink támogatására. És nem azért, mert valami komoly baj van, szimplán csak egy kicsit nehezebb lesz magunkat saját képességeinkhez és erőségeinkhez méltóan látni. Kell némi külső megerősítés.


Bak

(december 22 – január 20)

A munkánk és a pénzkeresetünk fogja kitölteni ezt a hetünket, és mindez abból a szempontból, hogy ez mennyire áll kapcsolatban a mi belső énünkkel. Ehhez a megállapításhoz el kell majd csendesednünk, és befelé figyelnünk.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Ezen a héten az elengedés és megbocsátás kerül előtérbe, mindez úgy, hogy legtöbbször saját magunkkal kell helyreállnunk, és csak utána leszünk képesek mások felé gesztusokat megtenni.


Halak

(február 20 – március 20)

Felül kell emelkedjünk bizonyos dolgokon, hogy ezen a héten előrelépéseket tudjunk tenni a karrierünkben. És amennyiben ez sikerül, komoly előrelépésekre számíthatunk a közeljövőben.

www.bhaktikutir.hu