A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ebben az időszakban a fő momentum az április 18-ra eső asztrológiai állás. Ezt röviden úgy lehetne aposztrofálni, hogy az év legjobb napja asztrológiailag.

 

Kos

(március 21 – április 20)

Rég dédelgetett vágyainkat, ambícióinkat is meg tudjuk valósítani ezen a héten, csak egy kis extra erőfeszítést kell beletennünk, és némi baráti segítséget kell kérnünk. Ez a baráti kapcsolatainkat is mélyíteni fogja, ha tudják, hogy mik az álmaink.

 Bika

(április 21 – május 21)

Ahhoz, hogy hatékonyan tudjunk működni a héten, kötelező lesz kommunikálnunk. Ne is próbáljunk most nekiveselkedni a feladatainknak egyedül. Érthetően és határozottan mondjuk ki elképzeléseinket, és hajrá!


Ikrek

(május 22 – június 21)

Két opciónk adódhat ebben az időszakban. Vagy elkezdünk hinni abban, amit csinálunk, vagy olyat csinálunk, amiben hiszünk. Most nem tudunk alibizni, játszani, tettetni. Szívből kell csinálnunk, és minden jó lesz!


Rák

(június 22 – július 22)

Az elengedést kell gyakorolnunk ebben a szakaszban, és valószínű, hogy az lesz a tapasztalásunk, hogy amiket az ember kitesz magából, egy idő után amúgy is előremozdító hatású. Nem ragadhatunk bele olyan tételekbe, amelyek hátráltatnak bennünket.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Ahhoz, hogy Oroszlánként ki lehessen teljesülni, szükségünk van csodálókra, elismerőkre. Fordítsunk figyelmet a környezetünkre, mert ha egyedül maradunk, mi magunk sem tudjuk magunkat saját fényünkben és ragyogásunkban látni.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Ezen a héten a sors akkor fog megajándékozni az elégedettség érzetével, ha komolyabb erőfeszítéseket tettünk. Bele kell állni dolgokba, neki kell veselkedni és a fáradtság után jönni fog a boldogság is.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Ezen a héten az intellektuális döntés után jöhet a fizikai cselekedet. Utána a megfelelő partnerek szinte önszántukból felbukkannak, mert látják, hogy mi már benne vagyunk. Majd némi nehézség leküzdés után jöhet a beteljesedés. Ne változtassunk ezen a sorrenden.Skorpió

(október 24 – november 22)

A közvetlen családtagjaink és az otthoni környezetünk fogja igényelni a teljes figyelmünket a mostani szakaszban. Minél kellemetlenebb és nehézkesebb feladatokat látunk el ezeken a területeken, annál több figyelmet és szeretetet tudunk majd bezsebelni.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Erre a hétre tegyük azt a mottónkká, hogy: „Jó ez nekem és a környezetemnek?” És minden teendő, feladat előtt tegyük fel ezt a kérdést. Amennyiben „nem” a válasz, próbáljunk fókuszt váltani, addig, ameddig „igen” lesz a válasz.


Bak

(december 22 – január 20)

Próbáljunk kommunikációval segíteni a környezetünkön. Most szükség van a mi szemeinkre is, hogy másképp tudják szemlélni a történéseket. Amennyiben azt érezzük, hogy nem ment át az, amit mondtunk, változtassuk meg a hangnemet, a stílust, bármit, hogy el tudják fogadni a mondanivalónkat.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Ezen a héten nem fogjuk tudni fejből megoldani a feladatainkat. El kell kezdenünk őket, és útközben fogják felfedni magukat azok a buktatók, nehézségek, amelyeket kijavítva elérhetjük céljainkat. De neki kell állni.


Halak 

(február 20 – március 20)

Ahhoz, hogy minden harmonikus legyen a közvetlen környezetünkben, egy kevés áldozatot kell hozni ezen a héten. Ez bármi lehet. Töltsünk velük több időt, úgy, ahogyan ők szeretnék. Tegyünk értük vagy helyettük meg dolgokat. Költsünk rájuk. Mindezt önzetlenül.

www.bhaktikutir.hu