A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten a fő momentum az április 8-ra eső Gyógyító Buddha nap lesz, ezen a napon mindenképpen tegyünk az egészségünkért!

 

Kos

(március 21 – április 20)

Ezen a héten könnyebb lesz befejezni a régebben húzódó feladatainkat. Ezzel nemcsak magunknak tehetünk jót, hanem a környezetünknek is, akik tanulhatnak majd a példánkból és a kitartásunkból.

 Bika

(április 21 – május 21)

Ezen a héten sokkal erősebben fognak előtörni belőlünk az ambícióink. Sőt, adódnak olyan lehetőségek, amelyeken keresztül kifejezetten jobb anyagi helyzetet tudunk teremteni, persze ehhez némi többlet erőfeszítést is vállalnunk kell.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Némi félreértést és kollegiális viszályt is orvosolnunk kell ezen a héten ahhoz, hogy jobban tudjunk összpontosítani a feladatainkra/munkánkra. Viszont hihetetlen újítások, fejlesztések is eszünkbe juthatnak az adott területeken.


Rák

(június 22 – július 22)

Az egyébként jól működő kapcsolati rendszereinkben is tapasztalhatunk majd némi súrlódást, és amúgy is feszültebbek lesznek az emberek a környezetünkben. Ha képesek vagyunk egy picit spirituálisabban hozzáállni a történésekhez, át tudjuk majd vészelni ezt a hetet.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

A szellemi/intellektuális téren várható komolyabb aktivitás ezen a héten. Viszont figyeljük magunkat, hogy ne gondoljunk túl eseményeket és ne fessük az ördögöt a falra. Kérjük ki mások véleményét is, ha nem tudunk egy helyzetben jól dönteni.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Elengedhetetlen lesz az együttműködéseinkre és partneri szálainkra támaszkodni ahhoz, hogy haladni is tudjunk és érzelmileg is kiegyensúlyozottak maradhassunk. Mert valószínű, hogy egyedül is menne, csak az olyan tartományban terhelne minket, hogy felmerülhet az is, hogy megéri-e?


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Neki kell veselkednünk ennek a hétnek, és akkor is menni előre és csinálni, amikor azt érezzük, hogy már nem tudunk erőt kifejteni. Ez nem is nekünk lesz fontos, hanem a környezetünknek, hogy lássák, mire vagyunk képesek.Skorpió

(október 24 – november 22)

Vigyázzunk arra, hogy mit mondunk. Meg arra is, hogy kinek. Arra meg nagyon, hogy hogyan mondjuk mindezt. Ezen a héten könnyebben kerülhetünk konfliktusba a mondanivalónk miatt. Figyeljük magunkat, és egy csomó konfliktust megspórolhatunk.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Ezen a héten több figyelmet kell szentelnünk magunkra. Úgy általánosságban. Foglalkoznunk kell egy picit az egészségünkkel és mindennel, ami a fizikai síkon történik velünk, és foglalkoznunk kell a belső egyensúlyúnkkal is.


Bak

(december 22 – január 20)

Elvonulós hétre kellene tervezzünk, amikor is távol minden és mindenki zajától alkothatunk. Mert most nem azért kellene kivenni magunkat a forgalomból egy picit, hogy elmélkedjünk. Legyünk csak aktívak, de külső zavaró tényezők nélkül alkossunk.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

A materiális világunkban kell most nagyot alkossunk. A pénzkereset és az ambíciók területén. És minél jobban odatesszük magunkat, annál nagyobb lesz a jutalom. Ez nem egy klisé, mert sokan nagyon odateszik magukat és mégsem sikerül sokat előremozdítani.


Halak 

(február 20 – március 20)

Azt kellene elkerülnünk ezen a héten, hogy ne keveredjünk összetűzésbe a feljebbvalóinkkal. Ez gyerekeknél a szülőket és a tanárokat jelenti, felnőtteknél meg a főnökeinket. Ebben a szakaszban ez lesz a legkiélezettebb tengely az életünkben.

www.bhaktikutir.hu