A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten a fő momentum az augusztus 29-re eső Gyógyító Buddha nap, ezen a napon tegyünk az egészségünkért.

Kos

(március 21 – április 20)

Ezen a héten neki kell veselkednünk a feladatainknak, és fizikailag is le kell mondjunk bizonyos dolgokról. De ez az áldozat sok-sok kellemes és hasznos visszatérülésnek megágyaz a jövőben.Bika

(április 21 – május 21)

Ebben az időszakban egyedül kell helytállnunk. A kevesebb több hétnek nézünk elébe, mert azok, akik tudnának segíteni, csak hátráltatni fognak minket, és valószínűleg minden rosszindulat nélkül.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Érzelmekben gazdag hét vár ránk, és könnyebb is lesz félretenni a régi, rossz érzéseket. Próbáljuk kipuhatolózni, hogy a környezetünk mennyire nyitott egy esetleges átbeszéljük a sérelmeinket dologra, mert most sokat lehetne előrehaladni.Rák

(június 22 – július 22)

Ebben a szakaszban csak azokat a feladatainkat fogjuk tudni ellátni, amelyekben hiszünk is. Amennyiben képesek vagyunk azt érezni valamivel kapcsolatban, hogy hasznos és szükséges, meg fogjuk tudni valósítani.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Ezen a héten azért kell sokat beszélnünk, hogy magunkat meg tudjuk nyugtatni. Minél több embernek vagy fórumon próbáljuk elmagyarázni az elképzeléseinket, annál jobban fogunk tudni  felkészülni a buktatókra és a nehézségekre.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Most fizikailag érdemes tennünk magunkért. Főleg aktívan, mozgáson keresztül. Poroljuk le a jógabérletünket, menjünk el egyet túrázni, az a lényeg, hogy fizikailag megterhelő legyen, és ez fogja meghozni a belső megnyugvást.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Egy kis elmélkedés és egy kis befelé figyelés lesz az, ami majd felturbóz minket erre a hétre. Nyugodjunk le, tartsunk önvizsgálatot egy picit, fókuszáljunk újra a törekvéseinkre, és újult erővel leszünk képesek nekirugaszkodni az életünknek.Skorpió

(október 24 – november 22)

Ezen a héten picit több áldozatot kell majd hoznunk a munka oltárán. De hasznos is lesz ez a hozzáállás. Most olyan dolgokat fogunk tudni megoldani 1 hét alatt, ami máskor sokkal több időt és energiát igényelne.


Nyilas

(november 23 – december 21)

A munkánk és az életfeladatunk területei kerülnek terítékre ezen a héten. Főként abból a szempontból, hogy ez mennyire egyezik a mi belsőnkkel és értékrendünkkel, mennyire éljük meg azt, ami nekünk fontos és értékes.


Bak

(december 22 – január 20)

Ezen a héten lelkileg leszünk felkészülve arra, hogy befejezzünk bizonyos dolgokat. Valószínűleg ezeknek a dolgoknak az elengedése még jót is fog tenni hosszú távon, de csak most érett meg bennünk, hogy ideje továbblépni.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

A bennünk zajló belső változások valószínűleg teljesen alkalmatlanná tesznek minket a külvilági feladataink elvégzésére ebben a szakaszban. Ha veszélyes munkát végzünk, itt az ideje egy hét szabadságot kivenni.


Halak 

(február 20 – március 20)

Ezen a héten fellángol bennünk az igény, hogy olyan emberekkel találkozzunk vagy olyan emberekhez csatlakozzunk, akikkel erős az értékközösség. Most kellene megkeressük azt a közösséget, ahová el tudunk járni töltődni és fejlődni.

www.bhaktikutir.hu