Ebben a szakaszban a március 9-re eső telihold lesz a legvarázslatosabb nap. Egyrészről különleges lesz, mert hétfőre esik, és a hétfő a hét holdhoz tartozó napja. Indiában ezen a napon ünneplik a Holi-fesztivált, a színek ünnepét, amikor több mint egymilliárd ember dobálja meg egymást szeretettel. A tibeti kalendárium szerint pedig ezen a napon ünnepeljük meg az év első tízmilliószoros napját!

Testileg a mellkasunktól le egészen a csípőnkig kell vigyáznunk magunkra! A mellkasunkban és a hasüregünkben lévő szerveinkre, az adott területen az ízületeinkre! Óvnunk kell természetesen az emésztésünket és a hormonháztartásunkat is!


Horoszkóp Kos

Kos

(március 21 – április 20)

A lelki egyensúlyunk és békénk fog előtérbe kerülni ebben az időszakban, főként az otthonunkkal és partnereinkkel kapcsolatban. Egyébként ez ideális időszak lesz arra, hogy új rendszerekbe, új elképzelésekbe rendezkedjünk be. Tehát új dolgokba kezdeni, ami építi a kapcsolatunkban a kellemes érzetet, a kapcsolódást, a kötődést. Ez lehet bármi, pl. közös edzés, vagy az, hogy kéthetente túrázni megyünk, ha esik, ha fúj stb.Bika

(április 21 – május 21)

A tanuláson és a gyakorláson lesz a fő hangsúly ebben a szakaszban. Fókuszba kerülhetnek régi dolgok, amelyekre az utóbbi időben nem tudtunk sok időt szentelni. De szóba kerülhetnek olyan új területek is, amelyeket még csak most kezdtünk megismerni. A lényeg az, hogy ne csak magolás legyen, hanem gyakorlás is, és ne csak egy készség gyakorlása legyen a sztori, hanem használjuk a tanuláshoz az agyunkat is.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Most a kommunikáció fog terítékre kerülni, és minden formában. Ha van olyan kellemetlen e-mail, amit már egy ideje meg kellett volna írnunk, de csak halogattuk, akkor most írjuk meg. Ha van egy olyan beszélgetés, aminél a megfelelő időpontot akartuk kivárni, azt tegyük meg most. De arra is kiváló lesz a mostani időszak, hogy elmondjuk a véleményünket, a tanácsainkat azoknak, akiket szeretünk, de eddig ezt még nem tettük meg.


Rák

(június 22 – július 22)

Mi magunk és a közvetlen környezetünk fog terítékre kerülni ezen a héten. Most bátran vállaljunk be nehezebb érintkezési momentumokat is. Beszéljünk át sérelmeket, kellemetlenségeket, mert most meglesz mindenki részéről az a türelem, hogy megértsük a másik hozzáállását a dologban, és az a képesség, hogy el is tudjuk fogadni a másik elképzelését, még akkor is, ha az nagyon-nagyon messze áll a miénktől.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Mi magunk fogunk fókuszba kerülni ebben az időszakban, valamint a szeretteink és a kommunikáció. És most szükség lesz arra, hogy sokat és mélyen beszélgessünk azokkal, akik közel állnak hozzánk, és akik igazán ismernek minket. Mert most nehezebb lesz magunkat úgy látni, ahogyan ténylegesen zajlanak a dolgok, és kelleni fog egy kis útmutatás olyanoktól, akiknek értékítéletében teljesen megbízunk.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

A barátaink és a szeretteink fogják kitölteni ezt a szakaszt az életünkben. Használjuk ki a lehetőséget és töltődjünk a szeretetükben, és persze mi is töltsük őket a mi figyelmünkkel és szeretetünkkel. Valamint jó szakaszunk lesz arra is, hogy átbeszélgessünk terveket, ambíciókat, vagy bármit, ami mostanában foglalkoztat minket, mert elképesztően értékes észrevételeket lehet így összeszedni a környezetünkből.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Ezen a héten a munkánk, a karrierünk, és az ambícióink fogják a legtöbb időt és erőfeszítést igényelni tőlünk. Viszont arra ügyelnünk kell, hogy ne nyomjuk túl magunkat, még akkor sem, ha úgy érezzük, hogy bírjuk a terhelést. Bátran vonjunk be munkatársakat a feladatok elvégzésbe, és barátainkat bizonyos döntésekbe, amelyek hosszú távon befolyásolhatják a karrierünket és a munkánkat.Skorpió

(október 24 – november 22)

Ebben az időszakban az lesz a legerősebb belső hívásunk, hogy elvonuljunk a külvilágtól, és a figyelmünket befelé irányítsuk. A Skorpió születésűek ezt gyakran kívánják. Viszont arra kell vigyázniuk, hogy ne vigyék túlzásba. Ilyenkor a legjobb az, ha a befelé fordulást spirituális gyakorlatok végzésével egészítjük ki, ez általában segít abban, hogy megtartsuk az egyensúlyt!


Nyilas

(november 23 – december 21)

A munkánk és a pénzkeresetünk fogja a legtöbb energiánkat igényelni, és most képesek is leszünk arra, hogy beletegyük azt az extrát, ami szükséges lesz ahhoz, hogy megoldjuk azokat a feladatokat, amelyek ezen a héten előtérbe kerülnek. Viszont arra figyelnünk kell, hogy megtartsuk az egyensúlyt. Hogy mi az az erőfeszítés, amit még érdemes beletenni a materiális feladatainkba, és ami hosszú távon kizsigereli az embert.


Bak

(december 22 – január 20)

Az együttműködéseink fognak előtérbe kerülni ebben a szakaszban. Mind a professzionális és munkához köthető, mind a privát életünkben zajló együttműködéseink. Bakként mindenki terhelhetőbb és jobban át is látja, hogy mit kell megtenni, viszont arra ügyelnünk kell, hogy olyan feladatokat és olyan terhelést ne vállaljunk el, ami egy idő után már terhessé válhat számunkra.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Mélyebb és spirituálisabb gondolatok fognak foglalkoztatni bennünket ezen a héten. Így ilyenkor nem igazán kötik le az embert a felszínes és materiális dolgok. Sokkal jobban foglalkoztatják a valóban értékes gondolatok. És ebből fakadóan az természetes, hogy ilyenkor érzékenyebb is az ember. Jobban észrevesszük mások életében a nehézségeket, és erősebb késztetést érzünk arra, hogy segítsünk a bajbajutottakon.


Halak 

(február 20 – március 20)

Ez az időszak kiváló lesz arra, hogy új életviteli rendszereket alakítsunk ki a mindennapjainkra. Ehhez meglesz a szervezettségünk is, az az intellektuális kapacitás, hogy úgy tudjuk kialakítani az új rendszereket, hogy azok fenntarthatók legyenek. Sőt, meglesz az a belső hang is, ami fenn tudja majd tartani bennünk a tüzet és a lelkesedést, hogy akár nagyon hosszú távra is magunkévá tudjuk tenni az új projektünket.

www.bhaktikutir.hu