A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Kos

(március 21 – április 20)
A szellemi síkon történhetnek meg a nagy felismerések ezen a héten. Könnyebb lesz rendszerekben gondolkodni, és rendszereket felépíteni. És amint megvan az átgondolás és a rendszeres erőfeszítés, már csak az idő választ el minket a célba jutástól.Bika

(április 21 – május 21)
A hét pillanata az lehet, amikor ráébredünk, hogy ha mi magunk jó passzban vagyunk – olyannyira, hogy jót is sugárzunk magunkból –, akkor leszünk boldogok. A mi boldoggá tételünk nem lehet más feladata, az csak a miénk.Ikrek

(május 22 – június 21)
Ezen a héten fizikailag tehetünk az elégedettségérzetünkért, a lelki nyugalmunkért, és azért, hogy stresszt vezessünk le magunkról. Csak az a lényeg, hogy próbáljuk meg rendszeresen megtenni azokat a dolgokat, amelyek megnyugtatnak bennünket.


Rák

(június 22 – július 22)
Erre a hétre az a tanítás, hogy amellett, hogy igazat szólunk, és még segítünk is ezzel másoknak, az is fontos, hogy mindezt szépen is mondjuk. Hogy azoknak, akik meghallanak minket, ne fanyalogva kelljen elfogadniuk, amit mondunk, hanem menjen csak úgy simán.


 

Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)
Az e heti lecke a következő: Ameddig mi magunk nem vagyunk teljes mértékben meggyőződve valamiről, addig nem leszünk képesek másokat inspirálni abban, hogy nekiveselkedjenek.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)
Mindennek megvan a maga böjtje, erről szól majd ez a hét. Soha semmi nem esik rá a tányérunkra csak úgy magától. Mindenért erőfeszítést kell tenni, és ezen a héten azt kell eldöntenünk, hogy mi az, amiért érdemes.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)
Ezen a héten képesek leszünk szembemenni egy nagyon általános trenddel. Mégpedig azzal, hogy a pénz és a jómód általában nem a családnál szokott lecsapódni, hanem a barátoknál, haveroknál. Gondoskodjunk a családunkról!Skorpió

(október 24 – november 22)
Mindannyian lelkek vagyunk, akik az anyagiaktól nem lesznek sem boldogak, sem többek. Csak más lelkek hozzáadott értékétől érezhetjük jobban magunkat. Így kellene hozzáállnunk a munkánkhoz. Nem az anyag a fontos, hanem a lelkünk, amit beleteszünk.


Nyilas

(november 23 – december 21)
Picit el kellene szabadulnunk. Lehetőleg egyedül, vagy nagyon szűk családi/baráti körben. Úgy azért elég könnyű kikapcsolni és tudatilag pihenni, ha olyan helyen vagyunk, amit nem ismerünk, amivel kapcsolatban nincsenek gondolataink, elképzeléseink vagy elvárásaink.


Bak

(december 22 – január 20)
Próbáljunk a felszín mögé kukkantani ezen a héten. Minden tett, minden szó, minden gesztus egy személyt rejt maga mögött. Ne általánosítsunk, ne hasonlítgassunk, mindenkinek jár az ártatlanság vélelme.


Vízöntő

(január 21 – február 19)
Most mindenképp hasonszőrű emberekkel célszerű körülvenni magunkat. Ha önzetlenek vagyunk, akkor úgyis beadjuk a derekunkat a megnyilvánuló helyzetekben, de mégis azt tehetjük majd, amit mi szeretnénk, hiszen él a hasonszőrűség. Ha az együttműködésben mi vagyunk az önzőbbek, akkor is könnyebb lesz.


Halak 

(február 20 – március 20)
Ezen a héten oda kell tennünk magunkat, mert a partnereink ebből kiindulva fogják meghozni a döntéseiket. Amennyiben azt látják, hogy teljes mellszélességgel állunk a közös ügyletek mögött, ők is partnerek lesznek.

www.bhaktikutir.hu