A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten a szeptember 2-re eső bolygóállás igencsak különleges. Mármint, amikor vasárnapra esik a hetedik holdnap a telihold után. Ez a nap tökéltes arra, hogy tegyünk az egészségünkért!

Kos

(március 21 – április 20)

Ezen a héten a fizikai síkon végzett feladatainkon túl értékes ötleteink lesznek a „hogyan tovább” területén. Főként abban tudunk majd kiteljesedni, hogy mit tegyünk annak érdekében, hogy lelkileg jól és kiegyensúlyozottnak érezzük magunkat.

 Bika

(április 21 – május 21)

Kiváló hetünk lesz arra, hogy elcsendesedjünk és számot vessünk azokról a dolgokról, amit meg kell tennünk a fizikai világunkban, hogy jobbá tegyük az életünket. Mit tegyünk magunkért, a családunkért, de a fő fókusz az lesz, hogy fizikailag tegyünk!


Ikrek

(május 22 – június 21)

Ebben a szakaszban sok időt kell majd eltöltenünk azzal, hogy beszélünk. A barátainkkal, a családunkkal, és nemcsak mindennapos dolgokról, hanem mély érzelmi területeket is érintve, de bátran feltárhatjuk az ambícióinkat is.


Rák

(június 22 – július 22)

A munkánk területén kell majd egy kicsit több energiát mozgósítanunk a hét folyamán, de ez az energiaráfordítás sokszorosan fog megtérülni. Vessük bele magunkat a teendőinkbe és nyugodtan lelkesítsük a munkatársainkat is.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Ez a hét kiváló lesz arra, hogy pontot tegyünk olyan dolgokra, amelyek már időtlen idők óta befejezetlenül állnak körülöttünk. És ez nemcsak a lezárás miatt lesz praktikus és időszerű, de lelkileg is jót fog tenni nekünk.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

A lelkünk legmélyebb régiói, és a legeldugottabb titkaink kerülnek előtérbe ebben a szakaszban. Nyugodjunk le, csendesedjünk el és gyakoroljunk egy kis önvizsgálatot, lehetőségünk lesz a legmélyebb síkokon is feloldani feszültségeket.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Az együttműködés terén az összes szál előtérbe kerül a hét folyamán. Az üzlettársaink, a munkatársaink, a barátaink, mindenki, akivel együttműködünk, önszántunkból vagy kényszerből. Sok mindent egyenesbe is hozhatunk a feszültebb viszonyokban.Skorpió

(október 24 – november 22)

Olyan életterületek kerülnek fókuszba ezen a héten, amelyek sok munkát és erőfeszítést igényelnek. Tehát bármi is előtérbe kerül, fogjuk fel feladatként, ugorjunk neki és adjunk bele mindent.


Nyilas

(november 23 – december 21)

A hét fő feladata az lesz, hogy intellektuálisan szemléljük meg magunkat, a környezetünket és a környezetünkben lévő embereket. A teljes analizálás után nagyon fontos felismerésekkel tudunk majd gazdagodni.


Bak

(december 22 – január 20)

Ebben az időszakban akkor fogunk tudni előrelépni a teendőinkben, ha együttműködésben aktivizáljuk magunkat. Ez mind érvényes lesz a régóta bejáratott partneriviszonyokra, de akár teljesen új együttműködési megállapodásokra is.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Ezen a héten a lassú, kellemes, szépérzékkel kapcsolatos dolgokkal foglalkozás komoly lelki nyugalmat adhat, még akkor is, ha éppen kicsit nehezebb szakaszon megyünk át. Vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy főként akkor, ha éppen nehezebb szakaszon megyünk át.


Halak 

(február 20 – március 20)

Vigyázzunk, mert ezen a héten könnyen konfliktusba kerülhetünk a mondanivalónk miatt. És nem is feltétlenül azért, hogy mit találunk kimondani, hanem inkább azért, hogy hogyan fogalmazzuk meg a mondanivalónkat.

www.bhaktikutir.hu