Olvasd el heti horoszkópunkat
(2019. decebmer 6 – december 13)

Ebben az időszakban a december 12-e nagyon különleges nap lesz. Egyrészről Sziddha jóga lesz, így bármibe is kezdünk, az biztos, hogy sikeres lesz, másrészről Indiában ezen a napon ünneplik Datatréja születésnapját, a hatha jóga rendszer megalkotójának világrajövetelét.

Ebben az időszakban vigyáznunk kell a lábainkra bokától lefelé, de a fejünk búbjától a nyakunkon át le a karjainkig és a kezeink legvégéig. Szóval az olyan egyszerű dolgokkal is legyünk óvatosak, mint például a körömápolás, a fülpucolás vagy éppen egy fogorvosi beavatkozás. De halasszunk el olyan dolgokat is, mint egy váll/felkar tetkó vagy egy fülbevalóbetétel. Nem beszélve a komolyabb beavatkozásokról.


Horoszkóp Kos

Kos

(március 21 – április 20)

Ebben az időszakban arra kellene vigyáznunk, hogy ne kapkodjunk. Teendőink kapcsán próbáljunk minél nyugodtabbak maradni, nem túlvállalni magunkat, és ez érvényes a kommunikációnkra is. Ne siessük el dolgok kimondását, megosztását vagy épp bizonyos dolgok átbeszélését. Mindkét területen komolyabban segíthet, ha picit elcsendesülünk és befelé fordítjuk figyelmünket.Bika

(április 21 – május 21)

A beszédünkre kell vigyáznunk, különös tekintettel a családunkra. Próbáljunk minél óvatosabban és kíméletesebben kommunikálni mindenkivel, de kifejezetten fordítsunk komolyabb figyelmet arra, hogy hihetetlenül nagy odafigyeléssel legyünk a közvetlen környezetünkre. Nem feltétlen ez a legjobb időszak arra, hogy kínos, feszült témákat próbáljunk felhozni és feloldani.


Ikrek

(május 22 – június 21)

A munkánk, az életfeladatunk, az ambícióink és a pénzkeresetünk területei kerülnek előtérbe ebben a szakaszban, természetesen minden a mi személyünk szempontjából. Ez a szakasz kifejezetten előtérbe hozza azt, hogy mi magunk hogyan látjuk a munkánkat az életfeladatunkhoz mérve. Vagy például azt, hogy mennyire tudjuk megvalósítani ambícióinkat a munkánkban.


Rák

(június 22 – július 22)

Ebben a szakaszban kicsit érzékenyebben reagálhatunk a nehézségekre, így próbáljunk mindent egy kicsit könnyebben fogadni. Próbáljunk úgy gondolkodni, hogy a nehézségek és a félreértések elkerülhetetlen részei az életnek, így könnyebb lesz dolgokat nem személyes támadásként megélni. Ez kifejezetten a számunkra veszteséggel vagy vélt veszteséggel járó területeken fog erősebben megnyilvánulni.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Ezen a héten egyrészről a munkánk és a munkánkkal járó nehézségek és feszültségek töltik ki a figyelmünket, másrészről pedig az, hogy mennyire tudunk elégedettek lenni lelkileg azzal, amit csinálunk. Ebben az is nagy szerepet játszik, hogy a bevételeink mennyire engedik meg, hogy áldozzunk, költsünk a számunkra fontos dolgokra. Külső segítségnek ideálisak lehetnek a barátaink, akik egy kicsit kívülről is látják az egészet.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

A partnerkapcsolataink és az együttműködéseink kerülnek fókuszba ebben az időszakban. De ezen belül is az említett kapcsolataink külsőségei. Az együttműködéseink alapszabályai, mint például az, hogy mennyi időt tudunk együtt eltölteni, és mikor; mikor min tudunk dolgozni, stb. Ez a privát életünkre is érvényes, például úgy, hogy meghatározzuk, kinek mikor jut „énidő”, és mikor tudunk együtt lenni!


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Ezen a héten egy kicsit érzékenyebb szakaszunk lesz, amit azzal tudunk majd kompenzálni, hogy másokat jobban előtérbe helyezünk. És nemcsak úgy, hogy segítünk olyanokon, akiknek nehezebb a sorsuk, így már mi magunk nem érezzük magunkat annyira megtépázottnak, hanem úgy is, hogy kifejezetten kedvében járunk a szeretteinknek a közvetlen környezetünkben.Skorpió

(október 24 – november 22)

Ebben a szakaszban próbáljunk mindent minél praktikusabban és racionálisabban megközelíteni. Ehhez kérhetünk segítséget a környezetünktől. Az a lényeg, hogy minél kevésbé döntsünk zsigerből, megérzésből, intuícióból. Mert attól függetlenül, hogy ez az irány mennyire válik be nekünk vagy sem, ebben a szakaszban nem feltétlen lesznek jók a belső megérzéseink. Nincs baj, de ez most nem fog működni.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Mi magunk, az otthonunk, a gyermekeink, partnereink kerülnek előtérbe ebben a szakaszban. Próbáljunk minél több minőségi idő eltölteni egymás társaságában. Ez lehet építő és szépítő jellegű elfoglaltság, mint például az otthonunk szépítése, de lehet, hogy csak szimplán vagyunk és társasozunk, jókat eszünk-iszunk és szimplán jól érezzük magunkat, hogy csak úgy vagyunk egymásnak.


Bak

(december 22 – január 20)

Aktív hétnek nézünk elébe, de arra nagyon oda kell figyelnünk, hogy ne pörögjünk túl. Ezt leginkább azzal tudjuk elérni, hogy nem azokat a dolgokat csináljuk, amelyekben jártasak vagyunk és amelyeket már zsigerből is meg tudunk oldani, hanem próbálunk új dolgokba fogni. Maga a tanulás és gyakorlás folyamata úgyis lehetetlenné teszi a túlpörgést.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Ezen a héten egy kicsit nehezebb lesz rendszerekben működni, és terv szerint megvalósítani dolgokat. Inkább próbáljunk dolgokat behozni, befejezni, megoldani. Fókuszáljunk olyan dolgokra, amelyeket már majdnem be tudtunk fejezni, de még nem volt rá időnk, vagy már egy ideje abbamaradt és nem tudtuk az utolsó kis részét befejezni. Ebben az időszakban ilyen módon tudunk majd a lehető legnagyobbat haladni.


Halak 

(február 20 – március 20)

Ebben a szakaszban lelkileg sokkal jobban rá tudunk hangolódni a környezetünkre. Figyeljünk oda a szeretteinkre és arra, hogy minden, amit teszünk és mondunk, milyen hatással bír az otthonunk hangulatára. Így elő tudunk állítani egy olyan harmonikus és kellemes légkört, amiben mindenki jól érzi magát, amiben mindenki képes töltődni, és ahol mindenki nagy odafigyeléssel tud viseltetni a többiek felé.

www.bhaktikutir.hu