A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

A hét fő momentuma az augusztus 15-re eső Sri Krisna születésnapja lesz. Ő a Bhakti Jóga, tehát a szeretet kultúrájának fő istensége Indiában. Ezen a napon érdemes lelkigyakorlatokat végezni, a böjtöléstől az adakozásig bármit, ami belülről fakad.

Kos

(március 21 – április 20)

Szükséges lesz egy kis belső elmélyülés ahhoz, hogy hozzá tudjuk tenni a mindennapi teendőinkhez azt a művészi lágyságot és könnyedséget, ami ezen a héten elkezd majd motoszkálni bennünk.Bika

(április 21 – május 21)

Haladás és fejlődés, vagy éppen befejezés és elbúcsúzás mind könnyebb lehet, ha megfelelően tudunk kommunikálni. Erre a hétre ez lesz a lecke: a kommunikáció tanulása könnyű és rázósabb szituációkban.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Lehet bármi a munkánk, az nem feltétlen tükrözi, hogy mi kik vagyunk. De a hozzáállásunk, az ambícióink, és az, hogy mit vagyunk képesek feláldozni, rólunk, a személyünkről szól. Ezen a héten ez kerül majd fókuszba.


nyitasi akcio 1920x651


Rák

(június 22 – július 22)

Különböző életfeladataink méltó befejezését tudjuk megélni. Ez azt jelenti, hogy már túl vagyunk a befejezendő dolgainkon. Már nem foglalkoztat minket, már nem mozgat bennünket. Erre figyeljünk ezen a héten.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Ezen a héten az kerül majd előtérbe, hogy törődnünk kell az ambícióink és tetteink külalakjával is. Ne próbáljunk valami minimáldizájnos, csak a funkció irányába elmenni. Teendőink végzése közben is érezzük jól magunkat.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Ezen a héten lehetőség adódik arra, hogy a problémáinkat és a nehézségeinket egy teljesen más módon tudjuk megvizsgálni. Problémamegoldó módban. Mintha ihletett állapotban lennénk, és minden mögé látnánk. Erre készüljünk.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Abban az irányban érhetnek minket kis megvilágosodások ezen a héten, hogy igenis kellenek lelkigyakorlatok, amivel a belsőnket eddzük, hogy jobban bírjuk a világ viszontagságait. És ez lehet bármi, kijárni az erdőbe, leülni meditálni, bármi.Skorpió

(október 24 – november 22)

Abban az irányban fog minket a sors terelgetni a héten, hogy iktassunk be rendszereket a mindennapjainkba. És lehet, hogy ez kiveszi a spontán bolondságot is valamelyest az életünk egy részéből, de megéri.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Az érzelmi világunk kerül ezen a héten előtérbe, és azon belül is az, hogy kivel érdemes megosztani a belső világunkat. Sokszor a teljesen idegenekkel lehet a legnyitottabbnak lenni.


Bak

(december 22 – január 20)

Aktív, pörgős hétnek nézünk elébe. De most ez esik jól. A lelkünk is képes lesz egy kicsit megpihenni, és megnyugodni, mert lesznek olyan szakaszok, amikor be tudjuk majd kapcsolni az automata pilótát a fejünkben, és rutinból is el tudjuk majd látni a feladatainkat.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Abban az irányba lehetnek értékes felismeréseink ezen a héten, hogy nem mindig az a segítségnyújtás, ha megcsináljuk a teendőket mások helyett. Segíteni lehet szóban is, tanácsokkal és néha utasításokkal, és sokszor ez a jobb hosszú távon.


Halak 

(február 20 – március 20)

A fizikai világunkban jönnek be majd a nagy történések ezen a héten. Tegyünk magunkért, a családtagjainkért és az otthonainkért. Vállaljuk fel a családgondnok szerepet a régóta halogatott autótakarítás és a lámpák cseréjétől a korábban megígért „majd elmegyünk együtt edzésre” dolgokig.

www.bhaktikutir.hu