Ebben a szakaszban az április 7-re eső telihold egy különleges nap lesz. Ezen a napon született le erre a világra Hanumán, a védikus kultúra egyik legnépszerűbb istensége. Próbáljuk némi önfeledt és önzetlen cselekedettel megélni ezt a napot, és ezzel képesek leszünk megnyitni magunkat mindenféle áldásra.

Ebben az időszakban a mellkasunktól le egészen a csípőnkig kell hogy jobban odafigyeljünk magunkra. A hasüregi szerveinktől kezdve, a hormonháztartásunkig. Az ízületeinktől az emésztésünkig!


Horoszkóp Kos

Kos

(március 21 – április 20)

Ebben az időszakban muszáj lesz fizikailag aktívnak maradnunk. A tendencia abba az irányba fog minket mozgatni, hogy az érzelmi világunkkal és a belsőnkkel foglalkozzunk, de vigyáznunk kell, hogy ne menjünk túlságosan befelé. Legyünk aktívak az otthonunk díszítésében, építésében, de ezeket az energiákat fókuszálhatjuk például a gyermekeink lakrészének fejlesztésére is. Sőt, olyan dolgokra is, amit nem igazán szeretnénk megcsinálni, de muszáj.Bika

(április 21 – május 21)

A tanulás és a gyakorlás kiváló opciók lesznek az időtöltésünkre ezen a héten. Ahhoz azonban, hogy hatékonyak és produktívak legyünk, némi segítségre is szükségünk lesz. Próbáljuk minél jobban belevonni partnereinket a teendőink elvégzésébe, ezzel nemcsak a hatékonyságunkat növelhetjük, de sokkal élvezetesebbé is tehetjük az elfoglaltságainkat, és ők is szeretve fogják érezni magukat.


Ikrek

(május 22 – június 21)

A beszéd és a kommunikáció fog előtérbe kerülni ebben a szakaszban. Egyrészről próbáljuk minél többet aktivizálni magunkat ezeken a területeken, másrészről pedig minél többet segíteni ezekkel az eszközökkel. Keressük a lehetőségeket, hogy kommunikáljunk azokkal, akik esetleg egy kicsit jobban el vannak tűnve, zárkózva vagy éppen elszeparálódva tőlünk, és/vagy esetleg még másoktól is.


Rák

(június 22 – július 22)

Az énünk, a lelki nyugalmunk, az életviteli rendszereink kerülnek fókuszba ebben az időszakban. Mindez a családi atmoszférával megspékelve. Szóval próbáljuk meg a legtöbbet ötvözni ezekből a témakörökből. Alakítsunk ki új szokásokat, új rítusokat lehetőleg a rokonainkkal együtt és minél inkább abba az irányba, hogy a közösen elvégzett teendők a lelki nyugalmunkat és békénket is szolgálja!


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Az otthonunk, a családunk és mi saját magunk kerülünk előtérbe ezen a héten. Mindez egy kicsit visszafogottabb és elzárkózottabb üzemmódban. Szóval próbáljuk teljesen kizárni a külvilágot, és csak egymásra összpontosítani. Az is jó megoldás, ha közösen vagyunk picit elzártabban. Tehát együtt vagyunk, de nyugalomban, békességben és teret adva egymásnak, csendben, de tudva, hogy a másik egy karnyújtásnyira van.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

A beszéd és a kommunikáció kerül terítékre ebben az időszakban, főként abból a szempontból, hogy minél többet foglalkozzunk a vágyainkkal, terveinkkel, ambícióinkkal. Kérjük ki szeretteink véleményét, tanácsát. És ha nem is használható az információ, amit hallunk tőlük, az biztosan segíteni fog, hogy egy másik szemszögből, egy másik ember tudatán keresztül láthatjuk elképzeléseinket.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

A munkánk, a pénzkeresetünk fog előtérbe kerülni ebben a szakaszban, a saját magunk és a családunk szemszögéből. Át kell értékelnünk mindent, amit eddig gondoltunk erről az egyensúlyról, és új módszertanon keresztül kell megvizsgálnunk, hogy miként találkozik a privát és a professzionális életünk. És ezek után tudunk majd olyan döntést hozni, amihez akkor is könnyű lesz magunkat tartani, ha a helyzet bonyolódik.Skorpió

(október 24 – november 22)

Befejezések és lezárások dominálnak ebben az időszakban, mindez a mi személyünkhöz kötődően. Le káll zárnunk mindent, ami hátráltat bennünket, ami leharcol bennünket, vagy éppen nem éri meg az az idő- és energiabefektetés, amit beleteszünk. Ez természetesen nemcsak helyzetekre, megegyezésekre, munkákra vonatkozik, hanem emberi kapcsolatokra is, mindegy, milyen régóta működtetjük azt a kapcsolatot.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Egy időre el kell zárkóznunk a hétköznapoktól annak érdekében, hogy át tudjunk alakítani bizonyos dolgokat az életünkben. Mert meg kell majd szabadulnunk dolgoktól ahhoz, hogy meg tudjuk reformálni nemcsak a mindennapjainkat és a külsőségeket az életünkben, hanem az értékrendünket is. Azt, hogy merre haladunk és azt is, hogy mit vagyunk hajlandók megtenni az új célok érdekében.


Bak

(december 22 – január 20)

Az életünk külvilággal és felszínével kapcsolatos dolgok kerülnek fókuszba ebben az időszakban. Munka, pénzkereset és együttműködések. De attól, hogy a felszínen történő dolgokról lesz szó, a legtöbb energia sokkal mélyebben fog működésbe lépni. A lelkünk és az értékrendünk fog dominálni abban, hogy eljussunk addig az elhatározásig, hogy mit, mikor, mennyiért és milyen mértékű önátadással csinálunk.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Nagyon tevékeny hétnek nézünk elébe, amikor muszáj lesz beinvitálni partnereket, együttműködőket a tevékenységeink megvalósításába. Egész egyszerűen nem lesz elég idő és energia arra, hogy be tudjuk fejezni mindazt, amit meg kell oldanunk ebben a rövid időszakban. Sőt, gondoljunk hosszú távon a most megvalósuló együttműködésekre, mert ezekben sokkal több is lesz, mint egy rövid távú segítség a hétre.


Halak 

(február 20 – március 20)

A belsőnkkel kell foglalkoznunk ebben a szakaszban, annak minden területével. Foglalkoznunk kell az érzelmi és a racionális oldalunkkal is. A lágyabb, kicsit szentimentális énünkkel, és a precíz, pontos és következetes másik énünkkel is. És amikor megvan a megegyezés a két fél között, akkor az az egyensúlyi állapot alakul értékrenddé. És ez hihetetlen egyensúlyi állapotot hoz létre bennünk.

www.bhaktikutir.hu