A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten a fő momentum a január 5-re eső újhold lesz. Ami mindig egy kiváló nap lelkigyakorlatok végzésére, meditációra és egy kis befelé fordulásra.

Kos

(március 21 – április 20)

Külső világunkban, tehát a munka területén és a barátaink közegében ezen a héten felüti fejét a spiritualitás. Készüljünk mély témákat feszegető beszélgetésekre, és az élet nagy dolgainak megvitatására.Bika

(április 21 – május 21)

A partnereinkkel folytatott életünk kerül terítékre ebben az időszakban, és azon belül is az életünk külsőségei. Szóval szóba kerülnek az anyagiak, főként a partnereink vagyona és pénze szemszögéből, és a munkánk is!


Ikrek

(május 22 – június 21)

Hallgassunk a belsőnkre abban a tekintetben, hogy most mit kellene csinálnunk és mibe kellene belevágnunk. Aztán fussunk neki, tűrjük fel az ingujjunkat, és vessük bele magunkat a közepébe.


Rák

(június 22 – július 22)

A gyermekeink (tanítványaink) és a partnereink fognak előtérbe kerülni ebben az időszakban, és főként abból a szempontból, hogy feloldjunk kellemetlenségeket, félreértéseket, majd tovább tudjunk lépni a kapcsolatainkat mérgező leakadásokról.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

A gyermekeink és a partnereink kerülnek előtérbe ebben a szakaszban, de leginkább az otthonunkkal és a lakhatásunkkal kapcsolatosan, szóval itt lesz az idő egy közös, csapatépítős nagytakarításnak, otthonátrendezésnek, és ez fogja meghozni a békét.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

A tanulás és a gyakorlás fogja kitölteni a hetünket, így készüljünk elő azokkal a témakörökkel, amelyeket már egy ideje hanyagolunk. Ezen a héten könnyebb lesz belekezdeni új életviteli rendszerekbe is, mint pl. edzés, vagy éppen a korábban kelés stb.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

A kommunikáción és beszéden lesz a fő hangsúly ebben a hét napban, szóval kapjuk el azokat az embereket a környezetünkben, akikkel már jó régóta le kellett volna ülnünk és egy jót beszélgetnünk, vagy akár valami érzékenyebb témakört áttárgyalnunk.Skorpió

(október 24 – november 22)

Magunkkal, a családunk atmoszférájával és az otthonunkkal kell elfoglaljuk magunkat ezen a héten. Lehetőleg csináljunk dolgokat együtt, és olyan dolgokat, amelyek az otthonunkkal és a kényelmünkkel kapcsolatos.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Valószínűleg egy kis elvonulásra és magányra lesz szükségünk, hogy magunkkal tudjunk foglalkozni, és azokat a dolgokat megtenni, amelyek lekötnek minket, de teljesen. A családban zajló dolgokkal most óvatosan bánjunk, mert könnyebb lesz kibillenteni az egyensúlyt.


Bak

(december 22 – január 20)

A munkánk, az abból bejövő haszon kerül terítékre ezen a héten. Hogy megéri-e egyáltalán azt csinálni, amit most éppen csinálunk, vagy itt az idő, hogy váltsunk, és új játékszabályok mentén egyezzünk meg a munkánkkal kapcsolatosan.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Az az örökzöld témakör fog felszínre törni bennünk ezen a héten, hogy amit csinálunk, az hasznos-e. Vajon hagyok-e egy jó és hasznos nyomot magam után, vagy teljesen felesleges minden, és halálom vagy elköltözésem után két nappal már mindenki el is felejt.


Halak 

(február 20 – március 20)

A befejezés és lezárás kerül felszínre ezen a héten, és az ezt lehetővé tévő mély spirituális gondolkodás. Hiszen a jó befejezéseket nem a keserűség vagy csalódottság hajtja, hanem a megbékélésből fakadnak.

www.bhaktikutir.hu