A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

A hét fő pillanata, akár 2 nap is lehet. Hiszen április 28-án pénteken lesz az év legjobb napja asztrológiailag. Sőt, április 29-én, 18 óra 11 percig fenn is áll ez fantasztikus bolygóállás!

Kos

(március 21 – április 20)
Ezen a héten családunk három generációja is szükségét érezheti annak, hogy mi lépjünk fel mint megmentő, segítő, mindent tudó és megmondó ember. Szüleink, testvéreink és gyermekeink korosztálya is a mi lépéseinket lesik majd.Bika

(április 21 – május 21)
A saját elégedettségünk és az erre ható közvetlen környezetünk kerülhet terítékre ezen a héten. Most meghozhatjuk azokat a döntéseket, és megtehetjük azokat a lépéseket, amelyek hosszú távon is stresszmentesebbé teszik életünket.


https://goo.gl/VpGwDC


Ikrek

(május 22 – június 21)
Olyan régi dolgok kerülhetnek újra felszínre, amelyek nemcsak hogy hasznosak voltak a múltunkban, de valószínű, hogy még töltődtünk is végzésük közben. Ez lehet mozgás, hobbi, valami kreativitással kapcsolatos tevékenység, bármi, csak jó legyen nekünk.


Rák

(június 22 – július 22)
Erre a hétre a baráti megmozdulások és a családi elfoglaltságok pont kioltják majd egymást. Nehéz lesz bármelyiküket úgy előtérbe helyezni, hogy a másik fél ne érezze magát elhanyagolva. Legyünk kedvesek és diplomatikusak.


 

Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)
Az elmúlt időszakban erősebb munkahelyi jelenlétünket, odaadóbb baráti segítségnyújtási akcióinkat ezen a héten azzal kellene egy kicsit megünnepelnünk, hogy többet foglalkozunk magunkkal, és több olyan dolgot iktatunk be, ami ránk nézve kényeztető.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)
Ezen a héten egy picit többet kell majd foglalkoznunk életünk elvontabb, spirituálisabb oldalával. Ezen belül is leginkább az elengedéssel, a dolgok befejezésével és lezárásával. Ebben a szakaszban könnyebb lesz megszabadulni a hátráltató tényezőktől.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)
Erre a hétre az kerül terítékre, hogy mennyire hátráltatjuk saját magunkat, csupán beidegződésből. Ezen belül is az ambícióink és a kishitűségeink kerülnek majd megmérettetésre, jó esélyünk lesz egy egészségesebb öntudat kifejlesztésére.Skorpió

(október 24 – november 22)
Az elmúlt hetek többlet erőfeszítéseit ildomos lenne egy kis önkényeztető terápiával levezetni. Nemcsak megérdemeljük a jutalmat, de könnyebb lesz olyan jó beidegződéshez szoktatni magunkat, hogy a következő húzósabb időszaknál könnyebb legyen odatenni magunkat.


Nyilas

(november 23 – december 21)
Ahhoz, hogy ezen a héten is tudjuk tartani a tervezett tempót, most át kell vállalnunk némi munkát a partnereinktől, üzletfeleinktől. Természetesen ez megterhelő lehet, de a tervezet szerinti haladás kárpótolni fog bennünket.


Bak

(december 22 – január 20)
Minél jobban kiterveljük a menetrendünket és minél alaposabban felkészülünk a hétre, annál kevesebb nehézséggel fogjuk szembetalálni magunkat. A nehézség elkerülhetetlen, de hogy rosszul sikerüljön a hét, az elkerülhető.


Vízöntő

(január 21 – február 19)
A hét tanítása az, hogy ha jó passzban vagyunk, az együttműködéseink is sikeresebbek lehetnek. De ha túl sokat áldozunk fel magunkból, túl sok kompromisszumot kötünk a saját álláspontunk terhére, az együttműködések általában befuccsolnak.


Halak 

(február 20 – március 20)
Ezen a héten a lendület nagyon sokat tud számítani. Vágjunk bele egy kicsit bátrabban, mint szoktunk. Merjünk picit elhamarkodottabbak lenni, és mire beütne az aggodalmas rész, már majdnem hogy a célegyenesben leszünk.

www.bhaktikutir.hu