A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőzőjegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten a fő momentum a február 19-re eső telihold lesz, ami a tibeti kultúrában tízmilliószoros napnak számít. Tehát bármit teszünk is, annak tízmilliószoros hatása lesz ránk.


Kos

(március 21 – április 20)

Aktív napoknak nézünk elébe, és ez az aktivitás most belülről fakad majd. Nem azért fogunk pörögni, mert kell, vagy mert a körülmények úgy hozzák, hanem mert erre lesz belső indíttatásunk. Szóval hajrá!Bika

(április 21 – május 21)

Beszélgetős, tanácsadós időszakot fogunk megélni. Alkalmunk lesz régi barátokkal könnyed beszélgetéseket folytatni, de lehetőségünk lesz mélyen szántó tanácsadásokat is végigcsinálni azokkal, akiknek erre van szükségük.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Az otthon, a család és sok-sok beszélgetés fogja kitölteni ezeket a napokat. Most könnyebb lesz megtalálni az időt arra, hogy leüljünk és átbeszéljünk dolgokat, vagy hogy egyszerűen csak élvezzük egymás társaságát.


Rák

(június 22 – július 22)

Teljesen el fogunk mélyülni a teendőinkben, ez a hangulat jellemzi majd ezt az időszakot. Most akár olyan szintig is belevethetjük magunkat a feladatainkba, hogy mindez kissé a saját kényelmünk kárára menjen.


Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

A külföld és a külföldiek kerülnek előtérbe ezen a héten, szóval ezekre a területekre hegyezzük ki a figyelmünket. De ez szakasz kiváló lehet akár arra is, hogy elkezdjünk megszervezni egy utazást.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

A munkánk és a pénzkeresetünk kerül fókuszba ebben az időszakban, és lehet, hogy némi személyes áldozatot is kell hoznunk. Szóval ne lepődjünk meg, ha most többet terhelnek ránk, vagy éppen tovább kell a munkában maradnunk.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

A lezárások és befejezések kerülnek terítékre ezen a héten, ráadásul úgy, hogy az most lelkileg nem lesz megterhelő számunkra. Ez a szakasz egyszerű felülemelkedéssel fogja kezelni a lezárásokat.Skorpió

(október 24 – november 22)

Ezen a héten valahogy másképp fogjuk látni a minket körülvevő valóságot. Képesek leszünk sokkal spirituálisabban hozzáállni a dolgokhoz, ami főként abban a törekvésünkben tud megvalósulni, hogy mindenkinek jó legyen.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Az együttműködéseinkről és az így elért hatékonyságról fog szólni ez a hetünk. Tehát bármik legyenek is az általános teendőink, vagy bármi újba kezdünk, keressünk hozzá olyan partnereket, akikkel szeretünk és tudunk is együttműködni.


Bak

(december 22 – január 20)

Ebben az időszakban könnyebb lesz kezelni a feszültebb, kényelmetlenebb helyzeteket. Szóval bátran vegyük elő a régóta halogatott kínos ügyleteinket, és álljunk neki felgöngyölíteni a szálakat. Hatékonyak leszünk!


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Ebben a szakaszban az intellektusunkon lesz a hangsúly. Vizsgáljunk meg mindent, amit csinálunk és amivel kapcsolatban vagyunk, és ha kell, hozzuk meg a szükséges változtatásokat!


Halak

(február 20 – március 20)

Az otthonunkkal és a szeretteinkkel leszünk elfoglalva ezen a héten. Csinálhatunk és tervezhetünk bármit, csak az a lényeg, hogy minőségi időt töltsünk együtt.

www.bhaktikutir.hu