A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

A hét fő asztrológiai attrakciója az április 19-i Gyógyító Buddha nap lesz! A tibeti kalendáriumok szerint ezen a napon tennünk kell az egészségünkért.

Kos

(március 21 – április 20)
Kiváló lehetőségünk nyílik ezen a héten arra, hogy a munka és a pénzkereset terén olyan változásokba kezdjünk, amelyek professzionális életünket közelebb viszik ahhoz az állapothoz, hogy lelkileg is töltődjünk feladataink elvégzése közben.Bika

(április 21 – május 21)
Ez a hét olyan helyzeteket hozhat az életünkben, ami mind az együttműködés, mind a munka területén hosszú távra stabilizálhatja pozícióinkat. Próbáljunk érzelmi gesztusokat tenni ennek érdekében.Ikrek

(május 22 – június 21)
Ezen a héten végre rájöhetünk, hogy terveink megvalósításához szükségünk lesz némi segítségre. Csupán azt kell eldöntenünk, hogy kifizetjük a profi segítséget, vagy végigizguljuk a baráti „segítséget”, ahol nem illik se reklamálni, se számon kérni, hiszen olcsón vagy ingyen volt.


Rák

(június 22 – július 22)
Házastársunk és gyermekeink igénylik majd figyelmünket, ezen a héten kicsit jobban, mint általában. Abban lehetünk leginkább a segítségükre, ha figyelmesen végighallgatjuk őket, és csak segítünk nekik abban, hogy saját maguk találják meg a megoldást.


 

Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)
Megértésünk és figyelmünk valószínűleg abba az irányba fog terelődni ezen a héten, hogy a siker és a beteljesülés érzete akkor az igazi, amikor azt meg tudjuk osztani szeretteinkkel, sőt általában ők a mögöttes inspirációk is erőfeszítéseink hátterében.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)
Maga az a tény, hogy meghallgatjuk mások véleményét, és kikérjük tanácsaikat is, segíthet az optimális megoldás megtalálásában. Nem kell, hogy relevánsak vagy jók legyenek a tanácsok, szimplán egy más nézőpont megismerése is elegendő lehet mint löket.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)
Ezen a héten arra lesz szükségünk, hogy meghallgassanak minket. De nem feltétlenül kell szívünkre venni azt, amit vigasztalásként, véleményként vagy kritikaként megfogalmaznak velünk szemben.Skorpió

(október 24 – november 22)
Személyiségünk kivetítésével kapcsolatos tanulmányokra adódik lehetőség ezen a héten. Bátran kísérletezzünk azzal, hogy mennyire tudjuk befolyásolni a környezetünket saját kisugárzásunkkal, természetesen pozitív irányban.


Nyilas

(november 23 – december 21)
Erre a hétre vonuljunk el a világtól. Csak a közvetlen családi berkek azok, amelyek építhetnek bennünket. Ez persze nem azt jelenti, hogy költözzünk ki egy barlangba. Minden mehet tovább szokásosan, csak feladataink végeztével meneküljünk haza.


Bak

(december 22 – január 20)
Pénzkereset kontra élet kerül terítékre ezen a héten. Az értékrendünk kerül a boncasztalra, és az, hogy mire és hogyan költjük el a bevételeinket. Tárgyak kontra élmények, külsőségek kontra belső megélések.


Vízöntő

(január 21 – február 19)
Minden, amit teszünk vagy mondunk, technikailag az éppen aktuális belső világunk letükröződése. Ez lesz a lecke erre a hétre. És az, hogy ha éppen nem vagyunk topon, akkor azt nem biztos, hogy a környezetünknek is meg kell szenvednie.


Halak 

(február 20 – március 20)
Spirituális elmélkedés, belső megerősítés, meditáció és egyéb izgalmas dolgok várnak minket ezen a héten. Ebből adódóan természetesen nem a világi életünk és a pörgés lesz fókuszban.

www.bhaktikutir.hu