A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőzőjegyre vonatkozó leírást is.

Ebben az időszakban a február 26-ra eső Gyógyító Buddha nap lesz a fő momentum, ami Sziddha Jóga nap is, tehát bármibe is kezdünk, az sikerülni fog.


Kos

(március 21 – április 20)

Elmélkedés, lelki gyakorlatok, mások megsegítése – ezek a területek kerülnek előtérbe életünkben. És mindegy, hogy valaki hívő vagy sem, vannak olyan időszakok, amikor muszáj visszafelé is áramoltatni energiát, másokba.Bika

(április 21 – május 21)

Intellektuálisan fog minket foglalkoztatni ez a hét, egy olyan pontig, amikor már nem léteznek racionális magyarázatok. Akkor meg elő kell majd vennünk azt az énünket, ami a fizikai világon túl mutató dolgokkal foglalkozik.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Ebben az időszakban a partnereink segítése, szinte már szolgálata lesz terítéken. A partner lehet a privát életünkből, de akár az üzleti köreinkből. A segítés meg bármilyen területen értendő, egyszerűen most segítőként kell aktivizálni magunkat.


Rák

(június 22 – július 22)

Aktív hétnek nézünk elébe, és ezen belül is a dolgok elsajátítása és gyakorlása lesz terítéken. Mindez úgy, hogy közben elképesztő energiákat kellene megmozgatnunk, és hihetetlen mennyiségű időt kellene beleölnünk a tanulásba/gyakorlásba.


Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Most akkor tanulunk a legtöbbet, ha tanítunk. Ahogyan Albert Einstein mondta: „Ha valamit nem tudsz egyszerűen elmagyarázni, akkor valószínű, hogy nem is igazán érted.”Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Magunkkal, az otthonunkkal és a közvetlen környezetünkkel kellene foglalkoznunk ebben a szakaszban, mégpedig úgy, hogy a közös tevékenységeket tervezzük meg, egyezzünk mindahányan bele, utána pedig adjunk bele apait-anyait.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Egy picit most nehezebb lesz kommunikálni, és belevágni dolgokba, és nem feltétlen azért, mert éppen lusta hetünk van. Inkább az lesz a belső indíttatásunk, hogy picit gubózzunk be és legyünk egymagunkban.Skorpió

(október 24 – november 22)

Ez a hét kiváló lesz arra, hogy újra összefésüljük a saját haladásunkat és a környezetünk rálátását az életünkre. Szóval avassuk be terveinkbe a számunkra fontos személyeket, így ők is jobban azonosulni fognak a mi dolgainkkal.


Nyilas

(november 23 – december 21)

A munkánk és a külvilági életterületeink fogják lekötni energiáink nagy részét, sőt akár személyes áldozatokat is meg kell majd hoznunk ezen a héten, de most ez a fajta működés lesz az, ami legjobban előrevisz minket.


Bak

(december 22 – január 20)

Az elengedés és a lezárások időszakát fogjuk megélni, de mindez nem lesz megterhelő ránk nézve. Olyan dolgok és emberek fognak kikerülni a mindennapjainkból, akik már egy ideje inkább hátráltató tényezők.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Összhangba kell hoznunk a külső világunkat a belső létünkkel. Ezek és ilyenek lesznek a fő kérdések: Azzal töltöm az időmet, ami épít és fejleszt engem? A munkám megöli-e a lelkem? A környezetemben lévők olyan emberek, akik inspirálnak engem? Stb.


Halak

(február 20 – március 20)

Olyan hétnek nézünk elébe, amikor újrakalibrálhatjuk az előrehaladásunkat, életutunkat. Amikor meg tudjuk vizsgálni, hogy tényleg abba az irányba haladunk-e, ahol látjuk magunkat, mondjuk 10 év múlva?

www.bhaktikutir.hu