A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőzőjegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten a fő mozzanat a március 5-re eső Siva Ratri lesz. Vagyis Siva éjszakája, amikor is egész éjjel koncertekkel és más kulturális megmozdulásokkal szoktak foglalatoskodni Indiában. De természetesen az alvásböjt a fontos, mint felajánlás.


Kos

(március 21 – április 20)

Lezárások, befejezések dominálják a hetünket, és mindez békés és nyugodt hangulatban. Meglesz az az egyensúly, hogy mindent meg tudunk majd vizsgálni érzelmileg is és racionálisan is, szóval jó döntéseket fogunk hozni.Bika

(április 21 – május 21)

A régi-régi vágyaink és az ambícióink fogják kitölteni ezt az időszakot. Ideális lesz ez a hét arra is, hogy tegyünk azért, hogy ezek az elképzeléseink meg is valósuljanak. Bármilyen kicsit is lépünk most előre, az maradandó lesz.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Az együttműködéseink és a munkánk fognak előtérbe kerülni, főként abból a szempontból, hogy milyen nehézségeken kell átlendülnünk ahhoz, hogy minden simábban, kiegyensúlyozottabban működjön.


Rák

(június 22 – július 22)

Ezen a héten az hoz elégedettséget és lelki nyugalmat, ha egy kicsit a belső értékek felé fordítjuk figyelmünket. Segítsünk másoknak, menjünk el egy jó előadásra, végezzünk valami lelkigyakorlatot, szóval lépjünk ki egy kicsit a világi világból.


Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Ez a hét ideális lesz arra, hogy tervezgessünk, elmélyüljünk dolgokba, elmélkedjünk stb. De arra, hogy például másokkal együttműködjünk, vagy mások nehézségeivel foglalkozzunk, egyáltalán nem lesz ideális. E szerint cselekedjünk.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Ezen a héten sokkal könnyebb lesz belelátni mások dolgaiba, vagy együttérezni mások helyzetével, így ez a hét arról fog szólni, hogy másokat segítsünk, istápoljunk. Ez lesz az, ami feltölt bennünket.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Nekifutás, újratervezés, majd újra nekilátás lesz ennek a hétnek a menete. Szóval bátran ugorjunk bele a sűrűjébe, mert úgyis lesz még esélyünk arra, hogy újrakalibráljuk az útvonalunkat és a törekvéseinket.Skorpió

(október 24 – november 22)

Beszédes, kommunikatív hétnek nézünk elébe, mindezt úgy, hogy arra feltétlen vigyáznunk kell, hogy hogyan mondjuk ki azt, amit kimondanánk. A tartalommal nem lesz baj, de a stílusra vigyázzunk, nehogy érzékenyen érintsünk valakit.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Magunkkal, a családunkkal és az otthonunkkal kellene foglalkoznunk. Szóval töltsünk sok időt egymás társaságában, és lehetőleg legyünk aktívak a lakhelyünkkel kapcsolatban. Építsük, szépítsük vagy éppen rendezzük át.


Bak

(december 22 – január 20)

A hét elején egy kicsit el kell vonulnunk a világtól, hogy vissza tudjuk tölteni az elemeinket, de utána már képesek leszünk arra, hogy pörögjünk, dumáljunk és úgy érintkezzünk másokkal, hogy az számukra nagyon is építő legyen.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

A barátaink és a szeretteink fogják kitölteni ezt az időszakot. Ez persze jár némi bosszúsággal is és örömmel is, hiszen csak az tud minket felbosszantani, akit szeretünk, aki fontos nekünk.


Halak

(február 20 – március 20)

A munkánk és az énünk kapcsolata kerül fókuszba ezen a héten. Miként hat a munkánk a személyiségünkre? Miket kell feladnunk az életünkből, hogy el tudjuk látni a munkánkat. Megéri ez nekünk anyagilag? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel kell számolnunk.

www.bhaktikutir.hu