A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőzőjegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten a fő momentum az lesz, amikor február 11-én elkezdődik a csillagászati tavasz, az a nap, amikor elkezd visszatérni a növényekbe az élet!

Kos

(március 21 – április 20)

Aktív hetünk lesz, és az is előtérbe fog kerülni, hogy némi áldozatot is hozzunk ügyünk érdekében. Ebben az időszakban ez lesz, ami telíteni fogja a lelkünket, és ami elégedettséget hoz az életünkben.Bika

(április 21 – május 21)

Próbáljunk minél több minőségi időt eltölteni a családunkkal és a barátinkkal. Persze óvatosan, hogy ez ne terhelje a partnerünket, még véletlenül se érezze azt, hogy kerüljük őt. De most az említettekkel lesz áldásosabb az időtöltés.


Ikrek

(május 22 – június 21)

A munkánk és a munkánkkal kapcsolatos lehetőségeink kerülnek fókuszba ebben az időszakban, és komolyabb előrelépéseket is megtehetünk a pénzkeresetünk területén. De ne adjunk fel magunkból, minden más lehet alku tárgya.


Rák

(június 22 – július 22)

Ezen a héten könnyebb lesz befejezni dolgokat. Hiába érezzük az elánt arra, hogy új dolgokba kezdjünk, most próbáljunk az elmaradásainkra koncentrálni, amelyek kipipálásával meglesz az a lelki nyugodtság, ami minden pénzt megér.


Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

A munkánkkal és a karrierünkkel kapcsolatosan fognak felerősödni a történések. Próbáljunk a belső értékeinkre hagyatkozni, valamint a nagy egészet nézni. Tetteink hosszú távú hatásaira koncentráljunk, úgy könnyebb lesz jó döntéseket hozni.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Ezen a héten egy kicsit óvatosabban kell bánnunk mind a munkánkkal, mind a munkatársainkkal. Könnyebben alakulhatnak ki konfliktusok, de akár munkahelyi balesetek és/vagy feszültségek is. Legyünk udvariasak és előrelátók, ez lesz a legjobb, amit tehetünk.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Valószínű, hogy a környezetünk nem fogja tudni leképezni azt a lelki szárnyalást, amit ezen a héten mutatunk, de kommunikáljunk sokat, és akkor nem lehet semmi baj abból, hogy most más nyelven beszélünk.Skorpió

(október 24 – november 22)

A gyermekeink és a partnereink valószínű, hogy igen érzékeny szakaszban vannak, így extra odafigyeléssel, és szinte már túlzott óvatossággal kell bánni velük. Kényeztessük őket, és hagyjunk minden kínosabb témát az ezt követő időszakokra.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Az otthonunk és a családunk fogja kitölteni ezt a hetet, így olyan lehetőségek is adódni fognak, amikor mély és komoly dolgokról lehet szó. Használjuk ki ezt a hetet, mert meghatározhatja a következő éveinket is.


Bak

(december 22 – január 20)

Tanulás és gyakorlás fogja megtölteni a hetünket. Ez a szakasz most mindenre és bármire is jó lesz. A művészetektől az egyetemi szintű tanulmányokig bármibe beleáshatjuk magunkat, és komoly előrelépéseket is megtehetünk.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Beszédes hetünk lesz, de ne csak a jó kedélyű, kellemes trécselésre gondoljunk, hanem mélyen szántó és építő beszélgetésekre, amelyektől fejlődünk és épülünk.


Halak

(február 20 – március 20)

Magunkkal, a családunkkal és az otthonunkkal kell elfoglalnunk magunkat ezen a héten. Szinte mindegy, hogy mit teszünk, de az legyen aktív, és csináljuk együtt.

www.bhaktikutir.hu