A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten a fő momentum a január 21-re eső telihold lesz! Sőt, ez a jelenség hétfőre esik, a Hold napjára, szóval elképesztően misztikus napunk lesz!

Kos

(március 21 – április 20)

Nagyon sok kommunikáció várható ezen a héten. Beszélgetés, vigasztalás, tanácsadás – mindenféle verbális kommunikációra lesz lehetőségünk. De igazán akkor érünk el átütő sikert, ha együtt is csináljuk a tanácsolt dolgokat a tanácsokat befogadókkal.Bika

(április 21 – május 21)

Magunkra, és a közvetlen környezetünkre kell fókuszálnunk ebben az időszakban. Mindez a szeretteinkre is vonatkozik, ahogyan az otthonunkra és még a járműveinkre is. Ezekkel foglalatoskodjunk!


Ikrek

(május 22 – június 21)

Ezen a héten sokkal könnyebb lesz egy kicsit befelé fordulni és önvizsgálatot tartani, valamint az is, hogy feszültebb dolgokat is áttárgyaljunk a hozzánk közelállókkal. És ez óriási lépés lesz a lelki nyugalmunk felé.


Rák

(június 22 – július 22)

Aktív hétnek nézünk elébe, ahol személyes áldozatokat is kell hoznunk, de hosszú távon az ebben az időszakban elvégzett többletmunka sokszorosan megtérül. És természetesen mindehhez vágjunk jó képet.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

A munkánk, karrierünk, pénzkeresetünk kerül előtérbe ezen a héten, és az, hogy ez milyen mértékben befolyásolja a családi életünket. Ha úgy érezzük, túl sokat vesz ki belőlünk ez az egész, akkor itt az ideje erről kommunikálni.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Ezen a héten sokkal spirituálisabban fogjuk látni az életünket, mint máskor. Könnyebben összeállnak majd a képek, jobban észre fogjuk venni az összefüggéseket. Szóval fantasztikus hetünk lesz arra, hogy beépítsünk dolgokat az értékrendünkbe.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Ez a szakasz a befejezésről szól, és mindez egy emelkedett lelkinyugalommal telített hangulatban. Most nem azért kell majd lezárnunk dolgokat, mert már kivagyunk, vagy már a hátunk közepére sem kívánjuk, hanem azért, mert már nincs rá szükségünk.Skorpió

(október 24 – november 22)

Zseniális hetünk lesz arra, hogy a partnereinkkel tervezgessünk, és elkezdjük kivitelezni az ambícióinkat. Ez lehet a professzionális életünkben is, és a magánéletünkben is. Akármilyen kicsi lépesre vagyunk most képesek, azt tegyük meg.


Nyilas

(november 23 – december 21)

El kell engednünk a füleink mellett a károgókat, a rosszallókat és a hátunk mögött duruzsolókat. Csak csináljuk a feladatunkat. Legyünk szilárdak és kibillenthetetlenek, tegyük a dolgunkat, és minden jó lesz.


Bak

(december 22 – január 20)

Erős indíttatást fogunk érezni ebben az időszakban arra, hogy beiktassunk némi lelkiséget az életünkbe. Ez lehet bármi, akár egy igen rövidke, 5 perces meditáció is. De azt tegyük meg mindennap, és úgy már hatásos lesz.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Ezen a héten kicsit könnyebb lesz konfliktusba kerülni. Mi is feszültebbek lehetünk, de a sors is úgy fogja elénk hozni a helyzeteket, hogy abban legyen töltet gazdagon. Ügyeljünk arra, hogy ne tegyünk olyat, ami visszafordíthatatlan.


Halak 

(február 20 – március 20)

Most hiába lesz a rengeteg tervezés, a tökéletes munkamorál, a kifáradhatatlan tenni akarás, mégis szükségünk lesz valakire, akivel együttműködve fogjuk megtenni azokat az előrelépéseket, amiket egyébként magában hordoz ez a hét, csak kell valaki hozzá.

www.bhaktikutir.hu