A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőzőjegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten a fő mozzanat a március 14-re eső Gyógyító Buddha nap lesz. Ezen a napon feltétlen tegyünk az egészségünkért!


Horoszkóp Kos

Kos

(március 21 – április 20)

Ezen héten egy kis lelassulás és befelé fordulás lesz jellemző. Mindez úgy, hogy most képesek leszünk mindent, ami velünk kapcsolatos, módszeresen megvizsgálni és átgondolni. Jó döntéseket hozunk ezen a héten.Bika

(április 21 – május 21)

A terveink és ambícióink kerülnek előtérbe ebben az időszakban. Főként abból a szempontból, hogy mit vagyunk hajlandók feláldozni annak érdekében, hogy meg is tudjuk valósítani az elképzeléseinket.


Ikrek

(május 22 – június 21)

A munkánk és a pénzkeresetünk fog foglalkoztatni minket a héten, főként abból a szempontból, hogy mennyire passzol a jelenlegi foglalkozásunk a személyiségünkhöz, az értékrendünkhöz.


Rák

(június 22 – július 22)

Életünk spirituálisabb területei fognak előtérbe kerülni. Azok a belső értékeink, amelyek megadják a gerincünket, a tartásunkat és amelyek összességében jellemeznek bennünket, a tetteinket, a szavainkat és az értékrendünket.


Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Fel kell készülnünk némi feszültségre a munkánkkal kapcsolatban, főként olyan esetekre, ami emberi ütközéseket és félreértéseket sodor felénk. Ha képesek vagyunk higgadtak maradni, egész jól átvészeljük ezt a hetet.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Ezen a héten vigyáznunk kell, mert egy picit önbaleset-veszélyesek lehetünk. Ne hagyjuk magunkat túlpörögni, legyünk elővigyázatosak és akkor meg tudjuk úszni, hogy kárt tegyünk magunkban!


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Azt a belső hívást fogjuk érezni, hogy gondoskodjunk másokról. Ez életünk bármely területén jelentkezhet, szeretteink és a barátaink körében. De segíthetünk ismeretlenül rászorulóknak, idősebbeknek, vagy akárkiknek.Skorpió

(október 24 – november 22)

Az intellektusunk lesz nagyon aktív ezen a héten, főként abból a szempontból, hogy miként tudjuk megelőzni azokat a helyzeteket, amelyek könnyen át tudnak fordulni nehézségekbe, félreértésekbe, feszültségekbe.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Ez a hét a dolgok elsajátítására lesz tökéletes. De ne steril tantermi szituációkra gondoljunk, hanem gyakorlati elmélyülésre. Arra, hogy feltűrjük az ingujjainkat, és nekiveselkedünk a feladatoknak.


Bak

(december 22 – január 20)

Tevékeny hétnek nézünk elébe, de figyelemben kell tartanunk a terveinket és az előre lefuttatott elképzeléseinket is. Szóval a durr bele, hajtsuk meg hozzáállás most nem vezet jóra, legyünk higgadtabbak és úgy ugorjunk neki a feladatoknak.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

A kommunikációs csatornáink lesznek nagyon kiéleződve ebben az időszakban, de arra nagyon kell majd vigyáznunk, hogy hogyan mondjuk el a gondolatainkat és elképzeléseinket. A tartalommal nem lesz baj, a stílusra kell odafigyelnünk.


Halak

(február 20 – március 20)

Eljött az idő, hogy egy kicsit gatyába rázzuk magunkat, de akár a családunkat is. Legyünk aktívak, járjunk elöl a jó példánkkal és így megkaphatjuk azt a plusz bónuszt, hogy nem kell majd mindent egyedül csinálnunk, lesznek bajtársaink is a szeretteink köréből.

www.bhaktikutir.hu