A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten egy ismétlődő nap lesz a legfontosabb esemény. A január 27-re eső bolygóállás. Név szerint, amikor a vasárnap pont a hetedik holdnapra esik a teli- vagy újholdtól. Ezek különleges napok, amikor elképesztően áldásos tennünk az egészségünkért.

Kos

(március 21 – április 20)

Ezen a héten tegyünk a lelkünkért. Most nem lesz elegendő, hogy fejben tudjuk, mit kell tenni, vagy hogy a partnereink megnyugtassanak. Tennünk kell azért, hogy jól legyünk lelkileg.Bika

(április 21 – május 21)

Ahhoz, hogy ez a hét is úgy kerüljön fel a listára, mint egy jó hét, rendszerekben kell gondolkodnunk. Amit, ha eddig nem volt része az életünknek, akkor ideje felépíteni, hiszen minden, amit rendszerben csinálunk, amúgy is hatékonyabb.


Ikrek

(május 22 – június 21)

A gyermekeink, a partnereink, az otthonunk, de még a szomszédaink is előtérbe kerülnek ebben az időszakban. Szóval legyünk sokat együtt, és tegyünk az otthonunk harmóniájáért is. Így lesz tökéletes ez a hét.


Rák

(június 22 – július 22)

Nagyon tevékeny szakasznak nézünk elébe, és most egyszerű a képlet, csak csinálni kell. Meglesz hozzá az erőnk és a kitartásunk is, nem kell beleszuggerálni, hogy ez mind nehéz lesz és kimerítő. Kecsesen és lazán fogjuk megoldani dolgainkat.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Beszédes hetünk lesz, és ez a lelki nyugalmunknak ad majd egy óriási löketet. Szóval bátran vegyük elő a cinkesebb témákat, a nehezebb embereket, és öntsünk tiszta vizet a pohárba. Jó lesz ez nekünk!Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Ezen a héten nagyon sokat tehetünk a lelki nyugalmunkért egy elég széles spektrumból választva. Az aszketikus lelkigyakorlatoktól a kényeztető, pihengetős, magunkra figyelős dolgokig, bármi belefér. Csak figyeljünk magunkra.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Eljött azaz idő, amikor magunkról kommunikálunk. Arról, ami bánt, ami jólesik, vagy éppen nem jól. És ezzel olyan előrelépéseket teszünk a saját magunk belső békéjéért, amelyeket már egy ideje elmulasztottunk.Skorpió

(október 24 – november 22)

Ebben a szakaszban az ambícióink és a terveink fognak terítékre kerülni. Mindez úgy, hogy lesz időnk és energiánk arra is, hogy a barátainkkal és családunkkal is egyeztessünk ezekről a dolgokról. Mindeközben értékes tanácsokat is kaphatunk.


Nyilas

(november 23 – december 21)

A munkánk fog fókuszpontba kerülni, és minél többet tudunk belerakni, annál komolyabb előrelépéseket tudunk megtenni. Mert ez a szakasz erről szól, a személyes előremenetről!


Bak

(december 22 – január 20)

Tartsuk nyitva a szemünket, mert valami érdekes lehetőség fog alakulni irányunkban a megszokott életterünktől messzebbről. Szóval figyeljünk a külföldi barátainkra és az álmainkra egyaránt. „Legrosszabb esetben” gyorsan utazzunk el valahová.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

A munkánk és a pénzkeresetünk kerül előtérbe, és az ezt körülölelő nehézségek. Így jó lehetőségünk lesz arra, hogy beszéljünk a nehezebb kollégákkal, vagy a feszültebb dolgokról az említett területekkel kapcsolatosan.


Halak 

(február 20 – március 20)

Ez a hetünk arról fog szólni, hogy mennyivel könnyebb haladni, előrelépéseket tenni, ha együttműködünk másokkal. Amikor nem nekünk egy személyben kell megoldanunk mindent, vagy éppen nem nekünk kell mindennel foglalkozni.

www.bhaktikutir.hu