Ebben az időszakban a fő momentum a február 1-re eső indiai Nap-fesztivál. Amennyiben ezen a napon megfürdünk, természetes vízben, szabad ég alatt, akkor egész évben egészségesek leszünk! De spiritualitás szempontjából a február 2. és 6. is fenomenális napok lesznek. Így ezeken a napokon bármilyen lelkigyakorlatot végzünk, az különleges hatással bír. Amennyiben fontos teendőink akadnak materiálisan, úgy a január 31. és a február 5. lesznek a könnyebb napok.

Fizikailag a fejünktől a rekeszizmainkig mindenre kell vigyáznunk. Az arcunk minden részére, és ízületinktől a mélyebben fekvő szervekig mindenre. Tehát a szívünkre, a tüdőnkre, de akár a pajzsmirigyünket és az agyunkat is említhetnénk. Valamint óvjuk a nyaki és hátcsigolyáinkat, és a karjaink ízületeit is!


Horoszkóp Kos

Kos

(március 21 – április 20)

Mi magunk, a közvetlen környezetünkben szereplő emberek és az otthonunk kerül előtérbe ebben az időszakban, azzal a külön kis extrával, hogy minden mást és mindenki mást lehetőleg próbáljunk egy kicsit leépíteni. Kommunikáljunk sokat és akár kicsit kellemetlenebb dolgokról is, vagy ha úgy érezzük, hogy ennek még nem jött el az ideje, akkor fordítsuk figyelmünket az otthonunk felé, és építsük, szépítsük együtt.Bika

(április 21 – május 21)

A beszéden és a kommunikáción lesz a fő hangsúly ebben a szakaszban. Bátran kommunikáljunk a terveinkről, vágyainkról, ambícióinkról, mert most olyan rálátásokra és olyan tanácsokra is számíthatunk a környezetünkből, amelyek át tudnak billenteni minket olyan akadályokon, amelyekkel mi magunk már lehet, hogy évek óta küzdünk, nekik meg szinte azonnal összeáll a kép a probléma megoldására!


Ikrek

(május 22 – június 21)

A munkánk és a családunk fogja kitölteni ezt a hetet az életünkben, de vigyáznunk kell arra, hogy egyik se menjen a másik rovására. Most a mi személyünk és erőfeszítéseink fogják megalkotni az egyensúlyt. Ha a családnak vagy a munkánknak nagyobb mennyiségben van szüksége a figyelmünkre és az időnkre, foglalkozzunk a munkánkkal akkor, amikor a családunk még vagy már alszik.


Rák

(június 22 – július 22)

A lét mélyebb és átfogóbb gondolatai fognak foglalkoztatni bennünket ebben az időszakban, és mindent addig fogunk forgatni magunkban, amíg nem látjuk az összefüggést a terület és magunk között. Szóval néha azért konzultáljunk barátokkal és általunk tisztelt emberekkel, hogy nehogy túlságosan magunkra vegyünk dolgokat. Ilyen kis lelki gyakorlatokra szükség van időnként, de nem azzal a végeredménnyel, hogy mi tehetünk mindenről.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

A befejezések és a lezárások kerülnek előtérbe ebben a szakaszban, és nemcsak a munkahelyi feladatokban vagy tárgyilagos dolgokban fog kiteljesedni, hanem az emberi kapcsolatokban is. Főként a szerelmi szálakban. Ami természetesen nem azt jelenti, hogy most minden Oroszlán szakítani fog, de azt igen, hogy minden Oroszlán bizonyos dolgokat lezár a kapcsolati rendszereiben és új elemeket épít be, akár ugyanazon személlyel együtt a kapcsolatába.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

A partnereink és a közös céljaink, vágyaink fognak fókuszba kerülni ezen a héten. És ez lehet érvényes akár munkahelyi, üzleti együttműködésekre is, ahol egy erősebb materiális cél érdekében teszünk erőfeszítéseket. De ebben az időszakban fókuszálhatunk a partnerkapcsolatainkra is, amikor egy sokkal erősebb lelki kötődés kialakításán is dolgozhatunk kedvesünkkel, amiben kulcsszerepet kap az, hogy mi magunk hozzunk áldozatot a kapcsolatunk érdekében.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

A munkánk és az erőfeszítéseink fogják uralni ezt az időszakot. Természetesen vigyáznunk kell a túlpörgésre, és ezt talán úgy tudjuk megoldani a legjobban, ha együttműködünk valakivel. Így ő is képes lesz arra, hogy szóljon, ha már túlmentünk a határon, de mi magunk is észrevehetjük, ha figyeljük a másik fél tempóját, vagy akár azt, hogy mikor áll le pihenni, vagy mikor mondja azt, hogy elérte a nap végét.Skorpió

(október 24 – november 22)

A gondolkodáson, tervezésen, agyaláson lesz a hangsúly ebben a szakaszban, és arra figyelnünk kell, hogy próbáljunk célokat is kitűzni. Azért, hogy ne csak agyalás menjen a héten. Dolgozzunk, tegyünk valamiért a héten. Ne essünk abba a hibába, hogy újra és újra átgondolunk valamit. Hogy felkészüljünk a legrosszabb forgatókönyvre, hogy meglegyen a megoldás a 112. verzióra. Haladjunk valamilyen cél felé.


Nyilas

(november 23 – december 21)

A tanulásé és a gyakorlásé lesz a főszerep ebben az időszakban. Szinte minden témakörben elmélyülhetünk, de amennyiben nagyon szeretnénk a csillagok támogatását, akkor valami spirituális témakörben kellene elmerülnünk. Az is egy elképesztően támogató momentum lehet, ha mindezt valakivel együtt csináljuk, főleg olyan valakivel, aki jól ismer bennünket. Aki tudja, hogy mikor kell minket támogatni és mikor noszogatni.


Bak

(december 22 – január 20)

Ez a szakasz kiváló lesz arra, hogy elvégezzünk, befejezzünk, megcsináljunk dolgokat. Mert most kicsit más szemmel leszünk képesek végignézni elakadásainkon, és másképp is fogunk tudni hozzáállni azokhoz a feladatokhoz, amelyek lehet, hogy már olyan régóta előttünk vannak, hogy már kicsit bele is fásultunk a dologba. Ebben a helyzetben is óriási támogató erő az, ha mindezt valakivel együtt vagyunk képesek csinálni.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

A beszéd és a kommunikáció fog előtérbe kerülni, főként abból a szempontból, hogy segítünk másokon. Lesznek könnyebb feladatok is, amikor csak annyiban kell segíteni, hogy a másik fél megfelelő stílusban tudjon kommunikálni, de a mondanivalón már nem kell csiszolni. De lesznek olyan lehetőségek is, amikor a másik fél teljes hozzáállását kell kicsit áttárgyalni ahhoz, hogy előrébb tudjon jutni a tervei szerint.


Halak 

(február 20 – március 20)

Mi magunk, a szeretteink, a tevékenységeink köre, az otthonunk és az életviteli rendszereink kerülnek előtérbe ezen a héten. Elképesztően jó lehetőségünk lesz arra, hogy alap, fundamentális dolgainkon változtassunk, alakítsunk. Tehát a mikor, mit és hogyan csináljuk azt a valamit, amit csinálni szoktunk. És az is, hogy az a valami, amit csinálunk, esetleg lehet-e valami más is!

www.bhaktikutir.hu