Ezen a héten a fő momentum a február 22-re eső Siva Ratri lesz, azaz Siva éjszakája. Ez az év egyik legnagyobb misztikus energiával bíró ünnepe egész Indiában. Minden materiális cselekményre teljesen haszontalan ez a nap, de spirituális teendőkre elképesztő energiákkal bír.

Testileg térdtől lefelé, a lábujjaink végéig kell vigyáznunk magunkra. És az utolsó másfél napban (február 27-e délutántól, 28-a éjfélig) a fejünkre is, mert újraindul a Hold a Zodiákusban.


Horoszkóp Kos

Kos

(március 21 – április 20)

A munkánk, a pénzkeresetünk és az ambícióink fognak előtérbe kerülni ebben az időszakban. Abból a szempontból, hogy mit leszünk hajlandók feláldozni karrierünk miatt, illetve személyes életünkből. Megéri egyáltalán a karrierünk és az áhított előremenetelünk, hogy olyan sokat áldozzunk fel az időnkből és az energiáinkból, hogy szinte semmi másra nem marad szabad kapacitásunk?Bika

(április 21 – május 21)

Ebben a szakaszban sokkal könnyebb lesz lezárni dolgokat és/vagy túllépni dolgokon. Nem azért, mert hirtelen hidegek és szívtelenek leszünk. Inkább azért, mert most könnyebb lesz valóságában látni mindent magunk körül. Most nem leng körül minket az az érzelmi áhítat, ami miatt képesek vagyunk egyértelmű dolgokat másként látni. Így ha már valami nem működik, vagy valami gátol minket, azt most el fogjuk tudni engedni.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Ezen a héten szinte bármit meg fogunk tudni oldani. Tehát kezdjünk elképesztően nagy feladatokba. Vagy olyanokba, amelyek már évek óta körbelengenek bennünket, de eddig képtelenek voltunk megoldani őket. És most még ezeknek a hatalmas feladatoknak sem lesz izzadságszaga vagy erőltetett jellege, mindezt könnyedén, kedvesen és mosollyal az arcunkon leszünk képesek odapakolni.


Rák

(június 22 – július 22)

Ebben az időszakban szükségünk lesz egy kis külső segítségre, de azzal felvértezve már nem lesz olyan akadály, amit ne tudnánk megugrani. Ez a segítség lehet pusztán verbális, ami szintén elegendő lehet ahhoz, hogy meglépjünk nehéz dolgokat, de a bolygóállások miatt az is lehet, hogy anyagi formában érkezik a segítség. Ettől sem szabad megriadni, sőt bátran fogadjuk el.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

A spirituális énünk kerül fókuszba ebben a szakaszban. A szemünk jobban nyitva lesz, hogy észrevegyünk olyan lehetőségeket, ahol képesek lehetünk másokat segíteni, pátyolgatni. És ez a hozzáállás nagyon sokat tesz majd saját magunk jó érzéséhez is. Sőt, úgy tekintsünk körbe, hogy ne csak a távolabbi embereket fűrkésszük segítő szándékunkkal, próbáljunk ráhangolódni a közvetlen környezetünkre is.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Az intellektusunk és az analizációs képességünk kerül terítékre ezen a héten. De ettől még nem kell azon aggódni, hogy túlságosan hidegek vagy számítók lennénk. Csak most szükség lesz arra, a jó döntéshozás érdekében, hogy mindent megvizsgáljunk magunk körül. Ezek után már képesek leszünk akár érzelmileg vagy intuitív módon dönteni egyes dolgokról, de szükség lesz sok háttér-információra a jó döntéshez!


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

: Az otthonunk, a gyermekeink és a partnereink fognak előtérbe kerülni ebben az időszakban. Valamint az a képesség, hogy együtt megalkossunk vagy létrehozzunk valamit. Asztrológiailag a gyerekek jegye szimbolikusan megegyezik a diákok területével, szóval az említett kreativitást kiélhetjük egy iskolai közegben is. A lényeg az, hogy együttműködve most megalkothatunk olyan dolgokat, amelyek hosszú távon is működhetnek az életünkben.Skorpió

(október 24 – november 22)

Tanulás és gyakorlás fogja kitölteni ezt a hetet. Most meglesz az lelkierőnk, hogy elképesztő elánnal dobjuk be magunkat ezeken a területeken. Az is a tanulás része lehet, hogy elkezdjük továbbadni mindazt, amit tanultunk. Hiszen az is egy gyakorlás vagy egy tudáselmélyítés, amikor mindazt, amit tudunk, úgy kell megfogalmaznunk, hogy azt egy másik gondolkodásmóddal bíró ember is megértse.


Nyilas

(november 23 – december 21)

A beszéd és a kommunikáció miden elképzelhető területe terítékre kerül ebben a szakaszban. Lehetőségünk adódik konkrétan tanácsadást is vállalni. Beszélhetünk több ember előtt, előadás „üzemmódban”. Írhatunk kommunikékat, amelyek elképesztően sok embert is elérhetnek. És persze adódnak olyan alkalmak is, amikor kötetlen beszélgetés keretében segíthetünk, formálhatunk másokat.


Bak

(december 22 – január 20)

Mi magunk és a környezetünk fog előtérbe kerülni ebben az időszakban. Viszont arra ügyelnünk kell, hogy a kiakpcsolódást és a kellemes életterületeket is előtérbe helyezzük. Hogy ne ragadjunk le abba, hogy „most mindenki itt van együtt, akkor gyorsan tegyük meg mindazt, amire mindannyiunknak szüksége van”. Szóval próbáljunk meg egy kis közös lazulással és pihenéssel is megünnepelni az együttlétet.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Ez a hét arra is elmehet, hogy nekiveselkedünk a feladatainknak, és egymagunkban, nagyon nagy erőfeszítések révén megoldunk egy csomó régóta húzódó dolgot. De amint bekapcsoljuk a kommunikációs részünket, mindezt máris megtehetjük a szeretteinkkel együtt, szeretetben. Szóval óvakodjunk a begubózódástól, és kommunikáljunk. Invitáljuk be a számunkra fontos embereket az életünk feladatmegoldó részébe is.


Halak 

(február 20 – március 20)

Összpontosítsunk magunkra és a szeretteinkre, lehetőleg mindent és mindenki mást kizárva. Érintkezhetünk a külvilággal, de leginkább abban a kontextusban, hogy a magunk köré gyűjtött, számunkra fontos emberekkel együtt csinálunk valamit. A közös programok mellett beszélgethetünk arról is, hogy majd csinálunk valamit együtt a jövőben, és maradhatunk a tervezés szintjén, alapos terveket szőve.

www.bhaktikutir.hu