A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

A hét fő pillanata akár 2 nap is lehet. Hiszen április 27-e 18 óra 20 perctől, április 29-e 18 óra 11 percig előáll az év legjobb asztrológiai bolygóállásának együttese. Jó lesz!

Kos


(március 21 – április 20)
Ezen a héten lehetőség adódhat arra, hogy be tudjuk vonni szeretteinket és barátainkat a munkánkba. Sőt, inkább specifikusan a pénzkeresetünk világába. Így kettőt is üthetünk egy csapásra, a szeretteinkkel is vagyunk, akik egyben megbízható munkaerők is.Bika

(április 21 – május 21)
A munkánk, a céljaink és az ambícióink kerülnek terítékre ezen a héten. Ezentúl komoly mennyiségű kreativitás és kommunikációs ingerenciák fognak bennünk buzogni, így bátran osszuk meg gondolatainkat azokkal, akik képesek lehetnek segíteni bennünket.Ikrek

(május 22 – június 21)
Nem e világi dolgok fognak minket foglalkoztatni ezen a héten. Persze felelőtlenség totál kiszakadni a világból, főként ha családosok vagyunk, és kicsikért vagyunk felelősek, de most ezeket a kapcsolatokat is nézzük a spiritualitás szemével, hiszen ők a spirituális valóság részei.


Rák

(június 22 – július 22)
Le kell győznünk némi feszültséget ezen a héten, főként a munka területén, de amennyiben végig tudjuk vinni az álláspontunkat, sok-sok időre nyugalmat teremthetünk munkatársi és főnök/beosztott szinten is.


 

Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)
Az együttműködéseink kerülnek fókuszba ezen a héten. Ezen belül is az együttműködéseink hatékonysága, és az, hogy jobb-e hideg, érzelemmentes profikkal dolgozni/dolgoztatni, vagy a személyes és érzelmi alapon elfogadott személyekkel körülvenni magunkat.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)
Egy picikét vissza kell majd fejtenünk a szálakat ezen a héten. Valószínű, hogy a most érzékelt feszültség és ellenségeskedés egy olyan múltban gyökerező félreértés alapján okoz  kellemetlenségeket, ami könnyen orvosolható lehet.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)
Életünk érzelmi területe kerül reflektorfénybe ezen a héten. És főként az, miként szoktuk kezelni sérelmeinket. A lecke az, hogy sohase vegyük személyesre az ügyet. Jó emberek is viselkedhetnek furcsán, de ez általában ideiglenes. Kellemetlen alakoknál maradandó.Skorpió

(október 24 – november 22)
Ezen a héten hiába leszünk felkészültek tökéletes előrevetített tervekkel, meg kell tanulnunk egy értékes leckét. El kell tudnunk fogadni segítséget, és néha pont azok az emberek állnak elő a leggyorsabban segítő kezükkel, akiktől végképp nem szeretnénk szívességeket elfogadni. C’est la vie.


Nyilas

(november 23 – december 21)
Tevékeny hétnek nézünk elébe. Klisészerűen hangzik, ha azt mondjuk, hogy oda kell tenni magunkat és a célunk elérése biztos, de sajnos sok helyzetben még ez sem elég. Mindent megtehetünk és úgy sem megy. Ezen a héten ez nem így lesz. Tegyünk és nyerünk.


Bak

(december 22 – január 20)
Ezen a héten szinte türelempróba-szerűen sokat kell majd kommunikálnunk. Ami általában 1-2 megbeszélés alatt kalap alá kerül, most 4-5 alkalmat is igényel. Nyugalom.


Vízöntő

(január 21 – február 19)
Az életünk fizikai oldalával leszünk elfoglalva ezen a héten. Mozogjunk, rakjunk rendet, tisztítsuk ki az autónkat, azokra a feladatokra koncentráljunk, ami az életminőségünkön javít. Amitől jobban érezzük magunkat a bőrünkben.


Halak 

(február 20 – március 20)
Pihenjünk egy picit rá, fújjuk ki magunkat és csak ezután vessük magunkat az élet sűrűjébe. Pörgős hetünk lesz, szóval hálásak leszünk, ha ténylegesen egy kis rálazítással vágunk bele. És most gyorsabb lesz megcsinálni, mint elmondani.

www.bhaktikutir.hu