A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten a fő spirituális momentum az augusztus 15-re eső Garuda napja lesz. Garuda az egyik leguniverzálisabb istenség a dél-ázsiai kultúrákban. Garuda fontos szereplője a hindu és a buddhista kultúrköröknek is. Ezen a napon védelemért és küzdelmi képességekért szoktak imádkozni a dél-ázsiai emberek. 

Kos

(március 21 – április 20)

Az otthonunk és a kapcsolataink terén nagyon sok mindent jobb irányba tudunk majd fordítani ezen a héten. Csak sokat kell kommunikálnunk, és a megfelelő módon. Ennyi az egész.

 Bika

(április 21 – május 21)

Aktív hetünk lesz, de ne feledkezzünk el a tervezésről sem, és a rendszerben való tevékenységről. Amennyiben ezt a két szellemi dolgot, a tervezést és a rendszert, meg tudjuk valósítani, hatékonyak leszünk ebben a szakaszban.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Beszéddel és kommunikációval fogunk célt érni ebben az időszakban, de vigyázzunk, hogy most egy kicsit nehezebb lesz átvinni a valós szándékunkat, a valódi jelentését annak, amit mondunk. Szóval fogalmazzunk óvatosan és akkor elkerülhetjük a sértődést.


Rák

(június 22 – július 22)

Magunkra és a nagyon közvetlen környezetünkre kell összpontosítanunk ezen a héten. Főként abból a szempontból, hogy mi az, amitől lelkileg jól érezzük magunkat. Elégedettnek és kiegyensúlyozottnak!


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Ez a szakasz nem megfelelő a befelé fordulásra és a magányra. Foglaljuk le magunkat, vegyük körül magunkat a szeretteinkkel, beszélgessünk és legyünk aktívak, még akkor is, ha ez most nem a legbelső vágyunk.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Most annak kellene fókuszba kerülni, hogy másokat segítünk. Öntsük rá a barátainkra és a szeretteinkre minden energiánkat és ezáltal fogunk majd mi is elégedetten működni, amikor látjuk, hogy ők haladnak.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

A munkánk és az azzal kapcsolatos dolgok fognak előtérbe kerülni ezen a héten. Adjuk át magunkat a teendőinknek, és vessük bele magunkat. Most hatványozottabban fogunk tudni előre haladni terveinkkel.Skorpió

(október 24 – november 22)

Ezen a héten könnyebb lesz feladni dolgokat. Gondoljuk végig, hogy elégedetté tesz-e minket az a valami. Vagy hoz-e annyit a konyhára, amit viszont arra tudunk fordítani, ami fontos számunkra. Ha nem, sztornó.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Próbáljunk kimaradni a környezetünkben zajló konfliktusokból. Ne vegyük magunkra, nem a mi dolgunk. Ne sértődjünk meg, mert van az a feszkószint, amikor már azért is hibásak lehetünk, mert hangosan vesszük a levegőt. Engedjük el, húzzuk meg magunkat.


Bak

(december 22 – január 20)

Foglalkozzunk az együttműködéseinkkel és a munkánkkal. De most mindezt teljesen érzelemmentesen tegyük. Mindent a racionális tudatunkkal vizsgáljunk meg, és annak mentén döntsünk. Ne keveredjünk bele érzelmileg.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Ezen a héten szükségünk lesz majd némi segítségre. Némi lelki támaszra, és arra, hogy mások véleményén keresztül rádöbbenjünk, hogy ahogyan mi láttunk dolgokat, az egy nézőpont. Mások más nézőpontból látnak mindent.


Halak 

(február 20 – március 20)

Ebben az időszakban az fog előtérbe kerülni, hogy minden döntésünk előtt intellektuálisan is átlássuk a helyzetet. Ezek után, mármint amikor az agyunk is igent mondott az elképzelésekre, már nyugodtan belevághatunk!

www.bhaktikutir.hu