A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

A hét fő eseménye az augusztus 25-re eső Istennő-ünnep Indiában. Ezen a napon bátran tehetünk felajánlásokat anyagi javakért is, és teljesülni fognak vágyaink, így vigyázzunk, hogy mit kérünk!

Kos

(március 21 – április 20)

Ezen a héten a munkánk és az életfeladataink terén gyúlhat fény a lelkünkben, és ezen területek találkozási pontjánál. Sőt, előkerülhet az is, hogy mint vezetők, hogyan tudunk helytállni teendőink végzése közben.

 Bika

(április 21 – május 21)

A lelkiek terén leszünk aktívabbak ezen a héten. Lehetőségünk lesz azon elmélkedni, hogy mi az a spirituális gyakorlat, ami révén azt érezzük, hogy minden nehézséget át tudunk vészelni, és minden időben jól tudunk reagálni dolgokra.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Némi nehézséget és egy kis hátunk mögött hangoztatott pletykát is le kell majd küzdenünk ezen a héten. Főként a munkánk területén, de bárhol máshol is, ahol kicsit lelkesebben és nagyobb elánnal visszük véghez feladatainkat.


Rák

(június 22 – július 22)

Ezen a héten lehetőségünk nyílik a partnereinkkel együttműködni azon, hogy némi feszültséget oldjunk a kapcsolatunkban. Kezdhetünk fizikai dolgokkal, mint a munka és az anyagiak, de eljuthatunk a mélyebb területekig is, mint pl. belső egyensúly és közös életfeladatok.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Keményen oda kell tennünk magunkat, hogy meg tudjuk valósítani a régóta húzódó terveinket. Valószínű, hogy az utazás kerül szóba. Tegyünk ennek a megvalósításáért!Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Intellektuálisan fog minket lekötni ez a hét. Azon belül is az, hogy megtaláljuk belső feszültségeink legyőzésének nyitját. Mindenféle kreatív ötleteink is lehetnek, figyeljük a belső hangjainkat és a megérzéseinket.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Használnunk kell a kreatív oldalunkat, ez lesz a feladat az adott hétre. És az, hogy merjünk és tudjunk segítséget kérni teendőink terén. Nem számít tehetetlenségnek, ha felismerjük és befogadjuk a jót másoktól is.Skorpió

(október 24 – november 22)

Kommunikálnunk kell ezen a héten. Ezzel nemcsak azt fogjuk elérni, hogy segítjük a környezetünket, és értékes tanácsokkal megkönnyítjük az életüket, de azt is, hogy a saját belsőnk is harmonikusabb állapotba kerül.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Az otthonunk és az ott élők kerülnek terítékre ezen a héten. Töltsünk több időt a gyerekeinkkel és a szeretteinkkel, és foglalkozzunk azzal, hogy új rendszereket építünk fel a mindennapjaink hatékonyabb működtetésére.


Bak

(december 22 – január 20)

Fizikai síkon kell megtennünk az e heti erőfeszítéseinket. Tegyünk az egészségünkért, takarítsunk, szortírozzunk, járjunk el edzésre, fürdőbe, masszázsra, minden jó lehet, ami a fizikai világunkat mozgatja meg.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Picit el kell vonulnunk a külvilágtól, és fel kell töltődnünk ahhoz, hogy újult erővel tudjunk nekifutni a feladatainknak. Környezetünknek szüksége van a mi energiáinkra, és az ezt biztosító energiáinkat időről időre fel kell töltenünk.


Halak 

(február 20 – március 20)

Ezen a héten arról fogunk tanakodni magunkban, hogy megéri-e a keresetünk a rá fordított időt és energiát, hogy teremtünk-e értéket. Az is előkerül, hogy melyek azok a területek, ahol vissza is tudunk adni a környezetünknek.

www.bhaktikutir.hu